P6200 Tabanlı Sisteme Hangi Windows 10 Sürümünü Kurmalıyım ?

Arkadaşlar şu an Windows 10 ''Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur'' seçeneğine tıkladım ve sorularım var.

1- Sürüm olarak hangisini seçeyim ?

A- Windows 10 Home B- Windows 10 Home Single Language C- Windows 10 Pro

2- Mimari olarak hangisini seçeyim ?

A- 32 bit (x86) B- 64 bit (x64) C- Her ikiside

Dipnot: Şu an kullandığım işletim sistemi Windows 7 Starter 32 bit olduğundan indirme bağlantısında 32 bit olanını seçip indirdim. Doğru mu yapmışım ? Benim 32 bit kullanmam 64 bit yükleyemeceğim anlamına mı geliyor ? Belki sistemimi sorarsanız diye sistemimi de yazayım. Kaç bit yüklemeliyim ?

- P6200 2.13 GHz İşlemci
- Intel HD Graphics (Pentium) 756 MB Ekran Kartı
- 2 GB RAM

Eklemeyi unuttum eğer Windows 10 yüklersem Counter Strike 1.6 kasar diyorlar doğru mu ?

Çok teşekkürler. İyiki Technopat' a sormuşum daha yüksek performansta bilgisayar kullanabilecekken gidip 32 bit kullanacaktım tekrardan teşekkürler. Son birkaç sorum daha var.

1- Windows 10 Home mu yoksa Home Single Language mi kurmalıyım ?

2- Windows 10' a yükseltmek için artı birşeyler yapmam gerekiyo mu ? (Mesela bilgisayarda ki herşeyin en güncel sürüm de olması felan)

3- Windows 10' a yükseltme yaparsam dosyalarım korunuyo mu ?

4- Windows 10' a geçtiğimde bilgisayarımda hız artışı, oyunlarda ki hafif kasmaları yok olmuş olarak görecek miyim ?

5- Windows 10' a yükseltme yaparken ben de orjinal bir Windows 7 var. O yüzden yükseltme yaparken ben den aktivasyon kodu isteyecek mi ?

6- Ben indirdikten sonra DVD' ye yazmadan da yükseltme yapabilir miyim ?

7- Format bittiğinde yedekleme DVD' si oluşturup diğer Masaüstü Bilgisayarıma da Windows 10 kurabilir miyim ?

Benim gibi rakam rakam cevap verirseniz çok sevinirim :)

Şimdi, elinizde hangi sürüm var ise ona karşılık gelen sürüme geçmen gerek. Burada sürümlerin karşılığı var.
Windows 10 Yükseltme Haritası | Technopat Sosyal
Yükseltme için rezerve etmen gerek. Rezerve ettikten sonra geçiş yapabilirsin. Dosyaların kaybolmaz. Geçiş yapar isen dosyaların kaybolmuyor. Hız artışı veya kasma gibi durumlar değişkendir. Ama Windows 10 daha güncel olduğu için sistem rahatlayacaktır. Yükseltme yapar iken lisans istemedi benden. Lisanslar bir bilgisayar için. Aynı lisansı farklı cihazlar için kullanmazsın.

Şimdi, elinizde hangi sürüm var ise ona karşılık gelen sürüme geçmen gerek. Burada sürümlerin karşılığı var.
Windows 10 Yükseltme Haritası | Technopat Sosyal
Yükseltme için rezerve etmen gerek. Rezerve ettikten sonra geçiş yapabilirsin. Dosyaların kaybolmaz. Geçiş yapar isen dosyaların kaybolmuyor. Hız artışı veya kasma gibi durumlar değişkendir. Ama Windows 10 daha güncel olduğu için sistem rahatlayacaktır. Yükseltme yapar iken lisans istemedi benden. Lisanslar bir bilgisayar için. Aynı lisansı farklı cihazlar için kullanmazsın.
7. soru ? Ya da cevapladınız da ben mi anlamadım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı