Pc mi ? PS4 mü ?

• Konuyu başlatan Theww
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.946

Theww

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Başlıktada belirttiğim gibi ikisi arasında kalmış durumdayım. Eğer PS4 alırsam, 4K tv de almam gerektiğini söylediler. Aksi takdirde net görüntü alınamıyormuş. Biraz araştırdım 4K tv ler 2.200 lü fiyatlardan başlıyor. PS4 1500 TL + 2.200 + PS4 oyunları derken olacak 5 bin lira küsür. 5 bin liraya sağlam bir oyun bilgisayarı almak veya toplamak mı daha mantıklıdır yoksa PS4 alıp fps yi dert etmeden oynamak mı daha mantıklıdır ? Bu oyun işinde uzmanlaşmış arkadaşlardan da fikirler almak için bu konuyu açtım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Tabii ki Pc. 5000TL'ye seni 7 sene götürebilecek, yüksek kaliteli bir bilgisayar toplarsın. Ayrıca PS4 için 4K Tv lazım diyen kimse, git ağzına vur. Öyle bir kural yok. Çok büyük bir ekranda oynamak istersen belki 4k düşünülebilir. Bunun haricinde, 1080p çözünürlükte herhangi bir televizyon ya da ekran yeterli olacaktır.

Tabii ki Pc. 5000TL'ye seni 7 sene götürebilecek, yüksek kaliteli bir bilgisayar toplarsın. Ayrıca PS4 için 4K Tv lazım diyen kimse, git ağzına vur. Öyle bir kural yok. Çok büyük bir ekranda oynamak istersen belki 4k düşünülebilir. Bunun haricinde, 1080p çözünürlükte herhangi bir televizyon ya da ekran yeterli olacaktır.

Yorumunuz için teşekkür ederim ^_^

Bu biraz zevk meselesi aslında. Arkadaşlarınla sıkça oyun oynuyorsan ve bundan zevk alıyorsan playstation senin için daha iyi olabilir. Ama kendimden biliyorum, playstation ile başta daha çok eğlenirsin, zaman geçtikçe sıkar. Eninde sonunda arka odada tozlanmaya mahkum kalır :) Yok ben sıkılmam diyorsan ve arkadaşlarınla oynayacaksan bolca, o zaman playstation düşünebilirsin. Amma velakin...
Playstation için harcayacağın paranın yarısı ile güncel oyunları rahatlıkla oynayabileceğin bir bilgisayar düzenleyebilirsin. Ve ayrıcaa.. 5000 TL oyun bilgisayarı için kesinlikle gereksiz. 4000 TL ye kasasından tut, işine misli misli yarayacak oyun monitörüne kadar, üst kalite faresinden tut, oyun kulaklığına, oyun klavyesine, profesyonel Mouse pad ve çeşitli aksesuarlara kadar her şeyini temin edersin ve hepsini üst kalite ürünlerden alırsın. Dilersen sana 4000 TL ye full paket bir oyun bilgisayarı ve aparatları düzenleyebilirim tavsiye maksatlı ?

Bu biraz zevk meselesi aslında. Arkadaşlarınla sıkça oyun oynuyorsan ve bundan zevk alıyorsan playstation senin için daha iyi olabilir. Ama kendimden biliyorum, playstation ile başta daha çok eğlenirsin, zaman geçtikçe sıkar. Eninde sonunda arka odada tozlanmaya mahkum kalır :) Yok ben sıkılmam diyorsan ve arkadaşlarınla oynayacaksan bolca, o zaman playstation düşünebilirsin. Amma velakin...
Playstation için harcayacağın paranın yarısı ile güncel oyunları rahatlıkla oynayabileceğin bir bilgisayar düzenleyebilirsin. Ve ayrıcaa.. 5000 TL oyun bilgisayarı için kesinlikle gereksiz. 4000 TL ye kasasından tut, işine misli misli yarayacak oyun monitörüne kadar, üst kalite faresinden tut, oyun kulaklığına, oyun klavyesine, profesyonel Mouse pad ve çeşitli aksesuarlara kadar her şeyini temin edersin ve hepsini üst kalite ürünlerden alırsın. Dilersen sana 4000 TL ye full paket bir oyun bilgisayarı ve aparatları düzenleyebilirim tavsiye maksatlı ?

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Güncel oyunları en yüksek ayarlarda oynamak için 4000 TL lik bir pc nin yeterli olacağını bilmiyordum. Bunu öğrendiğime çok sevindim şuan. Pc yi 4 ay sonra ancak alabilirim fakat tavsiye maksadı ile sistem önerebilirsin. Böylelikle başka sistem toplayacak arkadaşlara da ufak bir fikir vermiş oluruz. Şimdiden eline sağlık :)

sanalmarketim fare-kulaklık-klavye-mousepad.png
vatan gaming.png

3900 TL tuttu hepsi galiba eğer yanlış hesaplamadıysam. Eksik kalmadı sanırım ama insanlık hali saatte "erken" oldu dikkatimden bir şey kaçtıysa affola. :)

Kendi kullanmış olduğum sistem. Dolar yükselmeden önce 5000 liraya almıştım. Monitörü çıkartırsan sistem 4000 lira. Hdd yi 1 tb yapıp ssd yi 120 gb yapıp 3700 liraya düşürebilirsin. Klavye mouse ve hoparlörü 300 liraya temin edebilirsin. Monitör olarak 550 liraya Asus VN247H alabilirsin. Fiyat olarak iyi bir oyuncu monitörü. Seçimler sana kalmış. Bütçem yeterli diyor isen tüm oyunlar için yüksek performansta uzun süre götürecek sistem.

DSC_0001~1.jpg

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı