Oyun oynarken PC reset atıyor

ehuehuehu123

Hectopat
2 yıllık bilgisayarım son 2 aydır bu sorunu yapıyor. Power Supply'dan kaynaklanıyor olabilir mi?
Ufak oyunlar oynarken sorun yaşanmıyor. Fakat GTA 5, Rust, Valorant, Fortnite gibi yüksek gereksinim isteyen oyunlarda oyuna ya girdikten 1 2 dakika sonra ya da hemen PC kapanıyor ve tekrar açılıyor. Elimde başka Power Supply olmadığından dolayı denemem mümkün olmadı. 600W 80+ Power Supply.

PC'yi çalıştırdığınız andan itibaren işlemciniz termal macunlanmış değilse ve fanı tam oturtamamışsanız çok yüksek sıcaklıklara ulaşır. Fanınızın montelenmesine ve termal macun yenilenmesine dikkat edin, sorun çözülecektir.

RAMPAGE FROSTY-R 120MM fan kullanıyorum​

İlk önce çift RAM kullanıyorsanız tek tek deneyin aynı sorunla karşılaşıyor musunuz diye, büyük ihtimalle PSU'dan kaynaklı bir hata ısınmadan dolayı kendini yeniden başlatıyor. Sürekli kapanapip açılıyor mu yoksa belirli aralıklarla mı?

Merhaba hocam bu arkadaşın yaşadığı sorunu yaşıyorum ama benim ekran kartta bir cızırtı sesi geliyor PSU ekran kart GPU belleği işlemci anakartta bir parca değişti 2 gün sorun yoktu fakat simdi yeniden olmaya basladı yardımcı olur musunuz yoksa kafayı yiyeceğim ne yapabilirim ilk basta PC acarken sorun olmuyor sonradan oluyor sorun kapanma vb PSU ısındıgı için mi sistemimde ekran kart işlemci sıcaklık değerleri normal.

Isı kaynaklı değil. Isı kaynaklı olsa direk kapanır.. Power Sup'ın ömrü bitti. Power Supply değişmen gerekebilir yada ekran kartına veya işlemciye overclock yapılmış ise yanlış overclock'tan da yapabilir eğer bilgisayarında ki herhangi bir bileşeninde overclock varsa default ayarlara getir. Eğer yoksa o zaman power'dan dır.

Merhaba hocam bu arkadaşın yaşadığı sorunu yaşıyorum ama benim ekran kartta bir cızırtı sesi geliyor PSU ekran kart GPU belleği işlemci anakartta bir parca değişti 2 gün sorun yoktu fakat simdi yeniden olmaya basladı yardımcı olur musunuz yoksa kafayı yiyeceğim ne yapabilirim ilk basta PC acarken sorun olmuyor sonradan oluyor sorun kapanma vb PSU ısındıgı için mi sistemimde ekran kart işlemci sıcaklık değerleri normal.
Değişen parça nedir? Tüm sistem bileşenlerini yazar mısınız? Powerın markasını modelini ve kaç wattlık olduğunu da yazın lütfen.

Isı kaynaklı değil. Isı kaynaklı olsa direk kapanır. Power SUP'ın ömrü bitti. Power Supply değişmen gerekebilir ya da ekran kartına veya işlemciye overclock yapılmış ise yanlış Overclock'tan da yapabilir eğer bilgisayarında ki herhangi bir bileşeninde overclock varsa default ayarlara getir. Eğer yoksa o zaman Power'dan dır.

Değişen parça nedir? Tüm sistem bileşenlerini yazar mısınız? Power'ın markasını modelini ve kaç wattlık olduğunu da yazın lütfen.

Hocam Power Power Boost 600W modeli hakkında hiçbir bilgim yok ama değişti sadece onu biliyorum kasa içinden geldi PSU bir de bu overclock neylerde oluyor benim ekran kartım Radeon RX6500 ocli geldi galiba fabrikadan işlemci RAM'lerde overclock var mı onun hakkında bir bilgim yok nasıl kapatabilirim bu tüm overclockları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı