Pilotluk ve havacılığa dair sorular

Ama hho ya da devlet okulunu kazansam boş kalma gibi bir durum var mı?
Hocam İngilizce için ne yapabilirim dualingo denedim çok basit kalıyor ne yapmalıyım bende kitap okuyorum fakat başka neler yapabilirim?
Hafızam kuvvetlidir o yüzden kelime ezberi yapıyorum çeviri de iyi yalnız birisi konuş dediğinde kalıyorum işte.

Son düzenleme:
Ama HHO kazansam boş kalma gibi bir durum var mı?
HHO kazanırsan ve okuldan atılmazsan normal havacı subay olarak mezun olur ve işe başlarsın merak etme.
ocam İngilizce için ne yapabilirim
Seviyelerine göre ingilizce hikaye kitapları oku bol bol ve seviyeyi yukarı çekmeye çalış. Ayrıca basit ve anlaşılır şarkıların sözlerini bul internetten ve şarkı ile beraber okuyarak söyle. Böylece bir kelimenin asıl dilinde nasıl telafuz edildiğini öğrenebilirsin. Belirli bir seviyeye gelince de altyazılı filmleri ingilizce altyazılı olarak izle. Öğrenmen önemli değil sadece bir konuşma anında ne kadar kelimeleri seçebiliyorsun kaçını anlıyorsun kaçını kaçırıyorsun bunları gör.
yalnız birisi konuş dediğinde kalıyorum işte.
Klasik Türk eğitim sistemi sorunu seninki. İngilizce biliyorsun ama konuşamıyorsun. O yüzden yukarda dediklerim önemli.

Hocam apron gibi yerlerde isimleri pek bilmiyorum yapılan işler var mı? Uçuş öncesi son kontrol gibi eğer pilotluk olmaz ise bunları da alternatif olarak düşünüyorum maaş da iyi kötü güzel bir şey olsa fena olmaz, iş yapmaktan hiç kaçınmam. Hani 10 bin ya da 13 arası gibi.

Hani 10 bin ya da 13 arası gibi.
Havacılıkta ilk girdiğinde öyle paraları hedefleme. Öncelikle bu işe ne kadar kendini verebileceğini düşün. Yeri gelecek bayram günü sabah 4'te duba toplayacaksın apronda kış günü karda. Bakımcılık var, yer hizmetleri var, yer hostesliği var, koordinasyon var, dispatcher var vb. bir tonla alan var havacılığın içinde. Pilotluk veya bakımcılık değil sadece tabii ki olay.

Anladım fakat iyi bir maaş için en azından pilot olmak gerek yalnız internette askeri uçak pilotları için 7 bin diyende var 50 binde yaklaşık bir fiyat söyleyebilir misiniz?
Sen internete bakma. Boğazım kuruyor yazıyorsun gırtlak kanserisin diye cevap çıkıyor:D

10-20 bin arası diyelim biz o maaşa şimdilik askeri pilotlar için, çok detaya gerek yok. Pilotlar iyi maaş alıyor tabii ama bakımcılarda da çok güzel maaş alanlar var. Yönetimde yine güzel maaşlar var. Pilot o maaşı alıyor ama eğitimde harcadığı emek ve paranın haddi hesabı yok mesela. Yeri geldi hangarda yatıyorsun mesela eğitimde. Gece 11'de uçak indiriyorsun adam evine gidiyor, diğeri geliyor sabah 4'te görüşürüz diyor. Nasıl gideceksin eve?

Hocam verdiğiniz tüm cevaplardan dolayı teşekkürlerimi iletirim gece gece sizleri yorduk kusura bakmayın sizi ve jira hocamı arada buradan rahatsız ederim uygun mudur?
Yaz aklındakileri, denk geldikçe cevaplar gelir zaten. Özellikle birine sormak istiyorsan etiketle tabii daha çabuk bildirim gider.

@Megaton Havacılık sektöründe dönen paralar yüzünden bu işe girenler ileride pişman oluyor, bunu bilmeni isterim. O paraları alan insanlar öyle 2 günde oralara gelmiyor. Bir ton eğitim (hem teorik, hem pratik) ve tecrübe sonucu olarak hak ettikleri paraya ulaşıyorlar. Havacılıkta maaşını 3 yılda 2000 (güncel kurdan) dolara çıkaran da var, 7 yılda o segmenti göremeyenler de var. İşe girdin mi olay bitmiyor. Eğitim her an devam ediyor, öğrenme her an devam ediyor.

50 yaşında 3. bir uçağın tip eğitimini almaya ABD'ye, Almanya'ya giden pilotlar, bakımcılar var. Olay böyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı