PC donuyor ve ekran gidip geliyor

Sistem özelliklerini de belirteyim.
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING.
Ryzen 5 2600.
G.Skill 8x2 16 GB RAM 3000 MHz.
Sapphire RX 580 GB Pulse.
Xigmatek X Power 600W 80 Plus.
SSD hyprex 480 GB.

Daha önce FurMark bencmark testleri yaptım hiç sorun olamdı sadece dün OCCT programı ile Power Supply testi yaptığımda işlemci 100 dereceye kadar cıktı kapandı program işlemciyi zorluyor biliyorum ama 100 dereceye cıkması normal değil galiba not: Hiç ekran kartı slotu değişip tek RAM'le denemedim.

Başka parçalarda sorun aramaniza gerek yok bence uzun suredir bu konu hakkinda araştirma yapiyorum RX 500 serisinde goruluyor ve yazilimsal bir sorun sanirim bazilarinda Driver surumuyle cozuluyor bazilarinda cozulmuyor karti bu sebeple garantiye verip donanimsal arizasi cikanlar da var karisik bir konu.
Benım sürümüm 20.4.2 en güncel ne yaptıysam çözüm olmadı ekran kartını garantıyede yolladım daha 5 6 aylık sistem.

Ben karantina bitince garantiye yollayacagim magdur durumdayim 1300TL verdim bu karta oyun ortasinda kapaniyor olacak sey degil.

Başka parçalarda sorun aramaniza gerek yok bence uzun suredir bu konu hakkinda araştirma yapiyorum RX 500 serisinde goruluyor ve yazilimsal bir sorun sanirim bazilarinda Driver surumuyle cozuluyor bazilarinda cozulmuyor karti bu sebeple garantiye verip donanimsal arizasi cikanlar da var karisik bir konu.
tam kanser bi durum kafayı yiyorum inan lolde bile yapıyor arada ya
FurMark ile 15 dakika stress testi yapmayı dener misin? GPU-Z programını kurup test esnasında sensor kısmını kontrol et test Bitimi sensor kısmını SS alıp yükler misin?

Dosya Ekleri

• gggg.gif
    gggg.gif
    23,2 KB · Görüntüleme: 47
Büyük konuşmuyorum ama ekran kartı alırsam ki alacağım gibi duruyor kesinlikle NVIDIA alacağım.

Ekran kartında pek problem görünmüyor sıcaklıklar iyi ama önceden işlemcinizin 100 dereceye çıktığını söylemişsiniz ki bu da sistemin kilitlenmesine sebebiyet veriyor. Prime 95 veya OCCT ile Max sıcaklığı kontrol ediniz :)

Ekran kartında pek problem görünmüyor sıcaklıklar iyi ama önceden işlemcinizin 100 dereceye çıktığını söylemişsiniz ki bu da sistemin kilitlenmesine sebebiyet veriyor. Prime 95 veya OCCT ile Max sıcaklığı kontrol ediniz :)
evet işlemci sıcaklığı 100 derecye çıkıyor ama occt işlemci testi veya power supply testinde çıkıyor normelmi test sırasında cıkması bilmiyorum ama monster hunter world oynadım son 40 dkkadır işlemci sıcaklığım 50 derece 55 derece prıme 95 sıcaklığa bakıcam

Evet işlemci sıcaklığı 100 derecye çıkıyor ama OCCT işlemci testi veya Power Supply testinde çıkıyor normelmi test sırasında cıkması bilmiyorum ama Monster hunter world oynadım son 40 dkkadır işlemci sıcaklığım 50 derece 55 derece Prime 95 sıcaklığa bakacağım.

100 derece olması hiç normal değil direkt sistemin kapanmasına sebep olabilir ayrıca 90 dereceyi geçtiğinde işlemci otomatik güç düşürmesi yapacaktır bu yüzden darboğazlara sebep verir ki sürekli takılmalar, düşük FPS'ler olarak geri dönüş yapacaktır.

100 derece olması hiç normal değil direkt sistemin kapanmasına sebep olabilir ayrıca 90 dereceyi geçtiğinde işlemci otomatik güç düşürmesi yapacaktır bu yüzden darboğazlara sebep verir ki sürekli takılmalar, düşük FPS'ler olarak geri dönüş yapacaktır.
10 dakika oldu derece bu durumda

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-05-06 122900.png
    Ek Açıklama 2020-05-06 122900.png
    58,9 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı