Pegasus Uçağı İniş Sonrası Lastikler Alev Aldı

Pegasus Havayolları'nın İstanbul-Dusseldorf seferini yapan yolcu uçağında inişinin ardından iniş takımlarından alev ve duman çıktı, uçağı itfaiye ekipleri karşıladı. Yolcu uçağının inişinin ardından tekerlerinden duman çıkmaya başladı. Yangın ihtimaline karşı itfaiye ekipleri uçağı karşılarken korkulan bir durum yaşanmadı. Yolcular acil tahliye botlarıyla (slide) uçaktan tahliye edilirken, yaralanan olmadığı öğrenildi.

Pegasus açıklaması:

Sabiha Gökçen-Düsseldorf seferini yapan PC1003 sefer sayılı TC-CPU kuyruk tescilli uçağımız, bugün Düsseldorf Havaalanı’na sorunsuz ve emniyetli bir şekilde inişini gerçekleştirmiştir. Park yerine yanaşması esnasında kule tarafından uçak altında alev ve duman görüldüğüne dair ikazda bulunulmuştur. Uçuş ekibimiz, misafirlerimizin emniyeti için acil terk etme prosedürünü devreye sokmuştur ve prosedüre uygun olarak tüm misafirlerimizin emniyetle tahliyeleri sağlanmıştır.

"Sorunsuz ve emniyetli bir şekilde indirmiştir" diyorsun ama madem sorunsuz da alev nerden çıktı demezler mi adama? Belli ki pilot uçak belirli bir hızın altına inmeden frenlere asıldı ve bütün aksamı yaktı. Yani çıkıp da biz hatalıyız demek bu kadar mı zor? Uçak düşer "emniyetli iniş", pilot bayılır "emniyetli iniş", iniş takımları alev alır "emniyetli iniş". Ne emniyetli bir inişmiş arkadaş valla🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Senelerdir olay olmayan pegasusda arka arkaya olaylar olmasi şaşırtıcı birisi sabancinin ipini mi çekiyor diye düşündüm ama yine her şey kendinde bittiğini düsünüyorum kara yolunun metrosu oldu adeta.

Benim en çok dikkatimi çeken "Hepsinin" B737-800 olması
Ama şimdi Pegasus’un filosunda Boeing çok. Yani yüzdelik ihtimalde zaten olası bence. Boeing kaynaklı bir hata olacağını sanmam. Daha çok pilot hatası gibi bu.
Pegasus genel müdüründen yeni bir oyunculuk çalışması gelebilir.
Bilemiyoruz artık, göreceğiz.
@BoluBeyi1441 pek komplo teorisi gibi durum yok bence. Daha çok yanlış politikalar yanlış kararlar ile biraz kendi ayağına sıkıyorlar gibi şu an. Üst üste hatalar ve bunlar sadece duyduklarımız. İçeride kim bilir başka neler yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@painkiller Pegasus'un filosunda 12 adet Airbus A320, 31 adet A320neo ve 36 adet Boeing 737-800 bulunuyor.
Ancak büyük ihtimalle pilotaj hatası bütün olaylar. Trabzon kazasındaki uçak Airbus olsaydı o kazanın yaşanmamış olacağını düşünüyorum, ancak yine de oradaki kazanın pilotaj olduğunu düşünüyorum.

Ama şimdi Pegasus’un filosunda Boeing çok. Yani yüzdelik ihtimalde zaten olası bence. Boring kaynaklı bir hata olacağını sanmam. Daha çok pilot hatası gibi bu.

Bilemiyoruz artık, göreceğiz.
@BoluBeyi1441 pek komplo teorisi gibi durum yok bence. Daha çok yanlış politikalar yanlış kararlar ile biraz kendi ayağına sıkıyorlar gibi şu an. Üst üste hatalar ve bunlar sadece duyduklarımız. İçerde kimbilir başka neler yaşanıyor.
Benim uçaktan ziyade Boeing pilotlarından endişem var. Sanki 737 pilotları kusurlu gibi.

@painkiller Pegasus'un filosunda 12 adet Airbus A320, 31 adet A320neo ve 36 adet Boeing 737-800 bulunuyor.
Ancak büyük ihtimalle pilotaj hatası bütün olaylar. Trabzon kazasındaki uçak Airbus olsaydı o kazanın yaşanmamış olacağını düşünüyorum, ancak yine de oradaki kazanın pilotaj olduğunu düşünüyorum.
Aynen yarı yarıya filosu nerdeyse. Yani Trabzon kazasında motorun kendi devreye girdiğini söylediler ama. Eğer motordan kaynaklıysa tabii pilota bir şey diyemeyiz. Ama o havalimanı bence hatalı. Pistin sonu direkt deniz. Çamur alan neredeyse hiç yok. Uçak çamura batıp kalabilirdi orda bence.
Benim uçaktan ziyade Boeing pilotlarından endişem var. Sanki 737 pilotları kusurlu gibi.
Eğitim olarak hata gibi mi? Olabilir sonuçta Boeing eğitimini Pegasus veriyor. Bu şekilde eğitim hatası yüzünden uçağı düşen çok firma var. Belki dediğin gibi hata olabilir.

@painkiller Motor kaynaklı değil, pilotlar iniş sırasında büyük ihtimal yanlışlıkla TO/GA butonuna basıyorlar. Sonra gaz kollarını manuel olarak geriye çekip inişe devam ediyorlar. Yere indikten sonra uçaktaki reverserlerin biri arızalı olduğu için pilotlar arızalı olan tarafın gaz kolunu bıraknca uçak o tarafa TO/GA gücü veriyor. Uçağın motorlarının biri TOGA gücünde çalışınca uçak sola doğru kayıp düşüyor pistten. Yani asymetric thrust denilen durum var sanırım.

A320'de ise TO/GA için gaz kollarını TO/GA detent pozisyonuna manuel olarak itmek gerektiği için böyle bir durumun A320 uçaklarda yaşanma ihtimalinin daha düşük olduğunu düşünüyorum. Yine de suç Boeing 737'de değil pilotlarda gibi duruyor.

@YiGiT787 dediğim gibi, “öyle diyorlar”;)

TOGA’yı herkes bilmediği için de halk arasında “hmm, evet uçak bozukmuş” diyorlar sonuçta. Raporda bulunan her madde halka açıklanmıyor maalesef. “Şirket sırrı” adı altında bazı şeyler şirket ve otorite arasında kalıyor. Pilot hatası olduğu açık zaten. Ama o havalimanında eğer pist etrafında çamur veya yumuşak toprak alan olması gerekiyordu. En azından uçak denize düşmezdi. Bu sayede belkinin belkisi uçağı kurtarabilirlerdi diye düşünüyorum.

Peki... Sabiha Gökçen, niye FAA ve ICAO'nun belirlediği RSA'ya bağlı kalınarak inşa edilmedi?
Biz FAA’e bağlı değiliz çünkü. Biz ne yazık ki eski sistem olan JAA ve SHGM’ye tabiiyiz. Ayrıca EASA (Avrupa Otoritesi) regülasyon ortaklığımız var. İşbirliği yani.

Aga bu 2020 neymiş böyle ya, virüs falan derken uçak kazaları boylu boyuna geliyor. Umarım yakında kafamıza düşmezler :D Bu Pegasus'dan her şeyi beklerim, hiç önlemleri yok.. İnsanları en sorunsuz şekilde ulaştırması gerekirken canlarını riske atıyor.. Zaten çoğu insan binmeyecektir. THY candır, işini hakkıyla yapan tek firma :) Bir de Sabiha Gökçen Havaliman'ı sıkıntılı, o pisti yeniden yapmıyorlar.. Eğer böyle devam ederse Sabiha Gökçen Havaliman'ı kapatılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı