Para mutluluğu satın alabilir mi?

A78ED20B-7B0D-4CF7-A6A5-0C6358C53EB2.jpeg
 
Para sadece küçük mutluluklara sebebiyet verir. Yani mutluluktan üstün değildir onu satın alamaz. Mutluluk ile de para gelmez. Eğer tersini düşünüyorsanız hayatınızda gerçek mutluluğu tatmamışsınızdır ve hayat size bir kap su gösterip okyanusları gizlemiştir.

Ekran kartı 3090(işte bu bir kap sudur) alabilmek küçük mutluluktur. Alamıyorsunuz diye parayı tek gerçek ilan etmeyin. Onsuz mutlu olabilenlerin örneği de var çünkü. Zenginsiniz diye çok iyi arkadaş ortamınız var olabilir. Ama düşünün sizin paranız için yanınızdalar, yani sahteler, yani para mutluluğu değil insanı satın almış durumdadır.

Maddiyatla yetişen arkadaşların bunu anlamasını pek beklemiyorum aslında ama durum bu. Elma ile armudu karıştırmamak gerekir.​
 
Para zamanı satın alamaz, sadece mutluluk ve huzur gibi şeyleri satın alabilirsin...
Aslında farklı bir perspektiften bakılırsa, dolaylı yoldan satın alabilir. Zamandan tasarruf etmek için para gerekiyor ve bu konuda parası olan insanlar, yoksul insanlara nazaran hiyerarşik bakımdan daha avantajlı sayılırlar.

Dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna trenle değil de uçakla gidebilme imkanını yine paranın sağlayabilmesi gibi. Zamanı, kişinin hanesine artıran unsur da yine maalesef dolaylı yoldan da olsa para oluyor. Mutlak biçimde veyahut mutlaklığa yakın bir evrede zaman satın alınamaz elbette.
 
"Para mutluluğu satın alır" her koşul için geçerli değildir. Para sadece geçici mutluluklar satın alabilir ve paranın da derman olamayacağı üzüntüler mevcuttur.
 
Parası olmayanların annesi babası ölmüyor mu?
Hayır. Anlatmak istediğin şey şu, siz ne kadar da zengin olsanız, ne kadar da fakir olsanız sevdiğiniz biri gidince yerini bir şey dolduramıyor. Yani parayı harcarken rahatlıkla mutlulukla parayı harcayamıyorsunuz. Tabi herkese göre değişkenlik gösterebilir, bu benim kişisel görüşüm.
 

Geri
Yukarı