Paylaşılan Windows yazıcısı Linux'da nasıl kullanılır?

Her yazıcının uyumlu bir versiyonu vardır mutlaka. Bu tank yazıcılar içinde geçerli.

Ayrıca Linux de her yazıcının güncel driver-ı maalesef yok. Aynı GRUB içinde bir modeli seçerek denemeniz en uygunudur.

Her yazıcının uyumlu bir versiyonu vardır mutlaka. Bu tank yazıcılar içinde geçerli.

Ayrıca Linux de her yazıcının güncel driver-ı maalesef yok. Aynı grup içinde bir modeli seçerek denemeniz en uygunudur.
Hocam sürücü konusunda çok denesem de çalıştıramadım. Aynı modelin kesicisiz sürümü için resmi Linux sürücüsü var, ama açık kaynak değil. Cihazı tanısa da hiçbir eylem yapmıyor.

Şirketin hiçbir Linux sürücüsü ile tek bir satır bile yazdıramadım.

Aklımda şöyle bir şey var ve bugüne kadar neden kimse yapmamış anlamadım:
Yazıcının kağıt boyutu belli, renk ayarı belli. Bir sanal yazıcı oluşturup bu paraetlereri sunucudan alıp buna göre gelen kağıtları da PDF yapıp sunucuya göndermek, sunucunun da gelen PDF'i yazdırılan yazıcıda yazdırması.

Arkadaşım maalesef anlattığını teorik olarak anladım desem de pratik de nasıl yapılır bilmiyorum.

Lütfen işlemi sonuçlandırdığında videolu anlatım yaparak tüm Linux severlere yardım etmiş olacaksın.

Ama şu aklıma geldi; PDF formatı her karakter formatını sorunsuz destekleyecek şekilde hazırlanabilecek mi ve içinde renkli fotoğraf olması durumunda bu PDF o fotonun renk kalitesini yakalayabilecek mi?

Aklıma nereden geldi kısmını açıklayım;
Eskiden çalıştığım yere kamu kurumlarından PDF doküman geliyor idi ve maalesef okuma veya yazdırma anında karakterlerde sorun yaşıyordum. Dolayısı ile de mevcut yüklü Adobe readerların farklı serilerini denemek zorunda kaldığım oluyordu.

Bunu farklı - kalıcı bir şekilde çözmek gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı