Oyun geliştiricisi olmak için önce Blender mi öğrenilmeli?

TahaDev

Hectopat
Merhaba, ben Taha. 15 yaşındayım ve oyun geliştiricisi olmak istiyorum. Babam gömülü sistemler mühendisi olduğu için ondan etkilenip yazılıma ilgi duydum. 3-4 senedir sürekli başlamaya çalışıp vazgeçiyordum. Unreal Engine kullanabilmek için yeni bir bilgisayar aldım ve artık başlamak istiyorum fakat Unreal Engine hakkında yeterli bilgi, kaynak veya tavsiyeye sahip değilim. Bazı kişiler, önce Blender öğrenip daha sonra Unreal Engine'e geçiş yapmanın faydalı olacağını söylüyor; çünkü Blender, 3D modelleme ve animasyon gibi önemli yetenekler kazandırıyor. Sizce ben de bu yöntemi denemeli miyim? Bu konuyu gören herkesin en azından bir şeyler paylaşmasını çok isterim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

("Bir sürü konu açıldı onları oku" demeyin zaten okudum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Blender, yazılım. Bunlar 1-2 yılda öğrenilebilecek şeyler değil eğer sağlam bir oyun yapmak istiyorsanız. Fakat bu yaşlarda başlarsan bir de ileride arkadaş ortamını geliştirirsen birçok kişiyle o oyunu yapıp patentini alabilirsin. Ama unutma oyun yapmaktan daha çok fikir önemlidir. Unreal Engine'da 3D modelleme yapılıyor mu bilmiyorum ama çoğu oyunda Blender'ya da daha üst programlardan tasarlanıyor karakterler

Hocam Blender, yazılım. Bunlar 1-2 yılda öğrenilebilecek şeyler değil eğer sağlam bir oyun yapmak istiyorsanız. Fakat bu yaşlarda başlarsan bir de ileride arkadaş ortamını geliştirirsen birçok kişiyle o oyunu yapıp patentini alabilirsin. Ama unutma oyun yapmaktan daha çok fikir önemlidir. Unreal Engine'da 3D modelleme yapılıyor mu bilmiyorum ama çoğu oyunda Blender'ya da daha üst programlardan tasarlanıyor karakterler.

Bende o yüzden Blender öğrenmeli miyim diye düşünüyorum. Hem eğlencelide geliyor. Çaybardağı falan yapmıştım bayağı eğlenmiştim. Arkadaş ortamı desende benden büyük olanlar zaten benimle konuşmuyor benim yaşımda olanlarda biraz kötü kişiler oluyor diyeyim.

Oyun gelistiriciligi genel bir tanim. Icinde de alanlara ayriliyor. Modellemeci, animasyoncu, level designer, yazilimcisi falan diye gidiyor. Once hangi alanda uzmanlasmak istedigine karar ver. Eger model yapmak hosuna gidiyorsa Blender ile baslayabilirsin, kullanmasi kolay ama ustalasmasi zaman isteyen bir program. Yasinin vermis oldugu avantajla cok kolay kavrarsin.

Oyun gelistiriciligi genel bir tanim. Icinde de alanlara ayriliyor. Modellemeci, animasyoncu, level designer, yazilimcisi falan diye gidiyor. Once hangi alanda uzmanlasmak istedigine karar ver. Eger model yapmak hosuna gidiyorsa Blender ile baslayabilirsin, kullanmasi kolay ama ustalasmasi zaman isteyen bir program. Yasinin vermis oldugu avantajla cok kolay kavrarsin.

Game developer kısmında gelişmek istiyorum ama bir ekstra olarak da modelleme yapmak istiyorum.

Merhaba, ben Taha. 15 yaşındayım ve oyun geliştiricisi olmak istiyorum. Babam gömülü sistemler mühendisi olduğu için ondan etkilenip yazılıma ilgi duydum. 3-4 senedir sürekli başlamaya çalışıp vazgeçiyordum. Unreal Engine kullanabilmek için yeni bir bilgisayar aldım ve artık başlamak istiyorum fakat Unreal Engine hakkında yeterli bilgi, kaynak veya tavsiyeye sahip değilim. Bazı kişiler, önce Blender öğrenip daha sonra Unreal Engine'e geçiş yapmanın faydalı olacağını söylüyor; çünkü Blender, 3D modelleme ve animasyon gibi önemli yetenekler kazandırıyor. Sizce ben de bu yöntemi denemeli miyim? Bu konuyu gören herkesin en azından bir şeyler paylaşmasını çok isterim. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

("Bir sürü konu açıldı onları oku" demeyin zaten okudum)
Hocam Blender, yazılım. Bunlar 1-2 yılda öğrenilebilecek şeyler değil eğer sağlam bir oyun yapmak istiyorsanız. Fakat bu yaşlarda başlarsan bir de ileride arkadaş ortamını geliştirirsen birçok kişiyle o oyunu yapıp patentini alabilirsin. Ama unutma oyun yapmaktan daha çok fikir önemlidir. Unreal Engine'da 3D modelleme yapılıyor mu bilmiyorum ama çoğu oyunda Blender'ya da daha üst programlardan tasarlanıyor karakterler
Düşündüğün kadar zor değil.
Dediklerine kulak as
Game developer kısmında gelişmek istiyorum ama bir ekstra olarak da modelleme yapmak istiyorum.
Bahsettiklerinin hepsi game developer çatısında sayılıyor zaten.
Örnek verelim, ben mesela oyunda leveli tasarladım, Ahmet oyunda kodları hazırladı, Mehmet Oyundaki meshleri modelledi, Ayşe de oyunu kurguladı. Biz hepimiz Game Developer yani Oyun geliştiricisiyiz.
Eğer modelleme hoşuna gidiyorsa Blender, C4D, Max, Twinmotion, Maximo gibi uygulamalarla başlayabilirsin. Animasyon hoşuna gidiyorsa ekstra AE de öğrenebilirsin. Level tasarlamak hoşuna gidiyorsa sadece Unity veya Unreal öğrenmeye başlayabilirsin Hazır assetleri kullanırsın. Hikayeci olacaksan benim yeteri kadar hayal gücüm olmadığı için yönlendiremem. Yazılımcı olacaksanda VS 2019 veya 2022 indirerek Herhangi bir programlama dili öğrenebilirsin Unity öğreneceksen C# unreal öğreneceksen CPP ama tavsiyem C# öğrenmen. Bütün dillerin nerdeyse en basit dillerinden biri ve hepsine benziyor. Bunu bilince kısmen diğerlerini de biliyorsun.

Ayrıca daha gençsin rahat öğrenirsin. Kafanı gereksiz bilgilerden uzak tut işine odaklan. Benim sana tavsiyem 3D oyun yapacaksan ve grafiklere önem veriyorsan ücretsiz assetlerin olsun istiyorsan az uğraş istiyorsan UE 5 öğren Hazır assetlerden yararlanıp oyun yapabilirsin.

Son düzenleme:
Düşündüğün kadar zor değil.

Dediklerine kulak as.

Bahsettiklerinin hepsi game developer çatısında sayılıyor zaten.
Örnek verelim, ben mesela oyunda leveli tasarladım, Ahmet oyunda kodları hazırladı, Mehmet oyundaki meshleri modelledi, Ayşe de oyunu kurguladı. Biz hepimiz game developer yani oyun geliştiricisiyiz.
Eğer modelleme hoşuna gidiyorsa Blender, C4D, Max, Twinmotion, maximo gibi uygulamalarla başlayabilirsin. Animasyon hoşuna gidiyorsa ekstra AE de öğrenebilirsin. Level tasarlamak hoşuna gidiyorsa sadece Unity veya Unreal öğrenmeye başlayabilirsin hazır assetleri kullanırsın. Hikayeci olacaksan benim yeteri kadar hayal gücüm olmadığı için yönlendiremem. Yazılımcı olacaksanda vs 2019 veya 2022 indirerek herhangi bir programlama dili öğrenebilirsin Unity öğreneceksen C# Unreal öğreneceksen cpp ama tavsiyem C# öğrenmen. Bütün dillerin neredeyse en basit dillerinden biri ve hepsine benziyor. Bunu bilince kısmen diğerlerini de biliyorsun.

Ayrıca daha gençsin rahat öğrenirsin. Kafanı gereksiz bilgilerden uzak tut işine odaklan. Benim sana tavsiyem 3D oyun yapacaksan ve grafiklere önem veriyorsan ücretsiz assetlerin olsun istiyorsan az uğraş istiyorsan UE 5 öğren hazır assetlerden yararlanıp oyun yapabilirsin.

Yazılım kısmında gelişmek istiyorum yani ama bir yandanda Blender öğrenmek güzel olur mu diye düşünüyorum.

Yazılım kısmında gelişmek istiyorum yani ama bir yandanda Blender öğrenmek güzel olur mu diye düşünüyorum.
Hobi olarak yapabilirsin ama oyun geliştirmek bir sürü dallara ayrılıyor. Yani ben çekidekten söyledim Level designer da altında dallara ayrılıyor, yazılımcı da animasyoncu da. Ama her işi bilmek yerine bir işte uzman olmanı öneririm. Ama bu demek olmuyor ki "bilme" Sadece gerektiğinden fazlasını bilme diyorum. Eğer yazılımcı olacaksan gerçekten seni diğer yazılımcılardan ayıracak özelliğin olmalı.
X kişisi %60 yazılım, %30 modelleme
Y kişisi %90 yazılım biliyor.
Sana yazılımcı lazım. Kimi seçersin? Modellemecin zaten var olduğunu varsay. Bu dönemde internetten hazır assetler alabilirsin ama basit olan hazır kodlar bile hâlâ zor bulunuyor ve istediğin gibi olmuyor.

Hobi olarak yapabilirsin ama oyun geliştirmek bir sürü dallara ayrılıyor. Yani ben çekidekten söyledim level designer da altında dallara ayrılıyor, yazılımcı da animasyoncu da. Ama her işi bilmek yerine bir işte uzman olmanı öneririm. Ama bu demek olmuyor ki "bilme" sadece gerektiğinden fazlasını bilme diyorum. Eğer yazılımcı olacaksan gerçekten seni diğer yazılımcılardan ayıracak özelliğin olmalı.
X kişisi %60 yazılım, %30 modelleme.
Y kişisi %90 yazılım biliyor.
Sana yazılımcı lazım. Kimi seçersin? Modellemecin zaten var olduğunu varsay. Bu dönemde internetten hazır assetler alabilirsin ama basit olan hazır kodlar bile hâlâ zor bulunuyor ve istediğin gibi olmuyor.

Modellemeyi hobi olarak yapmak istiyorum zaten. Ana dalımı yazılım kısmına çekmek istiyorum.

Modellemeyi hobi olarak yapmak istiyorum zaten. Ana dalımı yazılım kısmına çekmek istiyorum.
O zaman "Bilmiyorum" demeyecek kadar öğrenebilirsiniz. Eğer gerçekten yazılımcı olacaksanız modellemeyle ciddi zaman kaybetmemenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı