PC mi PS4 mü?

PC mi PS4 mü?

• PC

Oy: 27 79,4%
  • PS4

Oy: 7 20,6%

• Oy verenlerin toplamı
    34
Bence paran varsa PC yoksa PS4 almak mantıklı diye düşünüyorum. Daha yeni 4000 TL masraf yaptım PC için ve monitördü, masaydı, sandalyeydi alınmadı bile. Dolayısıyla high-end bir PC her oyuncunun istediği bir şey ama sahip olması da bir o kadar zor. PS 4 ise ucuz rahat her daim en ufak takılma olmadan özellikle exclusive oyunları ile insanların ağzını açık bırakan yapıya sahip daha ne olsun ki. 2000TL bir PS 4 için harcanırsa 3-4 senelik PSN Plus üyeliği ve her daim PSN üzerinden discountları takip ederek 50-60TL'ye onlarca oyun almak mümkün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bilgisayarında laptopmuş. Ozaman PS4 al. Çünkü 2500 TL'ye monitör dahil sistem toplamak zor. Yani toplarsın ama yeterli olmaz.

Sen elindeki parayı harcama, yaza kadar bekle bakalım allah neyi gösterir. Ps3 her şeyi açıyor sonuçta, ya çok gelişmiş grafikli oyunlar ya da exclusive oyunlar gelmiyor. Senin yerinde olsam bilgisyar alır korsan oynardım, sadece multiplayer desteği olan oyunları parayla alırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vukado aklımı mı okuyorsun? ben de öyle oyun almayı düşünüyorum şuan bi pc topluyorum monitör falan dahil atacağım resmini fikrinizi alırım.

PS 4, içinde barındırdığı donanımlar olarak PC kadar performanslı değildir. PS 4'ün içerisinde Jaguar mimarisine sahip X8 bir işlemci var ve bu işlemci PC platformundan Fx 4300 X4'e denk geliyor. İçerisinde 1.84 Teraflopluk bir ekran kartı var. Buda HD 7850 ile HD 7870 arasına denk gelen bir ekran kartı. 1.500 tl PS 4'e vereceğine 1.500 tl'ye bir PC topla. İçerisine G3258 ve R9 270 sığdırabilirsin. Çok daha iyi performans almanı sağlar ve kullanım amacı daha geniş olur.
Ayrıca PS 4'ün 7 sene gitmesi gayet normal. Çoğu oyunu 30 Fps kilitli olarak oynuyorsun ve bazı oyunlar 1080P bile olmuyor, 900P'de oynuyorsun. Ayrıca 7 yıl sonra çıkacak oyunları tam performans oynayamayacaksın. Çünkü SONY sana yeni konsol alman için yaptırımlar uygulayacak, performanstan ve grafiklerden ödün vereceksin. PC'de böyle bir durum çok daha az. En fazla Fermi ekran kartı kullandığın için MFAA gibi özelliklerden yararlanamazsın. Buda ellerimizi yüzümüze koyup ağlayacak kadar bir kayıp olmaz. . :)
PS 4 gücünde bir PC alırsan yine 7 yıl oyun oynarsın merak etme.

Ekran Görüntüsü (5).png
Bu sistem iyi mi her şey dahil olarak? Bu sistemle hangi oyunları ne performansla oynarım ve kaç yıl dayanır?

Senin de dediğin gibi PC alırsan en azından 2-3 yıl ultrada oynama şansın olacak, konsolda oyunların ultrası falan yok. Konsol ne kadar kaldırırsa o kadardır, o yüzden 100 yıl bile oyun yapabilirsin orda. Aynı konsept ve grafik kalitesini ısıt ısıt ver. Malesef bundan PC de kötü etkilenmiyor değil.

Unutma PS4 aldığında ekstradan oyun kumandası, PSN Plus aboneliği gibi şeylere para vereceksin. Az bir miktar da değil. Ayrıca oyunları güç bela alıp, yediğin fiyat kazığından ötürü geri satmaya çalışıp duracaksın çoğu zaman.

Demem o ki, Türkiyede konsol falan alınmaz. Sony bile bu ülkedeki kazıkçı ithalatçılara destek oluyor, gerek web mağazasındaki oyun fiyatları gerekse konsol fiyatı olsun. Ama ABD'de süt dökmüş kedi gibiler, indirim üstüne indirim yapıyorlar.

Açıkcası oyunlar konsollardan port oldukları için , yüksek donanımlı bir pc bile olsa o oyun kasıyor arkadaşım. En basit örnekler Dying Light , Assassin's Creed Unity

Hazırda bir PC'n var ise PS4 alman daha mantıklı.Lap-top un çok kasıyor ise ssd al. Basit bir hesap. PS4 1500 TL+ 500TL değerinde oyun + 200 TL 120 GB SSD+ 100 TL PSN Plus üyelik + 1 PS4 kontrolcü= 2500TL . Adam akıllı 4-5 sene götürecek pc toplamak 4000 TL den başlıyor . PSN plus üyeliğin olduğu sürece her ay 2-3 oyun bedava oyun veriliyor (oyunları psn plus üyeliğin devam ettiği müddet oynayabiliyorsun). Bu yüzden PS4 . Ayrıca konsolda optimizasyon gibi bir sorun yok. Hem bazı oyunların PC''ye çıkmamak için inat ettiğini de biliyoruz en büyük örneği GTA5 .
Screenshot_3.jpg

Son düzenleme:
Ben PS3'üm olduğu için PS4'e biraz daha mesafeli bakıyorum. Ama kararımı verdim PC alacağım yoksa PS4 fiyatının acısını çıkaracak gibi. MP PSN Plus olmadan oynanmıyor ve oyunlar pahalı oluyor. Yaptığım sistemi yorumlayabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı