Unity Oyun yapmaya nasıl başlanmalı?

soloxera

Decapat
Daha fazla  
Edit: Başlıkta tavsiye almak istediğimi belirtmeyi unutmuşum.

Öncelikle selamlar,

Oynadığım ve keyif aldığım doyamadığım oyunlardan esinlenerek neden bende denemiyorum diyerekten bu yola girdim.
(ultrakill, Bloodborne, afterimage, Dead Cells, mortal sin, trepang2, eldest souls vs.)
Açıkçası kodlama, animasyon, SFX, VFX, tasarım hiçbir konuda en ufak bir fikrim yok ancak deneye deneye bir şeyler öğrenmeye başladım,
Şu anda yaklaşık 1 ay oldu ve bu 1 ay içerisinde günde 2'şer saat sadece Unity oyun motorunda bir şeyler koyup script yazmayı deneyerek geçirdim yani pek verimli değildi.

Her şeyi tek başına öğrenmeye&yapmaya çalıştığım için bir yol haritası çizmeye karar verdim, bu yüzden forumda tek başına oyun geliştiren arkadaşlar varsa danışmak isterim. Her tür oyun şekline açığım 2D,2.5D, 3D fakat dediğim gibi Blender mı öğreneyim? Çizim yapmayı mı? Animasyonunu mu öğreneyim? Unity mi öğreneyim? Hikayesini mi yazayım vs. derken her şey karman çorman oluyor, sorunum başlamak değil de nasıl ilerleyeceğimi bilememek. Bu konuda fikir verebilirseniz çok mutlu olurum.

Buraya kadar okuduysanız belirteyim, aynı zamanda okuduğum için fazla zaman ayıramıyorum, kâr amacı gütmüyorum en azından şu anlık ve 3-4 sene de sürse ben öğrenmek istiyorum, buna göre tavsiye verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı