Oyun oynarken heyecanlanıyorum

Arkadaşlar PvP olan oyunlarda, rekabet sistemi olan oyunlarda ve hayatta kalma oyunlarında birisiyle karşılaşınca kalbim aniden küt küt atıyor. Heyecanlanıyorum. Sadece oyunlarda bu anları yaşarken başka zamanda kendiliğinden olmaya başladı. Dershaneye otobüsle giderken oluyor mesela. Kalp çarpıntısı yemek yedikten sonra oluyor yani. Sebebsizce olmaya başladı. Oyunlar yüzünden travma mı yaşıyorum acaba? Böyle bir sorunu olan varsa benimle iletişime geçerse sevinirim.

Arkadaşlar PvP olan oyunlarda, rekabet sistemi olan oyunlarda ve hayatta kalma oyunlarında birisiyle karşılaşınca kalbim aniden küt küt atıyor. Heyecanlanıyorum. Sadece oyunlarda bu anları yaşarken başka zamanda kendiliğinden olmaya başladı. Dershaneye otobüsle giderken oluyor mesela. Kalp çarpıntısı yemek yedikten sonra oluyor yani. Sebebsizce olmaya başladı. Oyunlar yüzünden travma mı yaşıyorum acaba? Böyle bir sorunu olan varsa benimle iletişime geçerse sevinirim.
Bu hayal gucunun ne kadar guclu ve ne kadar zeki bir insan oldugunun gostergesi. Konsantrasyon.

Merdiven çıkarken de kalbin çarpar ama bu senin hasta olduğun anlamına gelmez. Yani bu bir sorun değil bunu kafana takmayarak beyinin bu konuyla daha fazla ilgilenmemesini sağla.

Hocam sektör her şeye bir ad koymuş duyguların azı da çoğu da duygudur fazlası zararlı değildir panik atak değil korku duygusu, korku duygusu neden var bizi korumak için bu yüzden korku duygumuzdan korkmamayı öğrenmemiz gerek.
Dalga mı geçiyorsunuz hocam? Her şeyin azı da çoğu da zararlıdır. Panik atağı varsa bu çözülmesi gereken bir sorundur. Gerçek olmadığını bildiği bir şeyden korkması normal mi sizce?

Dalga mı geçiyorsunuz hocam? Her şeyin azı da çoğu da zararlıdır. Panik atağı varsa bu çözülmesi gereken bir sorundur. Gerçek olmadığını bildiği bir şeyden korkması normal mi sizce?
Anlamadığınız şey bizim duygularımızı hastalık olarak lanse ediyorlar zaten bu yüzden kişi endişeleniyor ama olayın gerçeği beyin bir yerde kendi korumak için yaşamını devam ettirebilmek için bu tür tepkiler veriyor ama sektör hala depresyon, panik atak kavramlarla bunun hastalık olduğunu çağrıştırıcak kavramlar takıyor duygu durum bozukluğu mesela hastalık olarak çarpıtmak için bilinçli olarak konulmuş.
Sana tavsiyem şu videoyu izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlamadığınız şey bizim duygularımızı hastalık olarak lanse ediyorlar zaten bu yüzden kişi endişeleniyor ama olayın gerçeği beyin bir yerde kendi korumak için yaşamını devam ettirebilmek için bu tür tepkiler veriyor ama sektör hala depresyon, panik atak kavramlarla bunun hastalık olduğunu çağrıştırıcak kavramlar takıyor duygu durum bozukluğu mesela hastalık olarak çarpıtmak için bilinçli olarak konulmuş.
Ne diyebilirim ki size. Kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Oyun sırasında korkudan, heyecandan kalbiniz hızlı atabilir sorun yok. Ama durduk yerde oluyorsa bu çarpıntılar, bir ritim probleminiz olabilir. Bazı ritim problemleri, özellikle gençlerde geçici ve önemsiz olabiliyor ama önemli olma riski de var. Kardiyolojiye gitmenizi öneririm.

Panik atak ise "sektör tarafından abartılan normal bir duygu" değildir. Kişinin sebepsiz yere veya basit şeylere tepki olarak nefes alamayacak, ayağa kalkamayacak kadar ciddi korku ve anksiyete yaşamasıdır, göğsünün sıkışmasıdır. Sizin anlattığınız pek panik atağa benzemiyor zaten. Gelip giden çarpıntılarınız var, holter takılıp 24 saatlik ritim analizi yapılır, bir ritim problemi varsa incelenir.

Oyunlarda yaşadığınız ile yemek sonrası, otobüste vs yaşadığınız bağlantılı değil. Birisi vücudun normal tepkisi, öbürü anlık sebepsiz kalp ritmi değişiklikleri. Oyun oynadığınız için yaşamıyorsunuz bu günlük hayat çarpıntılarını.

Geçen haftalarda profesör bir kardiyologa gitmiştim ekg kan değerleri idrar tahlili 24 saatlik holter ultrason her şey yapıldı ama doktor bende hiçbir şey olmadığını bize anlatmadığın farklı bir şey olup olmadığını söyledi ben de PC oynarken genelde stresli heyecanlı olduğumu söyledim onun dışında ritim bozukluğu aritmi galiba onun olmadığı kalp sinyallerin kan değerlerin her şeyin normal iyi olduğunu söyledi kan basıncımda 120/80 çıktı ama nedense gene bu semptomlar başladı özellikle dershaneme giderken otobüste oluyor inince ise veya otobüste koltuğa oturunca geçiyor. Nedensizce gün boyu elimle nabzımı kontrol ediyorum huzursuz gergin oluyorum çarpıntı gene olacak mı diye düşünüyorum aklımda. Eskiden de oyun oynardım bu olaylardan önce yine heyecanlanırdım kalbim hızlanırdı hatta daha fazla oynardım üstüne ağır sporlarda yapardım ama bu sene nedense ciddi bir şey gibi hissettiriyor takıntı oluşturmaya başladı bunu kafamdan atamıyorum sanki kalbim sürekli hızlı atıyor elimle ne zaman baksam hızlı atıyor gibi. (Bu arada sigara kullanmıyorum alkol oranımda kısıtlı çay genelde içiyorum kahve aydan aya düzensiz uyku ve beslenme yaşamımın her anında oldu olmam gereken kiloda değilim boy 175 kilo 85 kronik bir hastalığım yok. Ailemde babam tansiyon hastası annem tip 2 diyabet hastası kalpten ölen bir aile ferdimiz yok.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı