Pilot Olmak Zor mu?

Ben avrupada aldım eğitimimi. Sonra gelip Türkiye'den denklik sağladım. Mülakatlarda başarı olayı tamamen stratejik ve kişisel bir durum. Yani benim yaptıklarımı sen yaparsan ezberlediğini anlayabilirler. Rahat olmalı, kendin olmalı ve bilmediğini de göstermelisin. Yani bilemezsem elerler bari atayım bir şeyler dersen sana kafayı takar ve ezmeye çalışır oradan seni.
Pilot olurken sizi en çok zorlayan şey neydi? Pes etmek istediniz mi?

Pilot olurken sizi en çok zorlayan şey neydi? Pes etmek istediniz mi?
Teorik sınavlar aşamasında mental olarak çok etkilenmiştim. Çünkü çok ağır sınavlar ve belirli sayının üstünde başarısız olursan geçtiklerin de sıfırlanıyor ve tekrar başlaman gerekiyordu. Ben bir dersten iki kere düşük not aldım ve üçüncü sınava sabah 4 buçuğa kadar çalışıp gitmiştim. Aç karnına ve susuz, gözlerim kan çanağı olmuştu artık. O dönem benim için çok ağır geçmişti.

Teorik sınavlar aşamasında mental olarak çok etkilenmiştim. Çünkü çok ağır sınavlar ve belirli sayının üstünde başarısız olursan geçtiklerin de sıfırlanıyor ve tekrar başlaman gerekiyordu. Ben bir dersten iki kere düşük not aldım ve üçüncü sınava sabah 4 buçuğa kadar çalışıp gitmiştim. Aç karnına ve susuz, gözlerim kan çanağı olmuştu artık. O dönem benim için çok ağır geçmişti.
Eğitimlerin çoğu simulasyonda mı geçiyor yoksa gerçek uçakta mı?

Eğitimlerin çoğu simulasyonda mı geçiyor yoksa gerçek uçakta mı?
Hayır. Uçuş eğitimlerinin çoğu gerçek uçakta geçiyor. Bir kısmı simülatörde geçiyor. Teorik eğitimlerin hepsi sınıf ortamında.

Benim yükseklik korkum var. Kaldırımdan veya köprüden geçerken bile korkuyorum eğer çok yüksekse. Bu pilot olmaya engel mi?
E bi' zahmet:) Yanlış anlama ama adam seni spin eğitiminde 3000-4000 ft. yükseklikten baş aşağı bırakacak ve kurtar uçağı diyecek:) Ben dışarı bakamam yükseklik korkum var dediğin anda indirir seni ve eler büyük ihtimalle. Aşağıda dediğim eğitimin bir örneği var. İzleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E bi' zahmet:) Yanlış anlama ama adam seni spin eğitiminde 3000-4000 ft. yükseklikten baş aşağı bırakacak ve kurtar uçağı diyecek:) Ben dışarı bakamam yükseklik korkum var dediğin anda indirir seni ve eler büyük ihtimalle. Aşağıda dediğim eğitimin bir örneği var. İzleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eyvah.

E bu üniversitede mühendis veya avukat olmak gibi değil. Her şey uygulamalı yaşanıyor. Yanlış anlama mühendis veya avukatları küçümsemiyorum. Demek istediğim sürekli uygulamalı bir eğitim ve %50 ölme ihtimali hep olan bir meslek bu.

E bu üniversitede mühendis veya avukat olmak gibi değil. Her şey uygulamalı yaşanıyor. Yanlış anlama mühendis veya avukatları küçümsemiyorum. Demek istediğim sürekli uygulamalı bir eğitim ve %50 ölme ihtimali hep olan bir meslek bu.
Orada yanında hoca oluyor mu? Eğer yoksa ben ölürüm orada.

Orada yanında hoca oluyor mu? Eğer yoksa ben ölürüm orada.
Yok bu eğitimi kendi başına yapman yasak zaten. Hoca olmak zorunda seni kurtarmak için. Ama bu olay yalnız uçuş esnasında da başına gelebilir ve ne yapman gerektiğini ve kurtulmayı bilmen gerekli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı