Çözüldü PC'den PC'ye kablosuz dosya aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakooo

Hectopat
Selamün aleyküm, eski PC'deki resimleri başka bir PC'ye taşımak istiyorum ama ara kablom yok. Bluetooth'tan yapmayı düşünüyorum ama yüksek boyutlu dosyalar, kim bilir kaç saatte gider. Var mı hızlı aktarabileceğim yol? Ve Bluetooth ile yaklaşık 60GB dosya kaç saatte gider. Gönderen PC de HDD alan PC de SSD var etkiler mi bilmiyorum.

Çözüm
İki bilgisayar da aynı ağa bağlı ise ağ merkezinden paylaşımı açın. Sonra dosyaların alınacağı bilgisayara gelip dosyaların olduğu klasörün özelliklerinden paylaşımı açacaksınız.

Paylaşımı açtıktan sonra diğer bilgisayarın çalıştır kısmını açıp \\diğerbilgisayarınadı komutunu göndereceksiniz. Orada zaten o klasör görünür. Onu kopyalayıp masaüstüne atın.
Laptop hocam. Ağ üzerinden yapacağım. Eğer bir gün masaüstüm olursa aklımın bir köşesinde, teşekkür ederim.

Bir şey değil hocam, konuya çok fazla mesaj geldiği için bazı mesajları gözden kaçırmışım.
Ağ üzerinden atacaksanızda internet hızınızın önemi var, bilginize.

@11Forever hocam bizde kasetli bir kamera vardı kablo ile bağlayınca bilgisayar direkt görmüyor PnP olayı yok bunda. Kayıt alma programı da tek XP üzerinde çalışıyor hatıraları alabilmek için cebelleştik mecburen 😁

@xopeSs internetten ziyade Switch, Modem vs. onların modellerinin yüksekliği önemli hocam. 100 Mbps destekleyen cihaz ile 1000 Mbps destekleyen cihaz arasında dosya aktarımlarında büyük fark söz konusu.

Bir şey değil hocam, konuya çok fazla mesaj geldiği için bazı mesajları gözden kaçırmışım.
Ağ üzerinden atacaksanızda internet hızınızın önemi var, bilginize.

İnternet vasatın üstü ama en azından ben uyurken o gönderebilecek. Zaten 2 seçeneceğim var diğeride USB ama oda 10 GB ve çok yavaş. Ağ ile atmaya mecburum. Başlatıp yatacağım zaten.

@11Forever hocam bizde kasetli bir kamera vardı kablo ile bağlayınca bilgisayar direkt görmüyor PnP olayı yok bunda. Kayıt alma programı da tek XP üzerinde çalışıyor hatıraları alabilmek için cebelleştik mecburen 😁

@xopeSs internetten ziyade Switch, modem vs. onların modellerinin yüksekliği önemli hocam. 100 Mbps destekleyen cihaz ile 1000 Mbps destekleyen cihaz arasında dosya aktarımlarında büyük fark söz konusu.

Size bakınca benimki hiçbir şey hocam. Ama değiyor o küçüklüklere bakınca. Bir 10 yıl sonra Windows 11 eski gelecek belki de 😐

@11Forever dış internet hızınızın bir önemi yok hocam yerel ağda. Yukarıda yazdığım durum geçerli. Kontrol etmek için denetim masası üzerinden ağ ve paylaşım merkezi sekmesine tıklayıp oradan bağlı olduğunuz internete tıklayarak görebilirsiniz. Mesela bendeki aşağıdaki gibi. Hız kısmına bakın.
d.png

@11Forever dış internet hızınızın bir önemi yok hocam yerel ağda. Yukarıda yazdığım durum geçerli. Kontrol etmek için Denetim Masası üzerinden ağ ve paylaşım merkezi sekmesine tıklayıp oradan bağlı olduğunuz internete tıklayarak görebilirsiniz. Mesela bendeki aşağıdaki gibi. Hız kısmına bakın.
Eki Görüntüle 1682478

Saniyede 1 GB mi yazıyor orada hocam? Teknoloji epey gelişmiş. Bende bakayım bir.

@11Forever dış internet hızınızın bir önemi yok hocam yerel ağda. Yukarıda yazdığım durum geçerli. Kontrol etmek için denetim masası üzerinden ağ ve paylaşım merkezi sekmesine tıklayıp oradan bağlı olduğunuz internete tıklayarak görebilirsiniz. Mesela bendeki aşağıdaki gibi. Hız kısmına bakın.
Eki Görüntüle 1682478

Hocam 300 MBde güzel bir sayı ama 89 günü tam anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20230226_015901.jpg
    IMG_20230226_015901.jpg
    459,8 KB · Görüntüleme: 35
@11Forever normalde 1000 Mbps yazması gerek hocam ama bilgisayar yuvarlamış. 1000 Mbps'yi MB cinsine çevirirsek saniyede 125 MB dosya aktarımı eder. Yani ben yerel ağ üzerinde saniyede 125 MB'a kadar dosya aktarımı yapabileceğim anlamına gelir.

Hocam o kadar bu yaşıma gerek PC gerek telefon olarak haşır neşirdim ama 1Mbps'nin 1 MB'ye eşit olmadığını yeni öğrendim 😬

@11Forever hocam siz yerel ağda saniyede maksimum 37.5 MB atabilirsiniz demektir bu. Süre kısmı da ağa bağlanma süreniz. 90 gündür açık mı gerçekten cihaz 😁

PC'yi "bilgisayarı kapattan" kapatınca kapanmıyor mu hocam?

@11Forever yalnız değilsiniz hocam ben de öyle biliyorum, biraz araştırınca durumun farkını öğrendim. Bilgisayar konusu hakikaten derya deniz. Düzelteyim 8 Mbps = 1 MB/s hocam.

@11Forever kapanması gerek normalde hocam. Belki uyku moduna alıyordur bir ihtimal. Transfer işiniz bitince size zahmet kendi fiziki güç düğmesine aniden kapanana kadar basılı tutup dener misiniz kapatmayı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı