Oyun için TN vs IPS Panel

Öncelikle ViewSonic f/p ürünler üretiyor. Monitörüm olmadığı için acele ettim denebilir aldığım fiyata göre.

Oynadığım oyunlar: BF4, BF1, Ryse: Son of Rome, Whitcher 3, PES 17, Thief, Mortal Kombat X. Kalite anlamında hiç birisinde problem yaşamadım. Gayet akıcıydı. Bu arada kartım 270X.
En sevmediğim tarafı çerçeve tasarımı. Kalın ve kaba. Alttaki beyaz şey çok acayip duruyor. Şu meşhur sallanma problemi aslında hiçbir monitörde yok.
Masaya ayağınla falan biraz sert dokunursan sallanır tabi kardeşim!
Hiç kullanmadığım oyun modları var. MOBA, FPS ve bir iki tane daha. Menü ve tuşlar biraz karışık. Başta kanser edebilir. Açıları konuşmak gerekirse aşağıdan ve yukarıdan görüntü kaybı oluyor. Hoş insan o açılardan bakma isteği duymaz ya neyse... Söylemeden geçemedim.
Sonuçta 7/10 bir ürün diyebilirim.
Dahili hoparlörü başarısız. Cızırtı yapıyor.

Herkesin zevki başka tabi hocam çerçeve olsun kalınlığı olsun zevk meselesi doğaldır hoşuna gitmemesi tasarım tabiki biraz daha iyi olabilirdi dediğin gibi ama benim şahsen hoşuma gitti tasarımı o kadar kötü değil, dediğin gibi öyle sert vurursan sallanır tabi monitör herkes sallanmadan şikayetçi ama o kadar abartılıcak gibi değil yeni kurdum şuan testlerini yapıcam şimdi mesela bakalım memnun kalıcakmıyım. Benim dahili hoparlörle işim felan yok zaten 2+1 alırım işimi zaten görür veya Hyxper Cloud Stinger kulaklık kullanıyorum mesela o bile görüyor fazlasıyla zaten rahatlık anlamında, anlamadığım konu şu aşağıdan yukarı görüntü kayboluyor nasıl oluyor mesela neyin açıları bu onu anlamadım pek ? hocam aldığımız fiyat sekmeni belli daha fazla ne bekleye biliriz o kadar iyi olsun istesek bütçe olsa 1.500 üstüne çıkardık yani düşün 499 TL aldım yani dört dörtlük bir şey bekleyemem zaten o kadar prof oyuncu değiliz veya ben değilim öyle diyim sana yinede çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ilgin için eksik olma.

Bak dostum, Sen o monitörden ailecek veya 3-4 kişi film izlemeyeceksen onu dert etme. Eğer monitöre alttan veya üstten bakma gibi bir anormal alışkanlığın yoksa, sorun olmaz :D Sen ortasından bak ne görüntü kaybı olur ne bozukluk sadece yanlardan bakarsan görüntü azıcık kaybolur. Bunun nedeni TN panel olması, Fakat eğer IPS alacaksan gerçekten Bir IPS monitör için 700-800 TL verirsen parana yazık olur. Verirsin 1500 TL üzeri en iyi IPS monitör alırsın ihtiyacını görür. Fakat sen diyorsun ki ; ben genellikle oyun oynayacağım arkadaşlarımla film falan izlemeyeceğim. O zaman zaten TN panel işini görür Film'de izleyebilirsin güzel bir görüntüde Tabii IPS gibi olmaz ama aşırı fark da olmaz. TN panel tamamen oyun için üretilmiştir. IPS ise genel olarak görüntüye odaklanır. Fakat Eğer bu 800 Tl'lik monitörden 4k bir görüntü bekleme o fiyata en iyisi diyebilirim monitör açısından ileride biriktirirsin para, Alırsın 2.500 TL'ye IPS GSYNC Oyuncu monitörü oyunun keyfine bakarsın.
Monitöründen memnun kalman dileğiyle iyi keyifler. (y)

Görüntüleme teknolojileri hakkında hiçbir bilginiz yok. Daha IPS'i 4K görüntü almakla karşılaştırıyorsunuz. TN panelin de ilk çıkış amacı oyun değildir. Yandan azıcık görüntü kaybı da olmaz. Bildiğiniz renkler bozulur. IPS herhangi bir monitörün renk ve görüntü kalitesi de TN panele karşı ezici bir şekilde üstündür. Bugün 3. kere birisini bilmediği konu hakkında konuşmaması için uyarıyorum. TN panel ve IPS panelin LCD dizilimine bakılınca fark anlaşılır zaten. Mimari detayları var bunların, basit iş değil.

Görüntüleme teknolojileri hakkında hiçbir bilginiz yok. Daha IPS'i 4K görüntü almakla karşılaştırıyorsunuz. TN panelin de ilk çıkış amacı oyun değildir. Yandan azıcık görüntü kaybı da olmaz. Bildiğiniz renkler bozulur. IPS herhangi bir monitörün renk ve görüntü kalitesi de TN panele karşı ezici bir şekilde üstündür. Bugün 3. kere birisini bilmediği konu hakkında konuşmaması için uyarıyorum. TN panel ve IPS panelin LCD dizilimine bakılınca fark anlaşılır zaten. Mimari detayları var bunların, basit iş değil.
Tabii ki IPS monitör daha iyidir ben 4K bir görüntü beklemesin anlamında dedim yanlış anladınız. Üstelik yanlardan bakınca o olayı zaten biliyorum evet görüntü renkler resmen bozulur bu IPS de olmaz yaklaşık 2-3 aydır monitörler üzerinde araştırma yapıyorum inceliyorum bu yazıları bunlara dayanarak söylüyorum. Kesinlikle bir olaydan anlamama söz konusu değil bunu aklınıza yer edin. IPS'yi 4 k almakla karşılaştırmadın kısacası ; Aldığın monitörden üstün özellikler bekleme anlamındaydı. Fakat sizinle tartışmak istemiyorum. Üstelik görüntüleme teknolojilerinde gayet bilgiliyimdir Ben 4 yıl 60HZ monitör kullanmış insanım neyin ne olduğunu bilirim her farkı her teknolojiyi...

Emin misiniz? Lütfen beninle iddialaşmayın. 4 yıl 60 Hz monitör kullanmış olmanız bir şeyi değiştirmez. İnternet araştırması da bir nebze iyidir. Ben sırf daha iyi öğrenebilmek için işin uzmanlarıyla görüştüm. En basitinden bir LCD panelin katmanlarını sayabilir misiniz internete bakmadan? Sanmam.

Emin misiniz? Lütfen beninle iddialaşmayın. 4 yıl 60 Hz monitör kullanmış olmanız bir şeyi değiştirmez. İnternet araştırması da bir nebze iyidir. Ben sırf daha iyi öğrenebilmek için işin uzmanlarıyla görüştüm. En basitinden bir LCD panelin katmanlarını sayabilir misiniz internete bakmadan? Sanmam.
Normaldir Benden daha iyi hatta 10 kat iyi biliyor olabilirsiniz. Fakat bu benim hiç anlamadığım anlamına gelmez çok fazla araştırma yaptım çok fazla makale okudum monitörlerdeki her bir şeyin internetten araştırmasını yaptım can canlı'da gördüm. Sizinle iddialaşma gibi bir amacım da yok. Normaldir benden daha iyi bilmeniz Ben bu işin profesyonelleriyle görüşsem bende öyle olurdum. Arkadaşın bütçesi 1000 ila 2000 arası olsaydı zaten direk işi size bırakırdım fakat yazılarda da yazıyor oyun oynayacağı tamam haklısınız. Ama "Görüntüleme teknolojileri hakkında hiçbir bilginiz yok" Lafı zoruma gitti sadece bu...
Saygılarımla...

Yaptığınız yorumlar ilginiz bilgileriniz için teşekkür ederim. Durum biraz karışmış birbirinizi kırmaya incitmeye hiç gerek yok konu kapandı zaten uzatmaya da gerek yok saolun herşey için hangi birine nasıl cevap vereyim bilemedim yazdığınız durumlara yabancı kaldım baya kusura bakmayın. Şuan kullanıyorum sadece bu oyun modlarını nasıl ayarlıcam nasıl kullanmam lazım hangi oyunlardan onu çözme lazım şimdi bide Öner’e bileceğiniz DisplayPort varmı marka olarak ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı