Benim PS3'üm var ancak bildiğiniz gibi yeni oyunlar yavaş yavaş çıkmamaya başlıyor. Çıksa dahi yeni nesil sattırmak için bazı özellikleri eksik çıkıyor yani yeni nesile özel bir özellik falan çıkıyor. 2000-2500 TL bütçede monitör kasa klavye mouse her şey dahil olarak oyun pc si almak mı, yoksa PS4 alıp oyunlara daha fazla para verip de 7 yıl kullanmak mı? PC'de 2000-2500 TL'ye 2-3 yıldan fazla iş göreceğini sanmıyorum çünkü sürekli sistemler gelişiyor. Bu bütçeyle 2 yıl ultra oynasam 4. yıl medium zor olmayacak mı? Düşünceleriniz nelerdir?
Eğer PC yeni oyunları oynayacağım dersen tabi ki değişecek ama oyunun grafikleri PS 4 kadar guzel olmayacak. Ben PS 4 alırım, uzun süre kullanırım dersen PS 4 al. Sen PC'ye yeni şeyler eklemezsen (ekran kartı vs.), o zaman PC alma. Yani ikisi de aynıya geliyor, PS 4 oyunlar pahalı ise o zaman yeni ekran kartı da pahalı. Benim yazdıklarım kafanı karıştırabilir, sen bence PS 4 yada PC'den oynaması rahat gelen hangisiyse onu al.
Bilgisayarda sadece oyun değil başka işlerini de görebilirsin. Ayrıca 2500 TL'ye toplayacağın sistem seni 3 yıl götürdükten sonra upgrate yaparak ömrünü 2-3 yıl daha uzatabilirsin.
Bir de PS4 online oynamak için yıllık 150 TL vereceksem korsan oynayayım daha iyi gibi geliyor. 2500 TL'lik bir bilgisayarla ne süre ultra oynarım ya da oynar mıyım?
Evinde kullanılabilir bir bilgisayarın yoksa bilgisayar almakta fayda var. Eğer benim bilgisayarda tek işim oyun olucak diyorsan bir konsol kullanıcı olarak sonynin oyun makinesi ps4 senin için hali hazırda duruyor.
Monitör, klavye, mouse ile birlikte alacağın için biraz orta seviyenin altında kalacak. Eğer eski bilgisayarının monitörü falan varsa 3 yıl rahat oynarsın diye düşünüyorum.
4 GB RAM'i olan bir notebook ise bilgisayar işlevinde kullanabilirsin ancak daha düşük seviye bir notebook'a sahipsen artık bilgisayar almanın vakti gelmiş demektir.
RAM'i 4 GB ancak benim korkum şu ki PS4 almam, PS3 varken biraz mantıksız geliyor ve PS4 MP yi ancak yıllık 150 TL olan PS Plus sahiplerine sunuyor. PC de ise oyunlar daha ucuz ama ömür daha kısa beni tam aydınlatacak bir cevap arıyorum.