Oyun için hangi Linux sürümü kurulur?

Linux son kullanicilar icin uygun degildir, son kullanicilar icin uygun olan dagitimlara da Linux denir mi? Ben sanmiyorum... O yuzden yol yakinken vazgec.
Bu bir itiraf mı?

Sonunda linux'un son kullanıcaya uygun olmadığını söyleyen bir linux kullanıcısı.

Merhaba, Windows'tan artık sıkıldığım için sade görünümlü bir Linux'a geçmek istiyorum. Bilgisayarda sadece oyun oynuyorum. İşlemcim ve ekran kartım AMD.
Hangi Linux dağıtımını tercih etmeliyim?

Linux kurmaya hevesliyseniz Windows'un yanına kurun.
Beğenirseniz Windows'u silebilirsiniz ama Linux'a alışmak aylar sürecektir.

Linux son kullanicilar icin uygun degildir, son kullanicilar icin uygun olan dagitimlara da Linux denir mi? Ben sanmiyorum... O yuzden yol yakinken vazgec.
Kast ettiğiniz son kullanıcı windows'u bile doğru düzgün kullanamayan biri ise haklısınız ama bilgisayar kullanmayı bilen biri için çoğu dağıtım gayette uygun.

Kast ettiğiniz son kullanıcı Windows'u bile doğru düzgün kullanamayan biri ise haklısınız ama bilgisayar kullanmayı bilen biri için çoğu dağıtım gayet de uygun.

Bir sorun için saatlerce forumlarda gezerseniz eğer bu son kullanıcıya gayet uygun olabilir.

Bir sorun için saatlerce forumlarda gezerseniz eğer bu son kullanıcıya gayet uygun olabilir.
Windows kullananların kaçı Windows'u kendi kurdu? Kaç kişi sürücü yüklemeyi biliyor? Windows kitlesinin çok yüksek bir kısmı işletim sistemi yüklemiyor. Bunu onları küçük görmek vs. için söylemiyorum. Evet belirli başlı problemler için saatlerce araştırma yapabilirsiniz ama bu Unix türevlerine özgü bir şey değil. Alışkanlık. Herkesin Linux Mint ile bilgisayar kullanmaya başladığı bir evren olsaydı, Windows da kullanıcı dostu olmayabilirdi. Pekala Arch, NixOS vs. son kullanıcı odaklı değil ama bu tarz bir genelleme çok yersiz olur.

Windows kullananların kaçı Windows'u kendi kurdu? Kaç kişi sürücü yüklemeyi biliyor? Windows kitlesinin çok yüksek bir kısmı işletim sistemi yüklemiyor. Bunu onları küçük görmek vs. için söylemiyorum. Evet belirli başlı problemler için saatlerce araştırma yapabilirsiniz ama bu Unix türevlerine özgü bir şey değil. Alışkanlık. Herkesin Linux Mint ile bilgisayar kullanmaya başladığı bir evren olsaydı, Windows da kullanıcı dostu olmayabilirdi. Pekala Arch, NixOS vs. son kullanıcı odaklı değil ama bu tarz bir genelleme çok yersiz olur.
Linux diyince insanlar aklına kali linux geliyor.Siber güvenlik ve serverlarda kullanılır.Cogunluk bu yüzden kullanır.
Linux mint bile insanı çileden çıkaran buglarla dolu.
Bir .dep paketi çökse bunu terminalde halletmek gerekiyor.
dpkg –fix-broken install
Yada
apt purge

Wine ve flatpak gibi çözümler yetersizdir.
Flatpakta bir program ekstradan yer kaplıyor ve yeri geldiğinde verimsiz çalışıyor.

Windows kurulumu zor değil herşey için teknik bilgi lazım ve ikinci bir bilgisayar lazım

Linux diyince insanlar aklına kali linux geliyor.Siber güvenlik ve serverlarda kullanılır.Cogunluk bu yüzden kullanır.
Linux mint bile insanı çileden çıkaran buglarla dolu.

dpkg –fix-broken install
Yada
apt purge

Wine ve flatpak gibi çözümler yetersizdir.
Flatpakta bir program ekstradan yer kaplıyor ve yeri geldiğinde verimsiz çalışıyor.

Windows kurulumu zor değil herşey için teknik bilgi lazım ve ikinci bir bilgisayar lazım
Kendiniz de dediniz, herşey için teknik bilgi lazım. Unix türevleri de böyle. Eğer yeteri kadar bilginiz var ise orada da sorunları çözebilirsiniz. Windows kurulumu zor demiyorum ben fakat son kullanıcı pekala Windowsu kurarken de zorlanabilir. Burada genel olarak bazı son kullanıcıların bu işleri hiç araştırmaması ve merak duymaması etkili diye düşünüyorum. Yoksa tabii ki Linux dağıtımlarının bazıları gerçekten sorun çıkarabiliyor buna kesinlikle katılıyorum. Wine, Flatpak yetersiz diyorsunuz. Eksiksiz değiller fakat Microsoft Store ile kıyaslanamayacak kadar iş görüyor diye düşünüyorum. Ayrıca izole bir ortamda durduğu için sistemi bozmuyor. Wine ise o kadar çağrıyı uyarlamasına rağmen Windowsa yakın performans verdirebiliyor.

GUI'si anlaşılır ve DE kullanan dağıtımlar neden Linux olmazmış? Linux sadece bilgisayar kurtları için geliştirilmiş bir işletim sistemi değil ki.

Yanlış bilgi
GUI'si anlaşılır ve DE kullanan dağıtımlar neden Linux olmazmış? Linux sadece bilgisayar kurtları için geliştirilmiş bir işletim sistemi değil ki.

Sorun sadece GUI değil, alışılmışın dışında olmasıdır.
Alıştığımız işletim sisteminde uzaktır.
iOS Android Windows macOS hepsi birbine benzer kullanıcı deneyimi vardır.
Ama GNU/Linux çok farklıdır. Mağazasi vardır ama internete bir program indirildiğinde direkt yüklenemiyor.
Sorunların hiçbiri GUI ile haledilmez.
Program silmek bile terminalden yapılıyor.
Kimse kendi dağıtımını pazarlamiyor, kullanmak istersen kullan diyorlar.
Çekirdek+Masaüstü ortamı+programlar hepsi tek bir parçadan değil ayrı ayrı geliştiriler tarafından yapılıyor bu da bunu toplama bir OS yapar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı