P2W Zula Şikayet Etmek

Merhaba, sanırım bu konu hakkında hiç kimse hiç bir forumda paylaşım yapmadı. Şimdiden yazı hatası olursa kusura bakmayın. Öncelikle bildiğiniz üzere Zula Oyun MadByte Games tarafından Acknex Engine üzerinden 2012 Yılından beri geliştirilmekte (En azından öyle görünüyor). Daha sonra ise ilk zamanlar oyun P2W olarak sunulmadı, daha sonra Material, ve buna benzer Deste, Loot Kutuları, Sandık, ve hatta kumar tarzından Roll modu eklendi. Bu oyunun Wolfteam ile ne farkı kaldı şimdi? Haykırma özelliği Zula da anons olarak getirildi. Sözde Türk halkını seviyorlar, sizleri düşünüyorlarmış gibi davranıyorlar. Ama aslında tüm Türkiye'yi kazıklamaya, öğrenci parasına göz dikiyorlar. Daha ne kadar sessiz kalacaksınız? Ben Türkiye'de olsam şahsen bir mahkeme davası açardım. Sizler halk olarak, ve Türkiye'yi seven topluluk olarak bir şeyler yapmanızın zamanı gelmedi mi? Belkide şimdi çoğu kişi diyecek, bize ne bundan, isteyen oynasın isteyen oynamasın diye. Evet, öyle. Ama bu tür %100 Para gözlü oyun, özellikle %100 Türk Yapımı (En azından öyle diyorlar) Optimizasyon hiç yok, her şey para olarak ayarlandı. Herkes sıradan Laptop Üzerinden oyanabilisin diye, oyuna 1 Çekirdek işlemci kullanımı eklediler. Daha sonra sahte E-Spor tarzından şeyler uydurmaya başladılar, Zula'da ZSL Takımına giren herkes kendisini Professional E-Spor sanıyor. Herkes birbirini böyle kandırıyor bu oyun yüzünden. Yani oyun o kadar boş ki, anlatmaya bile değmez. O yüzden eğer mümkünse bir oy kullanarak, yada gerekli yerlere mesaj atıp şikayette bulunursanız çok iyi olur. İyi forumlar.
Dediğinizde haklısınız ama yasal olarak o "kabul ediyorum" seçeneğine bastığınız için hiç bir hakkınız bulunmuyor malesef. En iyi seçenek oynamamak. Bunun en iyi örneği Battlefront 2 olabilir. Oyuncular loot box yüzünden oyunu oynamadılar ve EA geri adım attı.

Dediğinizde haklısınız ama yasal olarak o "kabul ediyorum" seçeneğine bastığınız için hiç bir hakkınız bulunmuyor malesef. En iyi seçenek oynamamak. Bunun en iyi örneği Battlefront 2 olabilir. Oyuncular loot box yüzünden oyunu oynamadılar ve EA geri adım attı.
yasal haklar vs her programda & oyunda vardır. Ama asıl soru, bu tür oyuna neden izin verildi?
O sadece bir örnek. Benim demek istediğim şu; Şirketler senin cebini düşünerek iş yapmazlar. Yok Tük yapımıymış, öğrenciymiş bilmem neymiş bunlar hikâye. Şirket kendi cebini düşünür.
Herkes kendi cebini düşünür aynen. Ama bu kadarı da fazla değil mi? Neredeyse 1 Deste'yi 90 TL yapacaklar örnek.

@AimCraviTe P2W oyun çıkarmak için izin almak mı gerekiyor? Ben oyun yapımcısıysam oyun içi hizmetleri nasıl satacağım bana kalmış. Oyuncuların yapabileceği tek şey oyunu oynamamak.

Şikayet edebileceğin bir şey değil bu, nasıl etmeyi düşünüyorsun?

-Oyun %100 Türk yapımı (!) ve optimizasyon yok, şikayetçiyim.
+Ee, oynama.

-Oyun tamamen gerçek para üzerine kurulu, haksız bir rekabet ortamı var ve bu durumdan şikayetçiyim.
+Ee, oynama.

-Oyuna espor adı altında bazı eklemelerde bulundunuz, bu nedenle insanlar kendilerini olduğundan daha farklı görmeye başladı, şikayetçiyim.
-Ee, oynama, izleme.

Oyunu dilerlerse ücretsiz gösterip oyun içi satın alım eklerler, dilerlerse 20.000TL fiyat koyup oyun içi satın alımları kaldırırlar. Bu konuda hiçbir şey yapamazsın. Şikayetçiysen oynama, zaten oynamıyorsan oynatma. İsteyen aylık 20TL yatırır, isteyen 200TL, bu tür oyunların amaçları ve kazanç sağlama şekilleri belli. Kimseyi dolandırmıyorlar ya da zorla satın alım gerçekleştirtmiyorlar, beğenmeyen oynamaz.

"Gerçek parayla satın alınan ekipmanlar haksız rekabet yaratıyor." diyorsan haklısın, ama yine sana verilecek cevap, "Beğenmiyorsan oynama." olacak. En büyük tepkiyi oynamayarak gösterebilirsin. İleride çocuğun olursa da bu tür oyunları denetim altında oynamasına izin verirsin, dilediğince yasakla, dilediğince uyar.

@AimCraviTe P2W oyun çıkarmak için izin almak mı gerekiyor? Ben oyun yapımcısıysam oyun içi hizmetleri nasıl satacağım bana kalmış. Oyuncuların yapabileceği tek şey oyunu oynamamak.
Yani devlet, yada kim bakıyorsa bu işlere. Hiç mi oyunu kontröl etmiyor?
Şikayet edebileceğin bir şey değil bu, nasıl etmeyi düşünüyorsun?

-Oyun %100 Türk yapımı (!) ve optimizasyon yok, şikayetçiyim.
+Ee, oynama.

-Oyun tamamen gerçek para üzerine kurulu, haksız bir rekabet ortamı var ve bu durumdan şikayetçiyim.
+Ee, oynama.

-Oyuna espor adı altında bazı eklemelerde bulundunuz, bu nedenle insanlar kendilerini olduğundan daha farklı görmeye başladı, şikayetçiyim.
-Ee, oynama, izleme.

Oyunu dilerlerse ücretsiz gösterip oyun içi satın alım eklerler, dilerlerse 20.000TL fiyat koyup oyun içi satın alımları kaldırırlar. Bu konuda hiçbir şey yapamazsın. Şikayetçiysen oynama, zaten oynamıyorsan oynatma. İsteyen aylık 20TL yatırır, isteyen 200TL, bu tür oyunların amaçları ve kazanç sağlama şekilleri belli. Kimseyi dolandırmıyorlar ya da zorla satın alım gerçekleştirtmiyorlar, beğenmeyen oynamaz.

"Gerçek parayla satın alınan ekipmanlar haksız rekabet yaratıyor." diyorsan haklısın, ama yine sana verilecek cevap, "Beğenmiyorsan oynama." olacak. En büyük tepkiyi oynamayarak gösterebilirsin. İleride çocuğun olursa da denetim altında oynamasına izin verirsin, dilediğince yasakla, dilediğince uyar.
o zaman Türkiye'ye zarar veren her şeye kabullenin. Madem hiç bir şey olmayacak.

P2W ise oynamayın hocam. P2W olmayan oyunlara yönelin. Yok ben Zula'dan başka oyun oynamam diyorsanız o zaman yapacak birşey yok.

Oyun yapımcısının oyun içi hizmetleri satmak hakkı. Bildiğim kadarıyla bunu sınırlayan bir yasa yok. İstersem oyun yaparım her bir mermiye 5 TL ücret talep ederim. Oyuncular isterse benden bu hizmeti satın almaz ve oyunu oynazmalar.

o zaman Türkiye'ye zarar veren her şeye kabullenin. Madem hiç bir şey olmayacak.
Türkiye'ye zarar veren ne ki? Böyle boş bir şikayetle meşgul etmiş olursunuz sadece adliye binasını. Tamamen kişi kendi isteği doğrultusunda satın alımını yapar, oyuna başladığında zorunlu bir satın alım talep etmiyor ya.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı