Computer Hardware
Hectopat
OC yapmadım, yapmam da. O 2 çekirdekli işlemci OC etsen ne, etmesen ne ki. Gerekirse 5 GHZ olsun, sonuçta 2 çekirdek ve ekran kartı da 9500 GT yani yapacağı OC'un hiçbir anlamı yok.(Darboğaz yemiyorsa ki yemez o kartla.) kartı yükseltse RAM 4 GB sınırı var ki GTA IV bazı yerlerde 4 GB'dan fazla kullanıyor. Yani konu sahibinin sorusunun cevabına gelirsek; OC yapılır yapılmasına ama pek anlamlı olmaz.
Ezbere konuşuyorsunuz, bu kadar basit bir işlemle 3.66 GHZ'de işlemcisini kullanmak varken neden 2.93 GHZ'de kullansın, ayrıca rahatlıkla darboğaz yer, çünkü oynadığı oyun gta 4 ve işlemci kullanımı ön plana çıkıyor. Bilgisayar işlemcileri inanılmaz sağlam ve ömürleri çok uzun parçalardır. Anakart sağlığı açısından işlemcide 90 derece üstüne çıkılmadıkça hiçbir sıkıntı yoktur. Yapmadığınızı biliyordum zira G31M-ES2L gibi gayet kullanışlı bir overclock arayüzü olan ve 1600 FSB kadar desteği olan bir anakarta iyi overclock yapılamaz denmesi ilginç bir durum. Benim asıl sevmediğim kısım yapmadığınız ve yaşamadığınız deneyimler hakkında sanki yapmışcasına, deneyimlemişcesine yargı veriyor olmanız, bu yüzden de bu konu sahibini yanlış yönlendirmeye giriyor.