- Katılım
- 26 Mayıs 2020
- Mesajlar
- 3.221
- Makaleler
- 4
- Çözümler
- 6
Birçok konu açtım. Ama çözüm bulamadım. Stutterring de var.
Keşke MSI Afterburner ile çekseydin değerleri takip etmek daha iyi olurdu. Gördüğüm kadarıyla 77 FPS civarı alıyorsun 60Hz kullanıyorsan yırtılmalar meydana gelebilir ve akıcılık sorunu yaşadığını hissedebilirsin.
@Adam gregson 240Hz kullandıktan sonra 144Hz'de akıcı gelmiyor rekabetçi oyunlarda. Fakat genel akıcılıktan konuşursak 60Hz/60FPS başlangıç için iyidir. Günümüzde tüm AAA oyunlar bu seviyede akıcı şekilde oynanıyor. Yalnızca yüksek FPS değerleri alınan rekabetçi oyunlar üzerinden akıcılık seviyesini değerlendirmek yanlıştır.
Hayır 144hz.
144FPS'den daha az aldığını tahmin ediyorum, görüntün yırtılıyor anlaşılan. Adaptivesync açık mı? Eğer açıksa bile 75FPS'ten fazla alabildiğin bir ayar yap oyuna çünkü 75FPS'in altına düştüğü zaman adaptivesync'in de önemi kalmıyor.
143.996 Hz.Masaüstü sağ tık - Görüntü Ayarları - Gelişmiş Görüntü Ayarları.
Burada yenileme hızı kaç Hz yazıyor bir kontrol eder misin?
143.996 Hz.
Ben 165Hz monitöre geçmeden önce kasıyormuş gibi hissediyordum.İllaki denemek zorunda değilsiniz.60Hz'e alışmış bir oyuncu için 60Hz yeterince akıcıdır, 144Hz deneyimledikten sonra 60Hz'e geçersen anca akıcı gelmemeye başlar. Yani hiç 144Hz deneyimlememiş bir insan için 60Hz yeterlidir. 60Hz'in göze kasıyor gibi gözükmesi için önce daha yüksek Hz monitörleri deneyimlemiş olması gerekir zannımca.
Kaç FPS alıyorsunuz, monitörünüz ne?
Hangi ayarda oynuyorsan bir altını uygulayıp dene.Videoyu tam ekran yapın.
Dostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.Ben 165Hz monitöre geçmeden önce kasıyormuş gibi hissediyordum.İllaki denemek zorunda değilsiniz.
Hahaha nasıl kanıtlayabilirim eski sistemim GTX 750ti Xeon x5460 60hz monitör bildiğin anlaşılıyor ani mouseyi çevirdiğimde vb durumlarda FPS sabit 60fps.Dostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.
Maalesef keşke öyle yağ gibi aksaydı da 165Hz monitör almasaydım.Dostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.
Hatta takılma da var.Videoyu 3 kere izledim senin dediğin akıcılık problemi 77 FPS sebebiyle olur en fazla. Ayarları 150 FPS alacak şekilde ayarladığında daha akıcı olacaktır. Tam sorunu anlayamadım.
Bende akmıyor işteDostum göz 60Hz'e alışık, nasıl 60Hz kasıyor gibi gözükebilir Allah aşkına? 60FPS almıyorsunuzdur kasıyor gibi geliyordur. 60Hz'e alışmış göz için 60FPS yağ gibi akar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.