Oyunlarda akıcılık problemi

Keşke MSI Afterburner ile çekseydin değerleri takip etmek daha iyi olurdu. Gördüğüm kadarıyla 77 FPS civarı alıyorsun 60Hz kullanıyorsan yırtılmalar meydana gelebilir ve akıcılık sorunu yaşadığını hissedebilirsin.

@Adam gregson 240Hz kullandıktan sonra 144Hz'de akıcı gelmiyor rekabetçi oyunlarda. Fakat genel akıcılıktan konuşursak 60Hz/60FPS başlangıç için iyidir. Günümüzde tüm AAA oyunlar bu seviyede akıcı şekilde oynanıyor. Yalnızca yüksek FPS değerleri alınan rekabetçi oyunlar üzerinden akıcılık seviyesini değerlendirmek yanlıştır.

Anlattığım gibi. MSI Afterburner'da akıcı olmayan yerlerde ekran kartı kullanım oranı yüzde 85 iken boş arazide ya da ağaçların olduğu yerde yüzde 98.

144FPS'den daha az aldığını tahmin ediyorum, görüntün yırtılıyor anlaşılan. Adaptivesync açık mı? Eğer açıksa bile 75FPS'ten fazla alabildiğin bir ayar yap oyuna çünkü 75FPS'in altına düştüğü zaman adaptivesync'in de önemi kalmıyor.

Açık. Ama ekranda yırtılma olmuyor. Dolu bölgelere kafamı çevirdiğim an akıcı olmuyor. 30Hz gibi oluyor.
Masaüstü sağ tık - Görüntü Ayarları - Gelişmiş Görüntü Ayarları.

Burada yenileme hızı kaç Hz yazıyor bir kontrol eder misin?
143.996 Hz.
Videoda anlatmak istediğim evli kısımlar ya da yük binen kısımlar akıcı değil. O yerlerde de ekran kartı yüzdesi daha düşük.

Tamam monitörün hz değerlerinde bir sorun yok. Fakat bu akıcılık sorunu videoya da yansımıyor. MSI Afterburner ile kullanım değerlerinin göründüğü 2-3 dakikalık bir video çekip yüklersen sevinirim. Şu video işine yarar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

60Hz'e alışmış bir oyuncu için 60Hz yeterince akıcıdır, 144Hz deneyimledikten sonra 60Hz'e geçersen anca akıcı gelmemeye başlar. Yani hiç 144Hz deneyimlememiş bir insan için 60Hz yeterlidir. 60Hz'in göze kasıyor gibi gözükmesi için önce daha yüksek Hz monitörleri deneyimlemiş olması gerekir zannımca.

Kaç FPS alıyorsunuz, monitörünüz ne?
Ben 165Hz monitöre geçmeden önce kasıyormuş gibi hissediyordum.İllaki denemek zorunda değilsiniz.
Videoyu tam ekran yapın.
Hangi ayarda oynuyorsan bir altını uygulayıp dene.

Ben 165Hz monitöre geçmeden önce kasıyormuş gibi hissediyordum.İllaki denemek zorunda değilsiniz.
Dostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.

Dostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.
Hahaha nasıl kanıtlayabilirim eski sistemim GTX 750ti Xeon x5460 60hz monitör bildiğin anlaşılıyor ani mouseyi çevirdiğimde vb durumlarda FPS sabit 60fps.
Maalesef keşke öyle yağ gibi aksaydı da 165Hz monitör almasaydım.

Videoyu 3 kere izledim senin dediğin akıcılık problemi 77 FPS sebebiyle olur en fazla. Ayarları 150 FPS alacak şekilde ayarladığında daha akıcı olacaktır. Tam sorunu anlayamadım.
Hatta takılma da var.
Ekran Görüntüsü (49).png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
attım. 0:38 den itibaren dikkatle izleyin. Oyuncuların olduğu yerde kasıyor.
Bende akmıyor işte :) .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı