Pardus 2022'de kullanılır mı?

Bilmiyorum hiç Linux vs. araştırmadım Windows bam bam diye ilerledim bu hayatta.
Denemek isterseniz. Flash üzerinden kullanabilirsiniz, yada sanal makina üzerinden deneyimleyebilirsiniz.

Linuxta oyun oynammaz tayfa ile Linux hakkinda en ufak fikri olmayan insanlar bu ender gorulen pardus tutulmasinda bir araya gelmis.
Pardus kullanmak ile baska bir dagitimi kullanmak arasinda derin farklar olmaz ek olarak Pardus bazi yazilimlari gec guncelleyebiliyor.

Linuxda oyun mevzusu ise tamamen ne oynamak istediginize bagli, genel olarak vulkan ve opengl tabanli oyunlar Windowsdan daha hizli calisiyor fakat direcxt isteyen oyunlar icin wine ve playonlinux kullanmak zorundasiniz ki cesitli durumlarda sinir bozucu olabiliyorlar.

Gunluk kullanimda Linux, Windowsa gore bir tik daha zot olabiliyor bazi yerlerde ama pismanlik yaratacak bir degisim olmaz. Oyun destegi ise dedigim gibi.

Eger ben sadece stabil ve butun oyun ve programlarimin calistigi bir sistem istiyorum diyorsan Windows ile devam et. yok benim sistemim kotu, Linuxu merak ediyorum, bazi islemlerde daha fazla performans istiyorum ya da bilimum diger cevaplar icin ise dual boot tavsiye ediyorum.

Dagitim olarak ise Xubuntu ve Linux Mint oneririm.

Bir not olarak, istedigini bulamayabilirsin, belki de cok seversin. Begenmezsen hemen silmeye kalkma, biraz daha gezin icerde.

Linuxta oyun oynammaz tayfa ile Linux hakkinda en ufak fikri olmayan insanlar bu ender gorulen pardus tutulmasinda bir araya gelmis.
Pardus kullanmak ile baska bir dagitimi kullanmak arasinda derin farklar olmaz ek olarak Pardus bazi yazilimlari gec guncelleyebiliyor.

Linuxda oyun mevzusu ise tamamen ne oynamak istediginize bagli, genel olarak vulkan ve opengl tabanli oyunlar Windowsdan daha hizli calisiyor fakat direcxt isteyen oyunlar icin wine ve playonlinux kullanmak zorundasiniz ki cesitli durumlarda sinir bozucu olabiliyorlar.

Gunluk kullanimda Linux, Windowsa gore bir tik daha zot olabiliyor bazi yerlerde ama pismanlik yaratacak bir degisim olmaz. Oyun destegi ise dedigim gibi.

Eger ben sadece stabil ve butun oyun ve programlarimin calistigi bir sistem istiyorum diyorsan Windows ile devam et. yok benim sistemim kotu, Linuxu merak ediyorum, bazi islemlerde daha fazla performans istiyorum ya da bilimum diger cevaplar icin ise dual boot tavsiye ediyorum.

Dagitim olarak ise Xubuntu ve Linux Mint oneririm.

Bir not olarak, istedigini bulamayabilirsin, belki de cok seversin. Begenmezsen hemen silmeye kalkma, biraz daha gezin icerde.
Linux, oyunlar haric Windows'dan kat kat stabil aslinda.
Elinize saglik bu yazi icin.

Linux, oyunlar haric Windows'dan kat kat stabil aslinda.
Elinize saglik bu yazi icin.
Linux genel olarak agir is yapilan her yerde daha stabil, Linux genel olarak sunucularda ve is istasyonlarina odakli gelistirildigi icin bu evrim dogal ve gercektir.
Yaklasik olarak dort bes ay kullandim bu mereti, cihazdan beklentim degistigi icin(ve yeterli hafizam olmadigi icin) artik Windows kullaniyorum. Burada unutulmamasi gereken sey isletim sistemleri arasi bir savas yok her arac kendi amaciyla isini gayet guzel yapiyor. Linux lisans ucreti odememek ve stabilite icin harika, windows amaclari ise ustte yazili.
Dilim dondugunce anlatmaya calistim, begendiginize sevindim, sizin yazilarin da bana faydasi boldur ben de tesekkur ederim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı