Pandemide okula gitmek zorunlu mu?

Makaleler
1
Eğer ki 31 Ağustos'da okullar kesin açılırsa, okula gitmek zorunlu mu olacak? Yoksa isteyen öğrenciler uzaktan eğitime devam edebilecek mi? Ben şahsen okuldaki öğrencilerin sosyal mesafe vs. uyacaklarını düşünmüyorum. Bundan dolayı da gitmek istemiyorum.

Bunu biz bilemeyiz. MEB'in kendisi açıklayacak bu durumu. Ek olarak bence okul açılmayacak. Bir yerde okumuştum gerçek mi bilmiyorum ancak şöyle bir haberdi: "Okulların açılıp açılmayacağını şehirlerdeki valilikler hastalıklı sayısına göre belirleyecek."

Eğer ki 31 Ağustos'da okullar kesin açılırsa, okula gitmek zorunlu mu olacak? Yoksa isteyen öğrenciler uzaktan eğitime devam edebilecek mi? Ben şahsen okuldaki öğrencilerin sosyal mesafe vs. uyacaklarını düşünmüyorum. Bundan dolayı da gitmek istemiyorum.
2009 yılında domuz gribi olmuştum. Sıra arkadaşımdan kapmıştım hastalığı. Okullar o zaman tatil edilmedi. Domuz gribi ölümcül hastalıktı ama tedavisi vardı. Kimseye bulaştırmadım. Okulun açılması demek öğrencilere bulaşması demek.

Şu anda MEB'de ne yapacağını bilemiyor. Şöyle hazırız, böyle hazırız, isterseniz komple uzaktan eğitime geçelim havalarında takıldı MEB ancak hiç de öyle değil. Uzaktan eğitim bence gram verimli değil, üstelik bir düzene oturtamadılar. Zorunlu okul gibi yoklaması vs. olmalı.
Ancak okullar bölgesel olarak açılacak diye duydum, sanırım 900'ün altında vakası olan illerde açılacak.
Yani iki türlü de çok sıkıntılı. Bence bu sene okullar açılmaması, sınavların ertelenmesi, bildiğin 1 sene okulların tatil olması herkesin yararına olur.

Şu anda MEB'de ne yapacağını bilemiyor. Şöyle hazırız, böyle hazırız, isterseniz komple uzaktan eğitime geçelim havalarında takıldı MEB ancak hiç de öyle değil. Uzaktan eğitim bence gram verimli değil, üstelik bir düzene oturtamadılar. Zorunlu okul gibi yoklaması vs. olmalı.
Ancak okullar bölgesel olarak açılacak diye duydum, sanırım 900'ün altında vakası olan illerde açılacak.
Yani iki türlü de çok sıkıntılı. Bence bu sene okullar açılmaması, sınavların ertelenmesi, bildiğin 1 sene okulların tatil olması herkesin yararına olur.
Dediğin gibi yararlı olabilir ancak birde işin öbür kısmından bakmak lazım, 1 sene kopuk olacak bir ton öğrenci olacak. Bunlar gelecekte ülke için çalışacak.

Bir yerlerde okumuştum 3000 kişilik okulda 1 kişi herkese virüsü bulaştırabilir diye. Dediğim gibi hiçbir öğrencinin gidip de sosyal mesafeye maske kurallarına uyacağını sanmıyorum. Bence uzaktan eğitime bu yıl da devam edilmeli.

Açılsa dert açılmasa dert, cevabı olmayan bir soru daha, çoğu aile göndermek istemeyecek, tıpkı şuan olan gibi "biz uzaktan eğitim yaptık" diyebilmek için saçma sapan bir şey yaptılar. Verimli diyecek tek kişi yoktur eminim uzaktan eğitim için. Okul da açılacak, zorunlu tutacaklarını sanmıyorum ama "biz okulu açtık" diyecekler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı