Pakistan'da Airbus A320 düştü

Hangi veriye göre söylüyorsun bir yolcu uçağının 200 kilometre süzülebileceğini? Hem de bu konudaki rekor o dediğin mesafenin "neredeyse" yarısıyken. Pilot musun desem değilsin, uçak mühendisi misin desem o da değilsin. Ne çok seviyorsunuz farazi şeyleri gerçekten olacakmış gibi söylemeyi.

Bu konuda yorum yapmadan önce go around prosedürünü bilmen gerekiyor. Yorumunun elle tutulur tarafı yok, sanki kaza geçirmiş uçak 30 bin feet üstündeyken bu sorunu yaşamış gibi yorum yapmışsın.

35.000 feet'de motorlarını kaybeden A330 120 km süzülebilmiş. Hadi biz abartalım, 42.000 feet'de itiş gücünü kaybetti diyelim. Maksimum 150 km süzülebilir. (o bile muamma, tüm şanslarını kullanmaları lazım)

200 km yolcu uçaklarının kanat açıklığını, kalınlığını ve uçtuğu irtifayı düşündüğümüzde abartı bir söylem. Ortalama bir değer de değil. 100 km desen olurdu, hadi 130 deseydin. Seni mi kıracağız.

35.000 feet'de motorlarını kaybeden A330 120 km süzülebilmiş. Hadi biz abartalım, 42.000 feet'de itiş gücünü kaybetti diyelim. Maksimum 150 km süzülebilir. (o bile muamma, tüm şanslarını kullanmaları lazım)

200 km yolcu uçaklarının kanat açıklığını, kalınlığını ve uçtuğu irtifayı düşündüğümüzde abartı bir söylem. Ortalama bir değer de değil. 100 km desen olurdu.
Tamam dostum haklısın.

Tamam dostum haklısın.
Olay haklı olma veya olmama durumu değil. Olay araştırılmadan, gerçekliği olmadan bir yerlerden uydurularak kurulan cümlelerde. Bunları biz anlayıp düzeltiyoruz ama anlamayanlar için ''doğru'' olarak görülüyor. Hayır, doğrusunu söyleyince de trip yiyoruz arkadaş. İnsanlık bitmiş be, yaranılmıyor kimseye. :D

Olay haklı olma veya olmama durumu değil. Olay araştırılmadan, gerçekliği olmadan bir yerlerden uydurularak kurulan cümlelerde. Hayır, doğrusunu söyleyince de trip yiyoruz arkadaş. İnsanlık bitmiş be, yaranılmıyor kimseye. :D
Trip yapmadım sana neden yapayım? Forumda sevdiğim kişilerdensin. Eskiden duyduğum için yanlış hatırlamışım olabilir. Doğrusunu söyleyip bilgilendirdiğin için sağol.

@TeknoFix29 Sorun yanlış hatırlaman değil, herkes yapar öyle şeyler. Mesela ben de daha dün, daha önceden konuştuğum bir konuyu unutup Türkiye'nin F-35 siparişlerini yanlış hatırladım. Yaptığın şeydeki sorun verdiğin linki bile okuma zahmeti göstermemiş olman ki o linkte tüm olay detaylı ve sayılarla anlatılıyor.

@TeknoFix29 Sorun yanlış hatırlaman değil, herkes yapar öyle şeyler. Mesela ben de daha dün, daha önceden konuştuğum bir konuyu unutup Türkiye'nin F-35 siparişlerini yanlış hatırladım. Yaptığın şeydeki sorun verdiğin linki bile okuma zahmeti göstermemiş olman ki o linkte tüm olay detaylı ve sayılarla anlatılıyor.
Özür dilerim kusura bakmayın. İngilizcem çok iyi değil. Sayfayı çevirincede biraz anlamsız oldu. Büyük ihtimal başka bir uçuş kazası ile karıştırdım. Yanlış bilgilendirdiğim için dediğim gibi kusura bakmayın.

Hepimizin var böyle olayları, kafaya takılacak şey değil. Yalnız birisi sana söylediğin bir şeye karşı "hangileri onlar" ya da "hangi olaydan bahsediyorsun" gibi açıcı sorular sormuşsa bil ki yazdığın ve aklındaki şeyi tekrar araştırman gerekiyor. Ben de ilk olarak hangileriymiş onlar diye bundan dolayı sordum, sen üstüne söylediğinde diretince bu konuyu açıp tahmin ettiğim linki vermeni bekledim.

Keşke dün de @Jira bana diğer konuda bu şekilde konuyu açacak soru yöneltmiş olsaydı da önceki yazdığımı düşünüp hatamı hemen fark edip düzeltseydim. Sağolsun o "düzeltti" dediğimi. :D

Keşke dün de @Jira bana diğer konuda bu şekilde konuyu açacak soru yöneltmiş olsaydı da önceki yazdığımı düşünüp hatamı hemen fark edip düzeltseydim. Sağ olsun o "düzeltti" dediğimi. :D
Hangi dediğim insanlara karşı aldığım cevaplar karşısında, aldığım yerler acıdığından dolayı artık direkt cevabı veriyorum. Az muhatap, çok mutluluk. :)

@TeknoFix29 Eyvallah, problem değil. Öğrenip hatanı düzeltme gayretinde olman benim için yeterli.

NOT: Bu kazayı da daha konuşacağız, zaman geçsin biraz, güzel ekmek çıkar. :)

Hangi dediğim insanlara karşı aldığım cevaplar karşısında, aldığım yerler acıdığından dolayı artık direkt cevabı veriyorum. Az muhatap, çok mutluluk. :)

@TeknoFix29 Eyvallah, problem değil. Öğrenip hatanı düzeltme gayretinde olman benim için yeterli.
Kaza olayı nedeni artık Fransızlara kalmış. İnşallah birgün havacılık daha güvenli olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı