Unity Oyun Programlıyorum 3. Bölüm

Scania R730 v8

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İzmir/Aliağa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5060
İ5 13420H
16GB DDR5 5200MHz RAM
512GB NvMe gen 4x4 ssd
Msi cyborg 15
Meslek
Öğrenci
Bu sefer de geçen yazımdakilere nazaran biraz daha fazla asset işleri ile uğraştım. Oyuna dekor olarak taşlar ekledim. Altın madenini çirkin beyaz kare görünüşünden altın madeni görünüşe çevirdim. 2 Madencinin sadece 1 maden üzerinde kazma yapması için programladım. Oyuna Gökyüzü ve zemin ekledim. Madenlerin oyunun alt kısmında çıkmasını sağladım. Görsel açıdan bayağı bir değişiklik oldu.

Eski Görsel:

Ekran Görüntüsü (100).png

Yeni Görsel:

Ekran Görüntüsü (143).png

Bu aşamaya kadar beni destekleyen herkese çok ama çok teşekkürler.

Kodları iyi organize etmen gerekir. Böyle dağınık gidersen başta, ileride düzenlemesi zor olur, yalanım yok.
Dağınık çalıştığımın farkındayım :D Kod dosyaları biraz daha biriksin hepsini toparlayacağım.

Başarılar diliyorum hocam. Oyununuzu satın almak nasip olur umarım.

Bence asıl sorun şu anki hali daha prototip bile değilken tasarımlara başlamak ilk önce projeyi hatrı sayılır bir seviyede düzene geçirip sağlam temelli bir prototip oluşturması gerekiyor.
Eğer aklınızda bir fikir olsun istiyorsanız bilinen oyunların yapım süreçlerini izlemeni öneriririm.
Kod aşamasında oyunların kaynak kodlarından yardım almayı kesinlikle unutma.
Bir de sizden ricam olacak bir sonraki günlerde beni etiketleyebilir misiniz süreci merak ediyorum :) çıktığı gibi ilk müşterin olmak nasip olur umarım.

Bu sefer de geçen yazımdakilere nazaran biraz daha fazla asset işleri ile uğraştım. Oyuna dekor olarak taşlar ekledim. Altın madenini çirkin beyaz kare görünüşünden altın madeni görünüşe çevirdim. 2 madencinin sadece 1 maden üzerinde kazma yapması için programladım. Oyuna gökyüzü ve zemin ekledim. Madenlerin oyunun alt kısmında çıkmasını sağladım. Görsel açıdan bayağı bir değişiklik oldu.

Eski görsel:

Eki Görüntüle 2681324

Yeni görsel:

Eki Görüntüle 2681338

Bu aşamaya kadar beni destekleyen herkese çok ama çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı