Oyun oynarken heyecanlanıyorum

Geçen haftalarda profesör bir kardiyologa gitmiştim ekg kan değerleri idrar tahlili 24 saatlik holter ultrason her şey yapıldı ama doktor bende hiçbir şey olmadığını bize anlatmadığın farklı bir şey olup olmadığını söyledi ben de PC oynarken genelde stresli heyecanlı olduğumu söyledim onun dışında ritim bozukluğu aritmi galiba onun olmadığı kalp sinyallerin kan değerlerin her şeyin normal iyi olduğunu söyledi kan basıncımda 120/80 çıktı ama nedense gene bu semptomlar başladı özellikle dershaneme giderken otobüste oluyor inince ise veya otobüste koltuğa oturunca geçiyor. Nedensizce gün boyu elimle nabzımı kontrol ediyorum huzursuz gergin oluyorum çarpıntı gene olacak mı diye düşünüyorum aklımda. Eskiden de oyun oynardım bu olaylardan önce yine heyecanlanırdım kalbim hızlanırdı hatta daha fazla oynardım üstüne ağır sporlarda yapardım ama bu sene nedense ciddi bir şey gibi hissettiriyor takıntı oluşturmaya başladı bunu kafamdan atamıyorum sanki kalbim sürekli hızlı atıyor elimle ne zaman baksam hızlı atıyor gibi. (Bu arada sigara kullanmıyorum alkol oranımda kısıtlı çay genelde içiyorum kahve aydan aya düzensiz uyku ve beslenme yaşamımın her anında oldu olmam gereken kiloda değilim boy 175 kilo 85 kronik bir hastalığım yok. Ailemde babam tansiyon hastası annem tip 2 diyabet hastası kalpten ölen bir aile ferdimiz yok.)
Dostum kafanda bu konuyu çok fazla büyütmüşsün sana tavsiyem sana önerdiğim videoyu izle ve özümsemeye çalış illaki bir faydası olacaktır ben bu kanaldan çok faydalandım.

Sanırım kendinizi fazla kaptırıyorsunuz. Aynı oyunları daha sakin şekilde oynayanları izlemek bende biraz işe yaramıştı.

Dostum kafanda bu konuyu çok fazla büyütmüşsün sana tavsiyem sana önerdiğim videoyu izle ve özümsemeye çalış illaki bir faydası olacaktır ben bu kanaldan çok faydalandım.
attığınız videoyu izledim sanırım bende bir sorun yok doktorumuzun dediği gibi sıkıntıları gerçekten fazla büyütüyorum hayatın her anında sıkıntı olacak zaten beynimin bana oynadığı oyunlardan dolayı kalbime sinyaller yolluyor sanırım işi çözmek akılda kalpte değil gibi herkese tavsiye için teşekkür ederim sağlıklı mutlu huzurlu günler ve forumlar dilerim.

Attığınız videoyu izledim sanırım bende bir sorun yok doktorumuzun dediği gibi sıkıntıları gerçekten fazla büyütüyorum hayatın her anında sıkıntı olacak zaten beynimin bana oynadığı oyunlardan dolayı kalbime sinyaller yolluyor sanırım işi çözmek akılda kalpte değil gibi herkese tavsiye için teşekkür ederim sağlıklı mutlu huzurlu günler ve forumlar dilerim.

Hocam düzeldi mi sıkıntılarınız... Bende de okula giderken otobüste oluyordu özellikle kalabalıkken ayakta giderken vs sonra araba kullanırken bir kez daha yaşadım nefes alamadığımı hissettim... Ve bunlardan sonra yaklaşık aralıktan beri kafamda bu düşünceler acaba şunu yapsam panikatak olur muyum tarzı şeyler geliyor aklıma... Mesela evde tek kaldığım da yaşıyorum tek kalınca daha çok aklıma geldiğini hissettim bu şeylerin... Psikoloğa gittiğimde panik bozukluk dedi bir ilaç verdi sonra geri gel dedi ilacı yaklaşık zor da olsa 2 hafta falan içtim ama ilaç uyku yapıyordu bitkinlik veriyordu daha da içmedim geri de psikoloğa gitmedim araştırmalar yaptım ilaçlar zaten bayağı bir zararlıymış kendi kafamızda çözmemiz lazım... Sen nasıl yaptın düzeldi mi nedir durumun ?

Hocam düzeldi mi sıkıntılarınız... Bende de okula giderken otobüste oluyordu özellikle kalabalıkken ayakta giderken vs sonra araba kullanırken bir kez daha yaşadım nefes alamadığımı hissettim... Ve bunlardan sonra yaklaşık aralıktan beri kafamda bu düşünceler acaba şunu yapsam panikatak olur muyum tarzı şeyler geliyor aklıma... Mesela evde tek kaldığım da yaşıyorum tek kalınca daha çok aklıma geldiğini hissettim bu şeylerin... Psikoloğa gittiğimde panik bozukluk dedi bir ilaç verdi sonra geri gel dedi ilacı yaklaşık zor da olsa 2 hafta falan içtim ama ilaç uyku yapıyordu bitkinlik veriyordu daha da içmedim geri de psikoloğa gitmedim araştırmalar yaptım ilaçlar zaten bayağı bir zararlıymış kendi kafamızda çözmemiz lazım... Sen nasıl yaptın düzeldi mi nedir durumun ?
Öncelikle geçmiş olsun zor bir durum bu anksiyete ve panik bozukluk. Sorunuza gelecek olursam bendeki bu durum geçti veya endişe yaratmayacak kadar küçüldü diyebilirim. Sorunumu nasıl çözdüğüme gelirsek hiçbir şey yapmadım diyebilirim bende bu sorunla ilgili internette çok araştırma, sorgulama yaptım ve kendimce bir çıkarımda bulundum. Herhangi bir sağlık sorunu yaşadığımızda sorunumuzu internette aramak bizi daha çok korkutuyor ve heyecanlandırıyor. Size tavsiyem internette çok araştırma yapmayın bu sizi daha da paniğe yatkın hale getirebilir. Öncelikle gerçek bir sağlık sorunu varsa doktora gidin görünün hatta 1 den fazla doktora giderseniz daha iyi olacaktır ben 2 kere kalp doktoruna gittim her ikiside aynı şeyleri söyledi ve kendimi hasta olmadığıma ikna etmeye çalıştım işe yaradı mı derseniz ufak olsada içimi rahatlattı diyebilirim. Bence bu tür vakalarda direkt olarak psikolojik adımlar atmayın dediğim gibi önce doktora görünmek daha önemli ardından hala devam ederse psikolojik destek alabilirsiniz şahsen ben hiç psikolojik adım atmadım ve bir süre sonra bu durum bende geçti fakat benim içinde çok sıkıntılı bir süreç oldu özellikle hergün internette araştırmalar yaptım didik didik sorunumu aramaya çalıştım fakat heryerde aynı şeyler yazdığı için bir faydasını göremedim "işte panik atak gelince sakin olun bir yere oturun su için" falan filan ulan bunu bizde biliyoruz yapmamız gerektiğini fakat bu demesi kadar kolay bir şey değil insan o anda o kadar çaresiz ve korku içine düşüyor ki aklından neler neler geçiriyor dendiği gibi kolay olmuyor o yüzden internete pek fazla güvenmeyin baksanız bile hep klişe şeylerin yazıldığını görüceksiniz. Siz ilaç tedavisi aldığınızı belirtmişsiniz şahsen ilaçlar iyi midir kötü müdür bilemem hiç kullanmadım fakat bazı insanlarda işe yaramış. Benim asıl tavsiyem olduğu gibi bırakmak bence bu hastalığı emin ol bir süre sonra geçtiğini fark edersin bu hastalık bazı insanlarda dönem dönem ortaya çıkıyor ve genelde kendiliğinden geçiyor zaten panik atak anksiyete ölümcül bir hastalık değil. Panik atak gelince bekleyin yapacak bir şey yok kendiliğinden geçiyor bir süre sonra çok fazla düşünmemeye çalışın odak dağıtacak bir şey bulun oyun olur spor olur sakin yaşamaya çalışın emin olun sonsuza kadar sürmez bir süre sonra geçecektir uzunda sürebilir kısada sürebilir. Şunuda eklemek isterim ki bu tarz şeyleri aile içinde veya arkadaş çevresine anlatmak bence iyi bir şey değil ben yaptım siz yapmayın insanlar bizim yaşadığımız durumu yaşamadığı için bize yardımcı değil sorun oluyorlar bu aileniz bile olabilir o yüzden kendi içinizde tutun ve rahat olmaya bakın gelincede gelsin sonuçta öldürmeyecek sadece bir süre sıkıntı verecek ve gidecek aklınızdan da sürekli bir şeyler kurmayın ya bayılırsam ya ölürsem ya bir şey olursa gibi. Tekrar geçmiş olsun içiniz rahatlamazsa tekrar yazabilirsiniz konuşuruz ne de olsa bu durumu yaşayanla konuşmak yaşamayanla konuşmaktan daha iyidir.

Bu sorun kaygı bozukluğu ile alakalı(anksiyete, panik atak gibi şeylerin tümü)
Bende yaşıyorum ve bu rahatsızlığı geçiren herkes yaşıyor ben 4 aydır yaşıyorum en son dayanamadım psikoloğa gittim o da psikiyatriye gönderdi ilaç aldım 1 haftadır kullanıyorum eskisi kadar heyecan ve panik yapmıyorum uyku kalitem arttı tavsiyem bu sorunlarınız varsa gidin psikiyatriye sadece akıl sağlığı bozulmuş insanlar gitmez korkmayın çekinmeyin bu durumları dünyada her yıl milyonlarca insan bu durumu geçiriyor bu durum geçicidir ama 6 ay etki ediyor yani 6 aydan önce beyninizi terk etmez araştırmalar bunu gösteriyor ilaç ve psikoloğa giderseniz hem bu süreci hızlandırırsınız hem de bu süreçteyken rahatlarsınız tavsiyem bu.

Öncelikle geçmiş olsun zor bir durum bu anksiyete ve panik bozukluk. Sorunuza gelecek olursam bendeki bu durum geçti veya endişe yaratmayacak kadar küçüldü diyebilirim. Sorunumu nasıl çözdüğüme gelirsek hiçbir şey yapmadım diyebilirim bende bu sorunla ilgili internette çok araştırma, sorgulama yaptım ve kendimce bir çıkarımda bulundum. Herhangi bir sağlık sorunu yaşadığımızda sorunumuzu internette aramak bizi daha çok korkutuyor ve heyecanlandırıyor. Size tavsiyem internette çok araştırma yapmayın bu sizi daha da paniğe yatkın hale getirebilir. Öncelikle gerçek bir sağlık sorunu varsa doktora gidin görünün hatta 1'den fazla doktora giderseniz daha iyi olacaktır ben 2 kere kalp doktoruna gittim her ikisi de aynı şeyleri söyledi ve kendimi hasta olmadığıma ikna etmeye çalıştım işe yaradı mı derseniz ufak olsa da içimi rahatlattı diyebilirim. Bence bu tür vakalarda direkt olarak psikolojik adımlar atmayın dediğim gibi önce doktora görünmek daha önemli ardından hala devam ederse psikolojik destek alabilirsiniz şahsen ben hiç psikolojik adım atmadım ve bir süre sonra bu durum bende geçti fakat benim içinde çok sıkıntılı bir süreç oldu özellikle her gün internette araştırmalar yaptım didik didik sorunumu aramaya çalıştım fakat her yerde aynı şeyler yazdığı için bir faydasını göremedim "işte panikatak gelince sakin olun bir yere oturun su için" falan filan ulan bunu bizde biliyoruz yapmamız gerektiğini fakat bu demesi kadar kolay bir şey değil insan o anda o kadar çaresiz ve korku içine düşüyor ki aklından neler neler geçiriyor dendiği gibi kolay olmuyor o yüzden internete pek fazla güvenmeyin baksanız bile hep klişe şeylerin yazıldığını görüceksiniz. Siz ilaç tedavisi aldığınızı belirtmişsiniz şahsen ilaçlar iyi midir kötü müdür bilemem hiç kullanmadım fakat bazı insanlarda işe yaramış. Benim asıl tavsiyem olduğu gibi bırakmak bence bu hastalığı emin ol bir süre sonra geçtiğini fark edersin bu hastalık bazı insanlarda dönem dönem ortaya çıkıyor ve genelde kendiliğinden geçiyor zaten panikatak anksiyete ölümcül bir hastalık değil. Panikatak gelince bekleyin yapacak bir şey yok kendiliğinden geçiyor bir süre sonra çok fazla düşünmemeye çalışın odak dağıtacak bir şey bulun oyun olur spor olur sakin yaşamaya çalışın emin olun sonsuza kadar sürmez bir süre sonra geçecektir uzunda sürebilir kısada sürebilir. Şunu da eklemek isterim ki bu tarz şeyleri aile içinde veya arkadaş çevresine anlatmak bence iyi bir şey değil ben yaptım siz yapmayın insanlar bizim yaşadığımız durumu yaşamadığı için bize yardımcı değil sorun oluyorlar bu aileniz bile olabilir o yüzden kendi içinizde tutun ve rahat olmaya bakın gelincede gelsin sonuçta öldürmeyecek sadece bir süre sıkıntı verecek ve gidecek aklınızdan da sürekli bir şeyler kurmayın ya bayılırsam ya ölürsem ya bir şey olursa gibi. Tekrar geçmiş olsun içiniz rahatlamazsa tekrar yazabilirsiniz konuşuruz ne de olsa bu durumu yaşayanla konuşmak yaşamayanla konuşmaktan daha iyidir.

Çok teşekkür ederim biraz da olsa bunun geçeceği hakkında umut verdiniz. Size de öncelikle geçmiş olsun inşallah bir daha geri gelmez hatta bunu yaşayan geçiren kimsenin başına bir daha geri gelmesin çok sıkıntılı bir durum gerçekten... Dediğiniz gibi kimseye anlatmamak daha iyi bende maalesef aileme anlatmak zorunda kaldım tabii ki hiçbir destek vs göremedim hep geçiştirdiler o olur stres yaptıysan vs diye klasik şeyler. Neyse benim en çok canımı sıkan durum hocam araba sürerken gelecek gibi hissetmem hep kafamda olursa ne yaparım gibi şeyler yani eskiden tek başıma uzun yolculuklar yapardım bir dünya tır kamyon sollardım hiçbir tedirginlik vs yaşamadan şimdi ne olduysa 6-7 aydır bu panik hali var son 3 aydır da ne olduysa arabada giderken özellikle tek başımaysam daha çok sıkıntı yaşıyorum hatta dün bir işim vardı mecbur olmasa sırf şu panik durumundan dolayı gitmeyecektim neyse işte mecbur çıktım yola ilk bir 10 dk bir şey yoktu sonra aklıma geldi acaba şu tırı sollarsam panikatak geçirir miyim vs düşünceleri girdi aklıma neyse mecbur solladım tırın hızıyla da gidemezdim solladım yine hafif bir nefesim kesilir başım döner gibi oldu hızımı kestim ağır ağır gittim ama o an neler yaşadığımı sen ve bu durumu yaşayan kişiler biliyor gerçekten... Bunu da sana yaşayan biri olarak anlatmak istedim dediğim gibi aileme falan anlatsam gülerler kendi kendine hastalık yapıyorsun tarzı şeyler söylerlerdi... Velhasıl şu araba mevzusu son zamanlarda çok korkutuyor ya giderken panikatak gelir ellerim tutmazsa direksiyonu çeviremezsem diye düşünmüyor da değilim... Vazgeçmekte istemiyorum şu hayatta nadir sevdiğim şeylerdendi araba sürmek yolculuk yapmak ama şu son zamanlarda eziyet oldu iyice kapandım içime... Biraz uzun oldu kusura bakma hakkını helal et tekrar teşekkür ederim verdiğin bu tavsiyeler için umarım komple bitiririz bu durumu kafamızda...

Bu sorun kaygı bozukluğu ile alakalı(anksiyete, panik atak gibi şeylerin tümü)
Bende yaşıyorum ve bu rahatsızlığı geçiren herkes yaşıyor ben 4 aydır yaşıyorum en son dayanamadım psikoloğa gittim o da psikiyatriye gönderdi ilaç aldım 1 haftadır kullanıyorum eskisi kadar heyecan ve panik yapmıyorum uyku kalitem arttı tavsiyem bu sorunlarınız varsa gidin psikiyatriye sadece akıl sağlığı bozulmuş insanlar gitmez korkmayın çekinmeyin bu durumları dünyada her yıl milyonlarca insan bu durumu geçiriyor bu durum geçicidir ama 6 ay etki ediyor yani 6 aydan önce beyninizi terk etmez araştırmalar bunu gösteriyor ilaç ve psikoloğa giderseniz hem bu süreci hızlandırırsınız hem de bu süreçteyken rahatlarsınız tavsiyem bu.
Hocam bende gitmek zorunda kaldım dideral diye ilaç verdiler heyecan yapmayı engelliyormuş sanırım neyse 1 - 1.5 hafta zar zor kullandım çünkü bir hayli uyku durumu yapıyordu bir yere gideceksem uyku haliyle gitmek çok zor oluyordu kendimde olmuyodum mecbur bıraktım daha da gitmedim doktora kendi kafamda çözmeliyim diye düşündüm ki sanırım en doğrusu da buymuş... umarım en kısa zamanda tamamen üstümüzden atarız bir daha da yaşamayız

Çok teşekkür ederim biraz da olsa bunun geçeceği hakkında umut verdiniz. Size de öncelikle geçmiş olsun inşallah bir daha geri gelmez hatta bunu yaşayan geçiren kimsenin başına bir daha geri gelmesin çok sıkıntılı bir durum gerçekten... Dediğiniz gibi kimseye anlatmamak daha iyi bende maalesef aileme anlatmak zorunda kaldım tabii ki hiçbir destek vs göremedim hep geçiştirdiler o olur stres yaptıysan vs diye klasik şeyler. Neyse benim en çok canımı sıkan durum hocam araba sürerken gelecek gibi hissetmem hep kafamda olursa ne yaparım gibi şeyler yani eskiden tek başıma uzun yolculuklar yapardım bir dünya tır kamyon sollardım hiçbir tedirginlik vs yaşamadan şimdi ne olduysa 6-7 aydır bu panik hali var son 3 aydır da ne olduysa arabada giderken özellikle tek başımaysam daha çok sıkıntı yaşıyorum hatta dün bir işim vardı mecbur olmasa sırf şu panik durumundan dolayı gitmeyecektim neyse işte mecbur çıktım yola ilk bir 10 dk bir şey yoktu sonra aklıma geldi acaba şu tırı sollarsam panikatak geçirir miyim vs düşünceleri girdi aklıma neyse mecbur solladım tırın hızıyla da gidemezdim solladım yine hafif bir nefesim kesilir başım döner gibi oldu hızımı kestim ağır ağır gittim ama o an neler yaşadığımı sen ve bu durumu yaşayan kişiler biliyor gerçekten... Bunu da sana yaşayan biri olarak anlatmak istedim dediğim gibi aileme falan anlatsam gülerler kendi kendine hastalık yapıyorsun tarzı şeyler söylerlerdi... Velhasıl şu araba mevzusu son zamanlarda çok korkutuyor ya giderken panikatak gelir ellerim tutmazsa direksiyonu çeviremezsem diye düşünmüyor da değilim... Vazgeçmekte istemiyorum şu hayatta nadir sevdiğim şeylerdendi araba sürmek yolculuk yapmak ama şu son zamanlarda eziyet oldu iyice kapandım içime... Biraz uzun oldu kusura bakma hakkını helal et tekrar teşekkür ederim verdiğin bu tavsiyeler için umarım komple bitiririz bu durumu kafamızda...

Hocam bende gitmek zorunda kaldım dideral diye ilaç verdiler heyecan yapmayı engelliyormuş sanırım neyse 1 - 1.5 hafta zar zor kullandım çünkü bir hayli uyku durumu yapıyordu bir yere gideceksem uyku haliyle gitmek çok zor oluyordu kendimde olmuyodum mecbur bıraktım daha da gitmedim doktora kendi kafamda çözmeliyim diye düşündüm ki sanırım en doğrusu da buymuş... umarım en kısa zamanda tamamen üstümüzden atarız bir daha da yaşamayız
Normalde yaptığın şey hatalı antidepresan ilaçlar asla kafaya göre kullanılıp bırakılmaz sen o 1 hafta kullandığın için o ilaç sonuçta beyninde ki bir yerleri etki ediyor ve tam etki etmeye başlarken bir anda saldığın için doktorlar dahi tavsiye etmez ama ne zaman yaşadın sen?
bende selectra kullanıyorum bugün tam 7 gün oldu cidden ilk haftalar çok sıkıntı mide ağrısı uyku hali falan yapıyor ama yavaş yavaş azalıyor şu an bende eskisi kadar yok ve heyecanımı falan cidden azalttı kaygılarımı eskisi kadar düşünmüyorum

Hocam bende gitmek zorunda kaldım dideral diye ilaç verdiler heyecan yapmayı engelliyormuş sanırım neyse 1 - 1.5 hafta zar zor kullandım çünkü bir hayli uyku durumu yapıyordu bir yere gideceksem uyku haliyle gitmek çok zor oluyordu kendimde olmuyordum mecbur bıraktım daha da gitmedim doktora kendi kafamda çözmeliyim diye düşündüm ki sanırım en doğrusu da buymuş... Umarım en kısa zamanda tamamen üstümüzden atarız bir daha da yaşamayız.

Hocam eğer ciddi olduğunu düşünüyorsanız bir doktora gidin bir şey çıkmazsa emin olun içiniz biraz rahatlar tavsiyem 1'den fazla gidin görünün burada rahatlatmaz ise dediğim gibi bir şey ile uğraşın hobi edinin mesela ben boksa gidiyorum ve kafam vücudum çok rahat spor insan yaşamında olmazsa olmaz şeydir kendinizi bir aktiviteye atarsanız beyniniz o aktiviteye odaklanacaktır ve yavas yavaş bu panik durum geçecektir. Bende ciddi bir kalp sorunu olsaydı şimdiye kadar boks yaptığım sırada yere yığılır kalırdım. Evet zor bir hastalık öyle stres yapma dert etme düşünme demekle olmuyor geliyor bir şekilde kendini gösteriyor ama şundan kesinlikle emin olabilirsiniz bu durum tamamen geçici elbet bir süre sonra bu durum geçecek ve beyniniz bu durumdan vazgeçecek. Önce bir doktora gidin içinizi rahatlatın ardından bir hobi edinirseniz özellikle spor alanında bayağı iyi olur imkanınız yoksa kendiniz spor yapabilirsiniz bisiklet sürün yürüyüş yapın oksijen alın bol bol huzurlu olmaya çalışın mesela yanınızda birisi ile spor yapmak sizi sohbet ortamına taşır ve beyninizin önceliğini değiştirir. Emin olun bu durum böyle sürmüyor ve panik ataktan anksiyeteden ölen, kriz ve felç geçiren 1 tane bile insan yok kayıtlarda böyle bir şey yok isteyen araştırma yapabilir. Tekrar geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı