Oyunların artık zevk vermemesi

Attacksaw

Kilopat
Katılım
17 Nisan 2017
Mesajlar
3.352
Makaleler
12
Çözümler
14
Küçükken hep derdim büyüyünce de deli gibi oyun oynuyor olacağım fakat son 2 yıldır deli gibi oynadığım PUBG Mobile'ı bile 5 ay önce bıraktım. Şu an internetten sürekli oyun indiriyorum oynamaya çalışıyorum ama 30 dakika dayanabiliyorum maksimumum kapatıyorum. 1 yıl içerisinde bitirdiğim tek oyun Detroit Become Human oldu. Yaşım 23 acaba yaşlandık mı artık oyun için?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşım 23 acaba yaşlandık mı artık oyun için?
Sanmıyorum. İnsanın üstünde bir sorumluluk baskısı olması oyunları daha az oynamasına veya daha fazla oyunlara gömülmesine sebep olabiliyor. Ayrıca en sık oynadığın oyun türü multiplayer. Yani multiplayer oyunlardan, solo oyunlara geçmek de ayriyeten sıkıcı geliyor olabilir.

Ben eskiden deli gibi Warframe oynardım. Çünkü Warframe'de 10-15 kişilik sabit bir grubumuz vardı. Günde 5-6 saat bazen 10-12 saat oynadığım olurdu. Sonrasında oynayan sayısı azaldıkça ben de daha az oynamaya başladım.

Aynı şey Valorant içinde geçerli. Eskiden günde 10-15 maç atarken, şimdi günde 2 maç atınca sıkılıp çıkıyorum. Bazen maç bile atmıyorum, sadece DM. God of War'ı bitirmek 2 haftamı aldı, halbuki oyunu bitirdiğimde hepi topu 20 saat oynamıştım. :) Demek istediğim belki oyunları oynarken arkadaşların olmasından zevk alıyor olabilirsin. Yada oyun oynarken harcadığın zaman sana israf gibi geliyorda olabilir.
 
32 yaşındayım halen oyun oynuyorum oyunla yaşın alakasını anlamadım. Bir yandan da mantıklı bir söylem aslında günümüzde tüm oyunlar birbirine benziyor, belki de onun için sıkıyordur. Sürekli online oynuyorsanız biraz da hikayeli oyunlar deneyin.
 
Yaklaşık 10 yıldır abartılı şekilde oyun oynuyorum. Ama bu süre içerisinde bir kez olsun offline oyun oynamadım, çünkü sıkıyor. Hep online oyunlarda, ortam için takıldım. Belki sizin için de durum böyledir.
 

Geri
Yukarı