Para biriktirerek PC almak

Para biriktirerek PC almak benim gibi bir öğrenci için çok zor (18 yaşında lise son öğrencisiyim) ailemin durumu iyi olmasına rağmen ailem boylarından büyük işlere kalkıştığı için çocukluğumdan beri sürekli maddi açıdan sıkışıktık. Şu an 4.evi almak için yine kredi çektiler ve her zamanki gibi yine kıtkanaat geçineceğiz (eve giren para 10.000 TL ise giden parada 11.000 -12.000 TL) haftalık 50 TL ya alıyorum ya da hiç alamıyorum maddi durumumuzdan dolayı. Sorum: Nasıl daha hızlı para biriktirebilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Çok zor kendin bir yerde çalış para biriktir desem fiyatlar artar o zamana kadar. Ailenin alabilecek maddi durumu olması lazım.
 
Belli bir işiniz (okul vs.) Yoksa ve herhangi bir sağlık probleminiz yoksa makul bir yerde çalışabilirsiniz. (COVID-19 tedbirleri kapsamında elbette.)

Maalesef 3 yıldır çalışmak için çok yere başvurdum kimse almadı bende kuzenimin eczanesinde çıraklık ve kalfalık yaptım 3 ay onun dışında da alan olmadı zaten.
Hocam 4 evle şirket falan mı kuracaksınız.

Hocam iki kardeşiz ve babam ile annem paranoyak gibi 30 yıldır nefes bile almadan üst üste ev alıyorlar geleceğimiz sağlam olsun diye.
Zaten lise sondasınız. Eğer sınava girecekseniz sınavdan sonra bir işe girebilirsiniz. Asgari ücret alacağınızı düşünsek normal bir piyasada 4 ay çalışsanız sağlam bir PC toplanır.

Maalesef dış görünüşümden dolayı kimse işe almyor 1.75 boyunda zayıf ve çelimsiz olduğum için işe alan hiç olmadı.
 
Karışmak bize düşmez ama ailenizi bir ekonomistle falan tanıştırın. Türkiye'de aynı iktidar gibi betona para basmak ölü yatırımdır. 5 seneye paranız erir.

Yanlış olduğunu bende biliyorum ama para benim olmadığı için sözüm geçmiyor onlara.
Para kazanmıyorsan nasıl para biriktireceksin? Annen baban sana bilgisayar almazsa alamazsın bu kadar net.

Anladım görüşünüz için teşekkürler.
 
Vallahi kardeşim 26 yaşındayım sizin gibi genç yaşta hep iyi bilgisayar istedim bir parça bile almadılar eşek gibi çalıştım öyle aldım başka çağresi yok sanırım:D geçen yaz bir 10 k harcadım mutluyum:D
 
Bu mesele şahsidir. Belki de gelecek için bir planlamaları vardır. Böyle yorum yapmanızı pek te hoş karşılamadım şahsen.

(Cevap verdiğim bir kişi vardı)

Yaptığım yanlış olabilir ama sanal bir ortam benim için pek de bir önemi yok.
Vallahi kardeşim 26 yaşındayım sizin gibi genç yaşta hep iyi bilgisayar istedim bir parça bile almadılar eşek gibi çalıştım öyle aldım başka çağresi yok sanırım:D geçen yaz bir 10 k harcadım mutluyum:D

Hımm anladım abi umudu kaybetme diyorsun sağ ol görüş için.
Eğer kardeşinizin bursu falan varsa her ay 300 TL falan alıyordur. Bir yıl sadece harçlık verin o burstan gelen parayla da sistemi toplamaya başlayın en iyisi.

Maalesef yok.
Biriktirin dışarı az harcayın 2 seneye alırsınız bilgisayar.

Tamamdır.
 
Son düzenleme:
Sevgili dostum eve giren para çıkan paradan az olduğu için termodinamiğin birinci yasası gereği birikim yapabilmen mümkün gözükmüyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı