Pilot Olmak Zor mu?

@painkiller Üniversite mezunu olma ve İngilizce bilme şartları vardı galiba. Üniversitenin bir önemi var mı? Herhangi bir önlisans mezunu başvurabiliyor mu? Bir de İngilizce hangi seviyede olmalı? Son olarak da yapılan psikolojik ve fiziksel testlerin bir örneği var mı?

@painkiller Merhaba anladığım kadarıyla bu Turkish Academy için herhangi bir üniversite puanı gibi şeyler istemiyor galiba, değil mi? Çok iyi bir ingilizce ve havacılık hakkında birikimli birisi için avantajlı gibi duruyor.
Üniversite değil bu aynen. Özel bir kuruluş gibi düşünebilirsin. Bu kuruluş kendi mülakatını ve sınavını yapıp kendine uygun adayları alıyor sadece. İngilizce ve havacılık bilgisi ve merakı şart aynen.
@painkiller ben de bu sene HHO sınavlarına hazırlanıyorum geçen sene üniversite puanım düşük olduğu için asil olamamıştım. Psikomotor testinden bahsediliyor. Nedir bu psikomotor? Detaylıca bilgi verebilirseniz sevinirim.
Konu açar mısın havacılık bölümüne bunun için, daha rahat anlatabilirim. Burada çok karışır diğer mesajlarla.
@painkiller Üniversite mezunu olma ve İngilizce bilme şartları vardı galiba. Üniversitenin bir önemi var mı? Herhangi bir önlisans mezunu başvurabiliyor mu? Bir de İngilizce hangi seviyede olmalı? Son olarak da yapılan psikolojik ve fiziksel testlerin bir örneği var mı?
Tabii üniversite mezunu olmak gerekiyor. Önlisans da olabilir ama geriye düşersin diğer adaylar arasında. İyi bir üniversite tabii daha iyi bir ilk izlenim yaratır ve avantaj sağlar. İngilizce olarak IELTS General 6.5 alabilecek bir seviye civarı olabilir. YouTube üzerinden DLR veya Mollymawk testleri olarak bakabilirsin. Bir kaç tanıtıcı örnek var.
İlk yalnız uçuşta(first solo flight) ne hissettiniz?
Altıma sı.... az kalsın heyecan ve korkudan:) Yalan yok çünkü ilk kez tek başıma yukarı çıkacaktım:)

Konu açar mısın havacılık bölümüne bunun için, daha rahat
Şimdi yatıp uyuyacağım siz benden daha iyi bilirsiniz pilot kolay olunmuyor :). Sabah erken kalkıp aşkım, canım, bebeğim matematiğimle uğraşmam lazım. Tabi bir o kadar fizik. Bir pilotla konuşabilmek nasip olmamıştı şimdiye kadar. En azından artık kendime muhattap alabileceğim biri var. Şimdiden teşekkürler, müsait olunca yazacağım.

Şimdi yatıp uyuyacağım siz benden daha iyi bilirsiniz pilot kolay olunmuyor :). Sabah erken kalkıp aşkım, canım, bebeğim matematiğimle uğraşmam lazım.
Aynen, şimdilik tripli aşkın o senin, onu ihmal etme asla;)
Bir pilotla konuşabilmek nasip olmamıştı şimdiye kadar.
Est. ben de senin gibi bir insanım sonuçta:) Elimden geldiğince paylaşırım bilgi tabii:)
Şimdiden teşekkürler, müsait olunca yazacağım.
Konu açtığın anda görüşmek üzere;)

Üniversite değil bu aynen. Özel bir kuruluş gibi düşünebilirsin. Bu kuruluş kendi mülakatını ve sınavını yapıp kendine uygun adayları alıyor sadece. İngilizce ve havacılık bilgisi ve merakı şart aynen.

Konu açar mısın havacılık bölümüne bunun için, daha rahat anlatabilirim. Burada çok karışır diğer mesajlarla.

Tabii üniversite mezunu olmak gerekiyor. Önlisans da olabilir ama geriye düşersin diğer adaylar arasında. İyi bir üniversite tabii daha iyi bir ilk izlenim yaratır ve avantaj sağlar. İngilizce olarak IELTS General 6.5 alabilecek bir seviye civarı olabilir. YouTube üzerinden DLR veya Mollymawk testleri olarak bakabilirsin. Bir kaç tanıtıcı örnek var.

Altıma sı.... az kalsın heyecan ve korkudan:) Yalan yok çünkü ilk kez tek başıma yukarı çıkacaktım:)
First solo flight demesi havalı oluyor değil mi 😂 Benim de aslında en korktuğum şey o. Geçen sene birisi "ölmüş". Bu da haberi :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki bölüm ya da alan fark ediyor mu? HAA'da sadece MF diye biliyorum Akademi'de böyle bir kısıtlama var mı?

First solo flight demesi havalı oluyor değil mi 😂 Benim de aslında en korktuğum şey o. Geçen sene birisi "ölmüş". Bu da haberi :(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii canım, ilk defa soloya gidip gelmek havalı oluyor diğer arkadaşların yanında:) Ama ne yazık ki benim de iki arkadaşım eğitimde iki arkadaşım da gezi uçuşu esnasında düşerek vefat ettiler:( Hani araba kazasında vefat etseydi o kadar etkilemezdi belki ama uçuşta vefat etmesi çok üzmüştü bizleri.
Peki bölüm ya da alan fark ediyor mu? HAA'da sadece MF diye biliyorum Akademi'de böyle bir kısıtlama var mı?
Mühendislik bölümleri eskiden biraz avantaj sağlıyordu ama şimdi işletme de mühendis de aynı kefeye koyuluyor. Pek bir farkı yok. HAA dediğini anlayamadım ama kusura bakma?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı