Pilotluk ve havacılığa dair sorular

Benim de bir sorum var hocam. 31 yaşındayım, bilgisayar mühendisiyim ama 5 yıldır 3 boyutlu görselleştirme ve animasyon yapıyorum. Şimdi çalışmaya başlasam 35 yaşında A320'nin sağ koltuğuna oturabilir miyim? O koltuğu bana kaç Euro'ya satarlar? Hadi sattılar diyelim, yolcular varken canım sıkılınca uçağı taklaya getirdiğimde ya da stall'a sokup çıkardığımda işten kovarlar mı? :D :D

@Shimada Sensei Kişinin kendisini ne kadar geliştirdiğine bağlı. İş ilanlarında Sadece İTÜ'lüler başvurabiliyor demiyor. Şu kadar dil yeterliliği olan, bunları bunları bilen ve şu kadar tecrübeye sahip kişiler başvurabilir diyor.

Havacılık sektöründe pratikte kendini geliştirmen zordur. Bir yazılımcı evinden oturup kod yazabilir, otomotiv mühendisi arabasını söküp takabilir ama senin uçak bulma gibi bir şansın yok gibi. Bu yüzden buldun mu acımayacaksın, yapıştıracaksın. Ben F-4'de de elimi kirlettim, Cessna da, Boeing de, Airbus'da da ve diğer bilimum iş jeti uçaklarında da :)

Zengin bir patron bulursam kapağı oraya atmayı düşünüyorum, ayda 10 gün çalışıp şu an kazandığım paranın 3 katını alırım sanırım. :)

@Yararsız Üye Sana uçak yok, hatta 2. emre kadar kokpit kapısına 5 metreden fazla yaklaşmanı da yasaklıyorum. 😁

Hocam peki helikopter için ne dersiniz?
Ne diyeyim mesela? Aynı işi döner kanatta yapıyorsun, değişen bir şey yok. Özel helikopter şirketlerinde de iş imkanları oluyor fazlaca.
Bir de mesleğinizi tavsiye eder misiniz?
Benim kadar tutkulu olacaksanız, neden olmasın? :D Bak bu iş tutkuyla yapılıyor. Yoksa çekilmez bu işin stresi, 3. güne işe gelmezsiniz tutkunuzu kaybederseniz.
En azından lazer ile
MSÜ ayrı bir konu, HHO'dan bahsettik biz fark ettiysen. Pilot olamamak dünyanın sonu değil. HHO'ya girip uçak mühendisi çıksan garanti işin olacak.

Çok kapalı sorular soruyorsun. F-16 pilotunun maaşını mı soruyorsun yoksa A320 uçuran pilotun mu, benim kafam gidiyor. :)

Helikopterin zorluğu derken? Pilotluğu mu bakımcılığı mı? Eğitimini aldıktan sonra zor diye bir şey yok, şu anki güncel modeller son teknolojiyle donatıldığından pilotların işi çok kolay.

Net değerleri bilmiyorum, söylemem de doğru olmaz ama ay sonu sıkıntısı çekmeyecek ve seni krallar gibi yaşatacak paralar kazandıklarını bilmen yeterli. En azından Turkiye'de pilotluk bu sekilde. Spesifik değerleri Google'da bulabilirsin. Yalanı da var doğrusu da var.

Helikopter pilotluğu lazer ile çizdirme de sıkıntı çıkarır mı hocam?
Bir de bakımcı ne işe yarar bunu soracaktım ama hiç araştırmadan soruyorum size sık boğazlık etmeyelim hocam?
Sizin gözünüzden pilotluk diye yazınızda okudum mantıklı geldi.

Helikopter pilotlarını cok bilmiyorum, benim uzmanlık alanım sivil ucaklar uzerine ancak helikopterler de genel havacılık kategorisine girdiginden problem cıkacagina eminim. Senin gozlerin kac? İkisinin toplamı 6'yı geçmiyorsa sorun yok. Askeriyede bunu 1 olarak istiyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı