Path Tracing, Cyberpunk 2077’de RTX 4090’ın Belini Büktü

Sadece oyun ise alınır tabii ki, ama yayın yaparım video render 3D mimarlık vs hepsi için NVIDIA en iyisi zaten. Buradan fiyat farkıda doğuyor. VRAM'den ziyade bant genişliği ve VRAM nesili, Max MHz, Max bellek hafızası vs bunlara dikkat edin.
Hocam zaten çok uzun süredir kararsızldım ve malum 20.000 TL gibi bir ücret ödenecek bu kartlara. Türkiye şartlarında çok iyi para. AMD'nin de hatası var ve yüksek bir fiyat etiketinden sundu. 18.000-17.000 bandında olsa çok tatlı olurdu 7900 XT. GDDR6 ve GDRR6X arasında fark var ama yüksek VRAM bu açığı kapatır bence. RT de açılabiliyor çok tıkandığı yerde sevmesemde FSR açarım artık.

Hocam zaten çok uzun süredir kararsızldım ve malum 20.000 TL gibi bir ücret ödenecek bu kartlara. Türkiye şartlarında çok iyi para. AMD'nin de hatası var ve yüksek bir fiyat etiketinden sundu. 18.000-17.000 bandında olsa çok tatlı olurdu 7900 XT. GDDR6 ve gdrr6X arasında fark var ama yüksek VRAM bu açığı kapatır bence. RT de açılabiliyor çok tıkandığı yerde sevmesemde FSR açarım artık.

Teknolojinin sınırı yok istekler ve zevkler rasyonel değildir, iyi keyifler.

Bunların teknoloji diye sundukları şeyleri millet çok önceden reshade olarak bedava modlarla yayınladılar ve bu kadar performans kaybı yaşamadığın gibi sadece 4090 kalibresinde ekran kartlarına da ihtiyacın olmuyor kullanmak için.
Kesinlikle katılıyorum, benzer bir şeyi başka bir konu altında ifade etmiştim ben de. Tamamen pazarlamaya yönelim atılımlar bunlar.

4K'da düşünürsek gayet normal geldi çünkü fazlasıyla ağır bir teknoloji. DLSS avantajını bir kez daha görüyoruz, artık kartlar saf kas gücünden ziyade yazılımın da saglam olmasına ihtiyaç duyuyor.

Her neyse 11 Nisanı bekliyorum, RTX 3080'im ile 2K'da PT açıkken 30 FPS oynarım artık (!)

Muhtemelen birkaç yıla kas gücünün çok da bir önemi kalmayacak. Ben bu olaya kameradaki megapiksel olarak bakıyorum(benzetiyorum). Apple telefonlarınınki uzun süre 12MP'di 14 Pro'ya kadar. Ama daha iyi görsel veriyordu.

Muhtemelen birkaç yıla kas gücünün çok da bir önemi kalmayacak. Ben bu olaya kameradaki megapiksel olarak bakıyorum(benzetiyorum). Apple telefonlarınınki uzun süre 12MP'di 14 Pro'ya kadar. Ama daha iyi görsel veriyordu.
Hala saf kas gücü muhabbeti mi kaldı ya? 4x4 pikap mı bu aletler, 1.6 dizel motor mu kas gücünden bahsediliyor vallahi gördüm mü gülüyorum. Yazılımla çalışan bir cihaz umarım kısa zamanda şu boş muhabbette yok olur gider. Gerçi AMD fan boyları saf kas gücü diye tatmin mastürbasyonu yapmaya devam ederler, vazgeçmezler bu terimden.

Hala saf kas gücü muhabbeti mi kaldı ya? 4x4 pikap mı bu aletler, 1.6 dizel motor mu kas gücünden bahsediliyor vallahi gördüm mü gülüyorum. Yazılımla çalışan bir cihaz umarım kısa zamanda şu boş muhabbette yok olur gider. Gerçi AMD fan boyları saf kas gücü diye tatmin mastürbasyonu yapmaya devam ederler, vazgeçmezler bu terimden.
iOS ile DLSS aynı şey değil. Ben Nvidia fanboyuyum zaten ama 4070 Ti hak ettiği fiyatın üzerinde. 7900 XT alıp deneyimlerimi paylaşacağım.

Hahahahaha haklısın harbiden, bu arada cidden bu arabalara da böyle dlss gibi kas gücü olmayan "absürt" bir güç gelmesi lazım ya gazla,elektrikle,ölmüş dinozorlarla olmaz bu iş valla.

iOS ile DLSS aynı şey değil. Ben NVIDIA fanboyuyum zaten ama 4070 Ti hak ettiği fiyatın üzerinde. 7900 XT alıp deneyimlerimi paylaşacağım.

Hocam ben orada benzetme yaptım çıkarım yapasınız diye şu an sizce 40+MP bir Xiaomi, iPhone'dan daha iyi mi çekiyor? Hayır çünkü arka planda yazılımsal bir sürü şey var kas gücü yani ekran kartının kendi gücü burada MP değeri oluyor. DLSS vb. de arkaplandaki yazılım oluyor.

Bence millete pahalı kart aldırmak için göz boyamak amaçlı şeyler bunlar. Bu teknolojileri videolarda da gördüm kendim de kullandım ve ya mod ile ya da oyunun kendi ışıklandırması ile neredeyse aynı veya bazen daha iyi görsellik aldığım oldu. Ya NVIDIA'nın kendisi bile bazen Cyberpunk videosu paylaşırken modlu video paylaşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı