PC varken neden konsol?

• Konuyu başlatan arif0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 142
  • Görüntüleme 2.025
Tamam hadi 2. el aldı gamepadi, 20k oldu diyelim. Koltuğunu masasını falan katmıyorum zaten. Giriş düzey güzel ekipmanlar alsan klavye mouse mouse pad 3.5kya dayanır. Hadi düşelim 2K olsun. Şimdi PS5'i de bir tık pahalıdan alıyorum, aralarında 4K fark oluyor. 4K daha fazla verip PC alıyorsun.

Sen şunu katmıyorsun PS5 ten klavye fare çıkmıyor.

Am PC'den çıkmasını bekliyorsun.

PS5'e klavye fare alan adam vardır onlar ekstraya giriyor.

PS5 ten klavye fare çıkmıyor çünkü ihtiyaç yok, gerek yok. Ama çıkan gamepad kaliteli mi evet, yani ana ihtiyacımız kaliteli. PC'nin de ana ekipmanları kaliteli olmak zorunda bu şekilde.

Gerek var bazı oyunlarda klavye fare desteği var PS5'te de rekabetçi oyunlar var(hepsi yok ama bazıları var)

Gerek var bazı oyunlarda klavye fare desteği var PS5'te de rekabetçi oyunlar var(hepsi yok ama bazıları var)

Hocam PC'nin kullanılabilmesi için klavye fare gerekioyr kosnolun kullanılması için gamepad konsolda çıkıyor bilgisayarda klavye fare çıkmıyor

Biliyorum, öyle durumda da 4kya çekip oynuyorsun örneğin. Ama 6700XTLI bir PC'de öyle bir şans pek yok. Bu zaten konsolun gücüyle alakasız adamların optimizasyonu yapamamasından kaynaklanıyor. Çok daha güzel gözüken oyunlar var ve sorunsuz.
Hertürlü yoktan FPS yaratamazlar hocam ve 3. parti çoğu oyunun bir yerinde patlak oluyor.
PS5 fiyatına göre cidden sağlam cihaz ama ilahı güçler tarafından optimize edilmiyor.

RX 6700XT'i de düzgün grafik ayarları ile 4K 30FPS veya 1440P 60FPS şartını yakalamanızın imkanı var. Sadece grafikleri düzgün ayarlamak lazım.
Hiçbir PlayStation konsolu Ultra grafik için optimize edilmiyorlar. En optimel grafikler için optimize ediliyorlar. Denge. PS4 için sıfır kenar yumuşatma yapmaları gibi. TAA bile yoktu.
PC için ama insanların dengesi yok, "Ultra açmıyor, çöp." oysaki RDR2 gibi oyunlarda sıfır grafik farkı ile 50FPS düşüren oyunlar var.

Allah Allah, ben anlatamıyor muyum acaba ya. PC'den çıkmasını bekliyorsun diyorsun, çıkmasa ben nasıl kullanacağım bu bilgisayarı. PS5 ten klavye fare çıkmamasını katmıyorum çünkü öyle bir gereklilik yok, ihtiyaç yok. Klavye fare olmadan PS'yi kullanırsın ama PC'yi kullanamazsın.

Hocam PC'nin kullanılabilmesi için klavye fare gerekioyr kosnolun kullanılması için gamepad konsolda bu çıkıyor bilgisayarda çıkmıyor.

Bende diyorum ki bu mantıkla TV de çıksın PS5'in içinden?

Ne gerekip gerekmediği önemli değil bu kıyasda önemli olan bir tarafta çıkan şey diğerinde var mı ve artısı nedir?

Allah Allah, ben anlatamıyor muyum acaba ya. PC'den çıkmasını bekliyorsun diyorsun, çıkmasa ben nasıl kullanacağım bu bilgisayarı. PS5 ten klavye fare çıkmamasını katmıyorum çünkü öyle bir gereklilik yok, ihtiyaç yok. Klavye fare olmadan PS'yi kullanırsın ama PC'yi kullanamazsın.

TV olmadan nasıl PS5 kullanacaksın?

Bu mantık saçma bence ama hadi senin dediğin gibi olsun 4K fazla olsun yeni çıkan AAA oyunlar 3500-4000 TL civarında 1 oyun fiyatına bu kadar çok artısı olan PC'yi alıyorsun.

Nintendo ile Steam Deck kıyası apayrı bir dünya zaten Deck 37 38k dan satılıyor o paraya PC parçası alır yükseltme yaparsın daha iyi. Switch 2 oyunlu versiyon 27 28k Deck 500 gb model bile 36 37k en az arada uçuk fark var. Özel oyun muhabbeti de hala çok önemli birşey konforu konuşmuyorum zaten.
Hocam çok rahat 17-18k ya deck bulabiliyorsunuz. Ha gidip trendyoldan bakarsanız, satıcılar stok azlığından max 20k lık aleti 30 a satar tabi. Orasını bilemem. Oled bile olsa olsun olsun 27k hani 10k havadan ver.

Her türlü yoktan FPS yaratamazlar hocam ve 3. parti çoğu oyunun bir yerinde patlak oluyor.
PS5 fiyatına göre cidden sağlam cihaz ama ilahı güçler tarafından optimize edilmiyor.

RX 6700XT'i de düzgün grafik ayarları ile 4K 30FPS veya 1440p 60FPS şartını yakalamanızın imkanı var. Sadece grafikleri düzgün ayarlamak lazım.
Hiçbir PlayStation konsolu Ultra grafik için optimize edilmiyorlar. En optimel grafikler için optimize ediliyorlar. Denge. PS4 için sıfır kenar yumuşatma yapmaları gibi. TAA bile yoktu.
PC için ama insanların dengesi yok, "Ultra açmıyor, çöp." oysaki RDR2 gibi oyunlarda sıfır grafik farkı ile 50FPS düşüren oyunlar var.

PS5 de bile patlak oluyor işte, PC optimizasyonu bunun yanında çok kötü kalıyor. Ben de zaten sonsuz gücü var demiyorum, çoğunluğu ve genel kaliteyi konuşuyorum. Yoksa tabii ki hepsinde mükemmel performans vermez. Ve zaten asıl takıldığım konu bu değil, arkadaş hem daha ucuz hem daha iyi diyor. Hem de ekipman katmıyor. Takıldığım konu karşılaştırmanın düzgün yapılmaması. Düzgünce yap ver önüme tamam diyeyim.

PS 5'in bilgisayardan tek farkı çantana kablolarını ve kendisini koyup etrafta gezdirebilmen ve 4K 60 FPS'i rahat bir şekilde verebilmesi.
Hocam ps5 gibi bir ağırlığı gerçekten taşımıyorsunuz dimi ?
Hani başka eve geçmek gibi olsa belki de, neyse.

PS5 de bile patlak oluyor işte, PC optimizasyonu bunun yanında çok kötü kalıyor. Ben de zaten sonsuz gücü var demiyorum, çoğunluğu ve genel kaliteyi konuşuyorum. Yoksa tabii ki hepsinde mükemmel performans vermez. Ve zaten asıl takıldığım konu bu değil, arkadaş hem daha ucuz hem daha iyi diyor. Hem de ekipman katmıyor. Takıldığım konu karşılaştırmanın düzgün yapılmaması. Düzgünce yap ver önüme tamam diyeyim.

PC için aşırı derece bir optimizasyon gerekmiyor zaten. 6700XT çoğu oyunu rahat 1080p 80FPS+ kaldırır. Sony'nin kendi oyunu TLOU PT2 bile PS5 de 2k 60FPS de grafik düşürünce anca çalışıyor. Arkadaşın attığı sistem daha kaliteli daha yüksek grafikte TLOU çalıştırır. Gene 3.parti oyunlara geçince optimize baabına pek bir şey olmayınca PS5 : /

Son düzenleme:
PC için aşırı derece bir optimizasyon gerekmiyor zaten. 6700XT çoğu oyunu rahat 1080p 80FPS+ kaldırır. Sony'nin kendi oyunu TLOU PT2 bile PS5 de 2K 60FPS de grafik düşürünce anca çalışıyor. Arkadaşın attığı sistem daha kaliteli daha yüksek grafikte TLOU çalıştırır. Gene 3.parti oyunlara geçince optimize baabına pek bir şey olmayınca PS5: /

Gerekmese sence oyunlar bu optimizasyonlar ile mi çıkar. Ve dediğin saçmalık, TLOU PT2'yi PS5 anca falan değil çok rahat ve güzel kalitede oynatıyor. Ek olarak daha kaliteli şekilde de çalıştıramaz o sistem. PC'de Ultra da yapsam psdeki görüntünün yanına yaklaşamıyor TLOU dediğin oyun.

Aklım almıyor neden PC toplama varken hatta 4K 120FPS+ alabilecekken bir insan PS5 Pro alır ki?
Xbox kullananlara hiçbir şey demiyorum. Tüm oyunları PC'de var zaten. 😂
Nintendo alacağıma da Steam Deck alırım, hem Emu'dan Nintendo oynarım hem de PC oyunları oynarım. :D

Çünkü hiçbir uğraşı yok oyunu açıyorsun ve oynuyorsun PC de bin bir tane iş var yok Launcher kuruyorsun yok oyun açılmıyor takılıyor cart curt bir de masa başında oturuyorsun sürekli.
Ve çoğu yeni çıkan oyunlar PS'ye çıkıyor sonra PC'ye geliyor.
Bu yüzden de konsol tercih ediliyor.

Bu duyduğum en saçma cevap: D

Nasıl saçma ya belki oyun tarihinin en çok beklenen oyunu olabilir GTA 6 millet deli gibi bekliyor oyunu tüm sosyal medya ortalığı kasıp kavururken PC oyunları 1 yıl boyunca YouTube'dan izleyecek anca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı