Oyun için GTX680 mi yoksa HD7970 GHz Edition mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben birkaç sene önce işyerinde FX 1800 kullanıyordum. Tabiri caizse ''manyak bir karttı''.

Bu FX 4000 serisi bile tüm oyunları oynatabilecek tüm özellikleri taşıyor. Direct-x 11. Open-GL, PhysX, CUDA ve diğerleri.
Alttaki linke bi bakmanı öneririm.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

http://www.amazon.com/PNY-DisplayPort-Profesional-Graphics-VCQ4000-PB/dp/B003X26T70/ref=pd_cp_e_3
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Quadrolar bana çok be abim boşver.
Şimdi internette gezinirken hd7970'in güç tüketim değerlerine baktım da benim psu yetmeyebiliyor aşırı yükte.

Yeni psu'ya vereceğim fiyat farkını 4gb'lık gtx680'e vermeyi yeğlerim.
 
Ben şimdi sistem dizecek olsam önce QUADRO almakla işe başlarım. Adamların 10 sene önceki çıkarttığı kartı, FX580 bile crysis i nasıl oynatıyor görmüşsündür.
Hoş bu kartlar profesyonel kartlardır tabii. Ama 1-2 senede bir kart değiştirmek istemiyorsan budur.
 
Ben ise inatla referans soğutuculu ve özellikle TRİBÜN fanlı sistemleri öneriyorum. Direct-CU ya da benzer sistemlerde fanlar havayı karta doğru üflemektedir. Bir süre sonra hem kartın hem de soğutucunun yüzeyi tozlarla kaplanıp ciddi soğutma hataları meydana getirmektedir. Ayrıca bu sistemlerde soğutucu tarafından ısıtılmış havanın büyük bölümü yine kasa içerisinde kalmaktadır. Çoğu kasalarda ise bu durum bir ölü bölge oluşmasına yol açabilmektedir.

Benim önerdiğim tribün fanlı sistemlerde hava fan tarafından emilerek direk kasa dışına atılmaktadır. Fanın emiş istikameti giriş fanı tarafında olduğu için hava akımı bozulması gibi bir sorun oluşmamaktadır.

Referans olmayan tasarımlardaki en büyük sorun nedir bilir misiniz? Kasa içerisndeki sıcak hava doğrudan ekran kartının üzerinden geçerek dışarı aktarılır. Ayrıca bu kartlardaki soğutmada ısı borusu yetersizdir. Referans tasarım hiçbir zaman özel soğutmadan iyi değildir... Bilgilerinizi güncelleyin derim. Testlerde de zaten aradaki fark ortaya çıkmaktadır.

Şimdi sana QUADRO FX al desem beni döveceksin. 4000 serisi aslında oldukça uygun fiyatlı sadece 700$ civarı.
5000 serisi daha pahalı ama iki kata yakın işlem gücü var. Yaklaşık 800 Giga/flop

Oyun bilgisayarı denmiş. Quadro kartlar oyun için tsarlanmamıştır. Quadro önermek çok mantıksız. Quadro kartlar bazı oyunları açmayacaktır bile. Bazı oyunlar bu kartı tespit bile edemezler.
 
Referans olmayan tasarımlardaki en büyük sorun nedir bilir misiniz? Kasa içerisndeki sıcak hava doğrudan ekran kartının üzerinden geçerek dışarı aktarılır. Ayrıca bu kartlardaki soğutmada ısı borusu yetersizdir. Referans tasarım hiçbir zaman özel soğutmadan iyi değildir... Bilgilerinizi güncelleyin derim. Testlerde de zaten aradaki fark ortaya çıkmaktadır.



Oyun bilgisayarı denmiş. Quadro kartlar oyun için tasarlanmamıştır. Quadro önermek çok mantıksız. Quadro kartlar bazı oyunları açmayacaktır bile. Bazı oyunlar bu kartı tespit bile edemezler.


Kesinlikle katılıyorum. Referans tasarım önerilmez. DirectCU2, TwinFrozr, Windforce gibi modeller alın. Biraz da bakın ama. Tozlanıyor demeyin. 3 yılda bir kasayı açarsanız tabi bozulur.
Quadro kartlara gelince. Bunlar her oyunu açmaz. Burak abi'ye katılıyorum. Genelde grafik işlemek için kullanılır.

- - - Güncellendi - - -

Tavsiye edecek olursam 7970 Ghz edition, GTX 680'den biraz daha hızlı. Fakat GTX 680'e küçük bir overclock yaparak bu kartı geçebilirsiniz.
 
Düz 7970 alıp BIOS Mod ile GHz Edition da yapabilir.

7970 düz sürüm ile GTX 680 arasındaki performans farkı %8. Karta GHz Edition BIOS'u atarsanız fark %5 civarına iniyor.

7970'in güç tüketimi 680'den 10 Watt daha az fakat kartı OC ettiğiniz zaman aynı değere gelecektir.

İki kart arasında sanırım 100 TL fiyat farkı var. Önümüzdeki hafta fiyatlar 100 TL daha düşecek. Bu durumda düz 7970 alıp GHz Edition'a modlamak mantıklı olacaktır. Ben sadece bu mod işi için bile 7970 alırdım :)

Yakında bir rehber hazırlnacak forumda bu modlamayla ilgili.

Fare0.gif
 
Arkadaşlar ben HD7970 GHZ edition kartın güç tüketimine baktım benim psu'm tüm yük altında yetersiz kalıyor. Psu'nun verimlilik grafiklerine de baktım ve gördüm ki harcanan güç artında psu ısınıyor psu ısındıkça belli bir seviyeden sonra verimlilik ve performans da düşüyor. Zaten bilgisayarımı testte kullanılan bilgisayarlar gibi az donanımlarla çalıştırmıyorum. Yani uzun lafın kısası benim psu yetmiyor bu karta. Psu değiştirilebilir ama şimdi 700 veya 750w psuların fiyatına bakacak olursak 200 liranın altında bulmak pek kolay değil. Zaten o 200 liraya satılan 700w üzeri psulardan kalite olarak hayır gelmez. Kampanya falan olsa alınabilir belki o fiyata. Şimdi ben de düşündüm ki benim ekran kartında en büyük tereddütte kalma nedenim GTX680'in daha iyi performanslı olması ama ileriye dönük birşey baktığımızda 2gb belleğin yetmemesi. Ben de yeni psu almak için harcayacağım parayı ekran kartımın bütçesine ekler 4gb'lık gtx680 kart alırım. Şimdi belleğe ihtiyaç duyulmuyor ama ilerde duyulacağı kesin bir gerçek. Düşüncemi anlatabildim mi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı