PC toplarken yapılabilecek en sıradan hatalar nedir?

En illet şeylerden birisi olan kasanın ön panel bağlantılarının anakarta yapılma aşaması.

USB, ses gibi bağlantılar nispeten kolay ama açma tuşu, yeniden başlatma tuşu ve Power LED ile HDD LED bağlantılarının olduğu kısımda sıklıkla hata yapılabiliyor. Çünkü çoğu kasada bunların her biri ayrı ayrı takılıyor.

Bu aşamada takılırsanız, kabloları üstünkörü rastgele yerlere takmak yerine anakartınızın kullanım kılavuzundan yardım almanızı veya Technopat Sosyal'de bizlere sormanızı öneririm.
Peki hocam dikkat ederim teşekkürler.

Dengeli bir sistem toplamak altın kural. Darboğaz yaşamayacaksın ya da kabul edilebilir ölçüde (%3 - %5 gibi) olacak.
Darboğaz aslında sanıldığı kadar kötü bir şey değil, özellikle ekran kartı darboğaz yapıcak şekilde bir sistem toplamak daha makul. Ekran kartı darboğaz yaptığı zaman oyun donuyor/yavaşlıyor işlemci darboğaz yaptığı zaman komple sistem donabiliyor.

Herkese iyi günler,

Yakın zamanda ilk defa aldığım parçalar ile kendi sistemimi toplayacağım. Bir sürü rehber videosu izledim, kaynaklara göz attım ve bunu sormak istedim. Daha önce hiç sistem toplamamış birinin başına sistem toplarken en kötü ne gelebilir? Kabloyu yanlış yere takarsak anakartı yakar mıyız? En çok karşılaşılan hatalar nedir? (öğreneyim istiyorum ki kaçınabileyim.)

Teşekkürler :)

8.000TL'ye GTX1650 almak.

(Ben yaşadım.)

Herkese iyi günler,

Yakın zamanda ilk defa aldığım parçalar ile kendi sistemimi toplayacağım. Bir sürü rehber videosu izledim, kaynaklara göz attım ve bunu sormak istedim. Daha önce hiç sistem toplamamış birinin başına sistem toplarken en kötü ne gelebilir? Kabloyu yanlış yere takarsak anakartı yakar mıyız? En çok karşılaşılan hatalar nedir? (öğreneyim istiyorum ki kaçınabileyim.)

İşlemciyi düşük tutup darboğaz yemek, özellikle hazır sistemlerde anakartı dandik almak, güç kaynağını düşük tutup güç yetmezliğinden reset yemek, 64 gb gibi gereksiz büyüklükte Ram alıp gereksiz masraf yapmak. Aklıma gelenler bunlar.

İşlemciyi yanlış seçmesi benim dikbaşlı kuzenim dediğimi yapmadı AM4 soketli anakart alıp Intel işlemci LGA Intel işlemci aldı 😆

Herkese iyi günler,

Anakartta düşük model almak çok pişmanım.

Herhangi bir kablo herhangi bir konektöre girmiyorsa zorlamıyorsun, muhtemelen yanlış yere takmaya çalışıyorsundur. İşlemci soğutucu heatsink'inin koruyucu bandını çıkarmayı unutma sakın, aynı şey SSD yuvası için de geçerli, eğer varsa. İşlemci soğutucunu tam monte ettiğinden emin ol, gevşek olmasın, aşırı da sıkma vidaları. Son olarak da PC açıldığında görüntü ayarlarından monitörünün yenileme hızını stock hızdan değiştirmeyi unutma, 100 bin liralık PC toplayıp 60 hz'de kullananlar var..

Yeni konular

Geri
Yukarı