Oyun yapmaya nasıl başlanmalı?

2D yapmayı düşünüyorum basit başlamak için Unreal Engine ile yapabiliri miyim?
Sosyal medyaya içerik üreteyim öğrenmek pek umrumda değil diyorsan fark etmez. izlediğin videoların aynısını yap sohbet muhabbet. Ama öğrenmek istiyorum bişeyleri başarmak istiyorum diyorsan 3d olarak bir platform oyunu yap. Motor sana direk hareket sistemi hazır bir manken karekter veriyor bununla en az 30 dk oynanış süresi olan bir oyun yap. zaten yaptıkça başka neler ekleyebilirim. karekteri çift zıplama nasıl yapılır. yürüdüğüm köprü nasıl yıkılır gibi gibi merak ederek bir şeyleri öğreniyorsun. Aksi halde 2D yapacam diye çıktığın yolda 1D bile yapamadan vazgeçersin :)

İyilik konusu ihtiyaca göre değişir. Ben 3D geliştiriyorum ve UE'nin çok daha basit olduğunu bildiğimden ve sevdiğimden UE kullanıyorum. Daha önce Unity de kullandım ama UE çok daha basit ve güzel.

Her zaman söylerim. "Büyük kepçeyle, küçük işe kalkışmaya benzer."

Bir de bilgisayarım çok iyi değil UE zorlar mı?

Peki Unreal Engine'ye sıfırdan başlayacağım dersleri izlemeden önce öğrenmem gereken bir bilgi var mı açıklamada temel 3D bilgisi diyorda
BTK Akademideki UE 5.2 kursunu alıp başlarsanız, ekstra bilgi öğrenmenize gerek kalmaz. Fakat temel 3D bilgisi de olursa fena olmaz. Zaten 1-7 gün arasında öğrenirsiniz.

Sosyal medyaya içerik üreteyim öğrenmek pek umurumda değil diyorsan fark etmez. İzlediğin videoların aynısını yap sohbet muhabbet. Ama öğrenmek istiyorum bir şeyleri başarmak istiyorum diyorsan 3D olarak bir platform oyunu yap. Motor sana direk hareket sistemi hazır bir manken karakter veriyor bununla en az 30 dk oynanış süresi olan bir oyun yap. Zaten yaptıkça başka neler ekleyebilirim. Karekteri çift zıplama nasıl yapılır? Yürüdüğüm köprü nasıl yıkılır gibi gibi merak ederek bir şeyleri öğreniyorsun. Aksi halde 2D yapacağım diye çıktığın yolda 1D bile yapamadan vazgeçersin :)

Peki hocam Ranch Simulator biliyor musun bilmem ama onun gibi bir şey olabilir mi? UE kullanırsam

Peki hocam Ranch Simulator biliyor musun bilmem ama onun gibi bir şey olabilir mi? UE kullanırsam
Senin için ranch simulatör yapmayı denemek = GTA 5 i yapmaya çalışmak gibi kafayı yersin hiç bir ilerleme yaşayamazsıun ve moralin bozulur. Bizde bu yollardan geçtik o yüzden sana ilk projeni ödev niteliğinde veriyim. Only up oyunu var sen bu oyunu Unrealin sana hazır olarak verdiği manken karekterini kullanarak basit bir çakmasını yapmaya çalış. İnan bana 1 ay içinde acemi seviyede oyun yapabiliyorum diyeceksin.

Bir sorun olursa yazsam bakar mısınız?

Yani ufak da olsa bir oyun yapabilirim değil mi?
Bahsettiğiniz oyunun grafiklerinde oyun yapabilirsiniz. Hatta eğer optimizasyonu iyi yapabilirseniz daha iyi grafikli de yapabilirsiniz. Sadece tek probleminiz, UE açıkken 30 dakika içerisinde bilgisayarınıza çok yük binecektir.

UE ile ilgili aklınıza gelebilecek bütün soruları sorup etiketliyebilirsiniz. Etiketleyemeseniz bile ben görüp cevaplarım büyük ihtimalle. UE sorularına cevap vermediğim konu yok henüz :D
Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı