PC Hocası Goat G4 sistem LoL ve Valorant'ta 200FPS anca alıyor

İşletim sistemi
Windows 11

isotomil

Picopat
Katılım
21 Şubat 2024
Mesajlar
207
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba bugün PC hocası goat V4 sistemini aldım. Sistemin içinde.
Zotac 4070 Super ekran kartı / i5 14400F işlemci / 16 GB DDR5 RAM / 1TB SSD var.
Sisteme 32.750TL verdim iyi hoş fiyat performans sistemde ben neden bu kadar güçlü ve pahalı sayılabilecek bir sistemle 360FPS alamıyorum... LoL için az önce şakasız 150FPS ortalama ile oynuyordum. Valorant için de taş çatlasın 280leri görüyor ama genel olarak 200 civarında seyr ediyor. Bu durum normal midir? Ekran kartım güncel, işlemcim de güncel. Aygıt Yöneticisi'nden kontrol ettim + NVIDIA uygulaması yüklü. Ben bu işi anlamadım birisi bana yardımcı olabilir mi? İade etmiş olduğum Ryzen 5600 + 4060 8 GB sistem ile bu sistem nasıl aynı performansı verebilir?
 
Kullanılmayacak bir durum yoktur ortada moralinizi bozmayın hocam.
Bu şekilde de sistemim verdiği değerler bile çok iyi bence.
Sizin eğer içinize sinmediyse şöyle yapın:
Ya Intel'in yeni işlemcileri bekleyin.
Anakart ve işlemciyi satıp yeni soketi sisteme geçersiniz yada direk AM5 anakart ve 7500F veya üstü alıp ona geçin.
Sistemi komple satmayın hocam. Tertemiz sıfır sistem. Diğer parçaları gayet güzel.
İki parça ile sistemi daha da yükseltebilirsiniz.
Haklısınız hocam ben sadece ne sistem toplamaktan anlarım nede bunlara karşı oluşan stres yükünü yönetebilirim. 4 aydır sistemim yoktu şimdj yeni almışken yalan yok tadım çok kaçmış olsa bile bir süre kaderime elimdeki monitör ve kasa ile razı olup elimdekiler ile sorunun çözümü varsa o şekilde çözmeyi deniycem.
 
Hocam dediğiniz tam nasıl yapılıyor bilmiyorum ama yarın denerim mutlaka yapabilirsem.

NVIDIA Denetim Masası -> 3D ayarlarının yönetilmesi -> DSR çarpanlar yazan kısmı bul -> oradan 2K veya 4K orada bulunan çözünürlükleri dene hangisi daha iyi geliyorsa ve darboğazı düşürüyorsa.
 
Çok teşekkürler hocam detayli anlatim için. Yarin deneyip yazarım.

Ne demek, bekliyorum yarın ☺️
Bu arada sistem darboğaz yapsa bile kötü değil değerler, unlost fps arttırma falan o tür videolara bakarsın iyi fps artışı olur 360fps i bulur sistem bence her türlü. Ama bu dediğim DSR teknolojisi işe yarar gibi darboğaz için. (Gerçek 2K çözünürlük değil bu arada yanlış anlaşılma olmasın, hatta bazen ekran kartını kandırmak gibi de olabiliyor bu DSR)
 
Son düzenleme:
Unlost hahajwjksekekk bir anda Minecrat olmassak iyi.

Ne demek, bekliyorum yarın ☺️
Bu arada sistem darboğaz yapsa bile kötü değil değerler, unlost fps arttırma falan o tür videolara bakarsın iyi fps artışı olur 360fps i bulur sistem bence her türlü. Ama bu dediğim DSR teknolojisi işe yarar gibi darboğaz için. (Gerçek 2K çözünürlük değil bu arada yanlış anlaşılma olmasın, bazen ekran kartını kandırmak gibi de olabiliyor bu DSR)
Yanlız şuanda düşünüyorum da derdimiz de çözümü de tam zengin derdi valla 😂 Çözümüz ekran kartına sanki 2k'da çalışıyormuş gibi kandırıcaz ki 360hz alabilecez. Bu ülke bizi öyle bir hale getirdi ki ne alsak ne yapsak çok saçma bir noktada kalıyoruz . Tekrardan teşekkür ederim sohbette yardımcı olan herkese.
 
Ben öyle alışmışım ya düşürünce oyuna çok ısınamıyorum immoya kadar gelebildim ama ciddi ciddi daha yukarı gitmek istersem ayarları düşürmem lazım dediğiniz gibi. Benim asıl düşkün olduğum ve öncelik verdiğim oyun son senelerde LOL. Bakalım onda ne olacak.
 
Unlost hahajwjksekekk bir anda minecrat olmazsak iyi.

Yalnız şu anda düşünüyorum da derdimiz de çözümü de tam zengin derdi vallahi 😂 çözümüz ekran kartına sanki 2K'da çalışıyormuş gibi kandıracağız ki 360Hz alabileceğiz. Bu ülke bizi öyle bir hale getirdi ki ne alsak ne yapsak çok saçma bir noktada kalıyoruz. Tekrardan teşekkür ederim sohbette yardımcı olan herkese.

Gerçekten... Artık ya zenginsin ya fakirsin hocam ortası yok. Tüm 3. dünya ülkelerinde olduğu gibi... Neyse şimdi başlarsam gitmemesi gereken yerlere gidecek konu 😅
 
@İsotomil bilgisayarını şu an rahat rahat kullanabilirsin. İleride elindeki anakartı ve işlemciyi satıp R5 7500F geçersin. Monitör 360Hz istiyorsan 2K'da 360Hz bulmak sıkıntı. Zaten çoğu kişi Valorant CS gibi oyunları düşük çözünürlükte oynuyor o yüzden işlemci değişimi daha mantıklı.

İlla monitör alacağım dersen de bu var.
2K da zaten 360FPS alamazsın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı