Öncelikle geçmiş olsun zor bir durum bu anksiyete ve panik bozukluk. Sorunuza gelecek olursam bendeki bu durum geçti veya endişe yaratmayacak kadar küçüldü diyebilirim. Sorunumu nasıl çözdüğüme gelirsek hiçbir şey yapmadım diyebilirim bende bu sorunla ilgili internette çok araştırma, sorgulama yaptım ve kendimce bir çıkarımda bulundum. Herhangi bir sağlık sorunu yaşadığımızda sorunumuzu internette aramak bizi daha çok korkutuyor ve heyecanlandırıyor. Size tavsiyem internette çok araştırma yapmayın bu sizi daha da paniğe yatkın hale getirebilir. Öncelikle gerçek bir sağlık sorunu varsa doktora gidin görünün hatta 1'den fazla doktora giderseniz daha iyi olacaktır ben 2 kere kalp doktoruna gittim her ikisi de aynı şeyleri söyledi ve kendimi hasta olmadığıma ikna etmeye çalıştım işe yaradı mı derseniz ufak olsa da içimi rahatlattı diyebilirim. Bence bu tür vakalarda direkt olarak psikolojik adımlar atmayın dediğim gibi önce doktora görünmek daha önemli ardından hala devam ederse psikolojik destek alabilirsiniz şahsen ben hiç psikolojik adım atmadım ve bir süre sonra bu durum bende geçti fakat benim içinde çok sıkıntılı bir süreç oldu özellikle her gün internette araştırmalar yaptım didik didik sorunumu aramaya çalıştım fakat her yerde aynı şeyler yazdığı için bir faydasını göremedim "işte panikatak gelince sakin olun bir yere oturun su için" falan filan ulan bunu bizde biliyoruz yapmamız gerektiğini fakat bu demesi kadar kolay bir şey değil insan o anda o kadar çaresiz ve korku içine düşüyor ki aklından neler neler geçiriyor dendiği gibi kolay olmuyor o yüzden internete pek fazla güvenmeyin baksanız bile hep klişe şeylerin yazıldığını görüceksiniz. Siz ilaç tedavisi aldığınızı belirtmişsiniz şahsen ilaçlar iyi midir kötü müdür bilemem hiç kullanmadım fakat bazı insanlarda işe yaramış. Benim asıl tavsiyem olduğu gibi bırakmak bence bu hastalığı emin ol bir süre sonra geçtiğini fark edersin bu hastalık bazı insanlarda dönem dönem ortaya çıkıyor ve genelde kendiliğinden geçiyor zaten panikatak anksiyete ölümcül bir hastalık değil. Panikatak gelince bekleyin yapacak bir şey yok kendiliğinden geçiyor bir süre sonra çok fazla düşünmemeye çalışın odak dağıtacak bir şey bulun oyun olur spor olur sakin yaşamaya çalışın emin olun sonsuza kadar sürmez bir süre sonra geçecektir uzunda sürebilir kısada sürebilir. Şunu da eklemek isterim ki bu tarz şeyleri aile içinde veya arkadaş çevresine anlatmak bence iyi bir şey değil ben yaptım siz yapmayın insanlar bizim yaşadığımız durumu yaşamadığı için bize yardımcı değil sorun oluyorlar bu aileniz bile olabilir o yüzden kendi içinizde tutun ve rahat olmaya bakın gelincede gelsin sonuçta öldürmeyecek sadece bir süre sıkıntı verecek ve gidecek aklınızdan da sürekli bir şeyler kurmayın ya bayılırsam ya ölürsem ya bir şey olursa gibi. Tekrar geçmiş olsun içiniz rahatlamazsa tekrar yazabilirsiniz konuşuruz ne de olsa bu durumu yaşayanla konuşmak yaşamayanla konuşmaktan daha iyidir.