Merhaba arkadaşlar, sorunu yaşayan benim. Konuyu açan arkadaşım Maximum Pain'e burdan selam olsun. Teşekkür ederim. Ben artık 6 aydır bu sorunu yaşadığımdan ve çoğu forumda bu konuyu açtığımdan artık yorulmuştum.
Konunun en ince ayrıntısına kadar olan versiyonu forumdonanımda linki de budur.
Bilgisayar anormal hızlanma sorunu(Oyunculuğu bırakıyorum/güncel)
Çok aşırı uzun olduğundan çoğu kişi ilgilenmiyecek biliyorum o yüzden ben yaptıklarımı anlatayım.
*Milyon kere sıfırdan temiz format attım geçmedi.
*Virüs taraması yaptım geçmedi.
*Oyunların orjinal/korsan tüm sürümleri güncel ve windows driverlar falan tam güncel.
*Windows 7/windows 10 dahil ikisinde de hızlanıyor. (64 bit)
*İngilizce-türkçe tüm forumları gezdim, sorunu yaşayanlar bir elin parmağını geçmiyor.
*Çözenlerin denedikleri ise bende işe yaramıyor.
*DPC Latency programı bileniniz varsa bilgisayarın gerçek zamanlı ses ve video işleyemeyeceğini söylüyor ve fixleri işe yaramıyor.
*Yeni pc topladım. Sadece klavye, mouse ve monitörüm aynı kaldı.
*Bilgisayarcıya götürdüm o da sorunu çözemedi ve sürekli hızlanmadığından sadece belli sahnelerde ani hızlandığından sorunu anlayamadı.
*Farklı monitör, klavye ve mouse ile hem kendi evim hem de başka evlerde denedim gene aynı sorun devam ediyor.
*Sorun sadece masaüstünde değil laptopumda ve ps3'ümde de var ve sorunu ilk masaüstünde yaşadım ve 5-6 gün sonra ps3 ve laptopumda da aynı sorunu yaşadım.
*Anam babam hatta bilgisyarcım dahil bunun psikolojik olabileceğini ve bana öyle geldiğini söylüyor ancak başkalarının pclerinde aynı oyunu denediğimde fark gaaaayet güzel ortaya çıkıyor yani bana öyle gelmiyor.
*Hpet denen bir şey var onu deneyenlerin çoğu olumlu sonuç almış bende işe yaramıyor.
*Vsync açıp kapayıp denedim fark yok. FPS 30 ve 60'a sabitlesemde fark yok.
*Elektirkçi çağırdım voltajlar normal diyor.
*Hacker dadandı desem ps3e erişemez zaten ki zaten psnden banlı imkan yok yani.
*Sorunun benzerini amd işlemcide yaşayanlar amd dualcore optimizer ile sorunu çözmüş fakat benimki intel ve o tarz bir program bir fix hiç yok. İnterneti talan ettim.. Hiçbir çare yok.
Kafayı sıyırmak üzereyim. O kadar yeni pc topladık sıfırdan, korkudan eski yedeklerim hatta eski usb flashbeleğim dahil hiç bir şey yeni pc'ye koymadım ancak daha ilk denediğim anda sorun halen yeni pc'de de devam ediyordu.
Aklıma daha gelmeyen binlerce yöndem denedim. Çalıştığım iş yerinde ve evde dahil internetten 7/24 soruna çözüm arıyorum aylardır fakat olmuyor.
Makale gibi yazdım ama inanın bu yazdıklarım sadece bir özetten ibaret. Okusanız da okumasanız da canınız sağ olsun. Yorum yapan yapmayan herkese teşekkürler.