PC almak için para kazanmak

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, ben bu laptopu almak istiyorum. Benim normalde bir tane laptopum var fakat menteşesi kırık, çabuk ısınıyor ve yavaş. Ablamla paramızı birleştirdik. Şu an 515₺ var. Para kazanmak şart oldu. 14 yaşındayım, nasıl para kazanabilirim?

Bir tanıdık varsa onun yanına girebilirsiniz. Veya berber, garson olarak bir işe girebilirsiniz. Çoğu kişi dönercide işe giriyor. Masayı vesaire topluyor. Günlük 35-45 TL alırsanız iyidir.

Tanıdık esnaf yok maalesef.

Tanıdık esnaf yok maalesef.
Kapı kapı gez dolaş diyeceğimde, günlüğü yüksek olan yerlerde 14 yaşında olduğun için giremezsin. Anca berberde haftalık 50 lira alırsın. Bu sıcakta en çok para kazandıracak şey ışıklarda su satmak olur. Çöpten şişe toplayıp güzelce yıkarsın. İçine suları doldurursun. Belediyeden iznini aldıktan sonra satarsın suyunu. Ya da bir toptancıdan su alıp güzel bir fiyata satabilirsin. Sıcak bir yerde yaşıyorsan öğlen sıcağında 2 liraya bile satabilirsin. Tek çıkış yolun bu gibi gözüküyor.

Ablan kaç yaşında? 18 yaşından üstünse asgari ücretle bir yerde çalışabilir. Sende garson vb. olarak günde 35-40 TL kazanabilirsin. Sanayiye vb. hiç bakma bile. Hem canın çıkar hem de az verirler. Berber vb. bakabilirsin.

Ablam 17 yaşında. Sınava hazırlanıyor. Bir de garsonluk vb hiç olamaz. Annem çok hassas biri. Asla izin vermez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı