PiluX - Şık ve Sade İşletim Sistemi!

PiluX'un stabil sürümü yayınlandığında kullanmayı düşünüyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    59
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olur, bu arada daha önce eski bilgisayarımda ve sanal makinede Pardus kullandım ama Linux hakkında pek bilgi sahibi değilim.
İşletim sisteminin ana amaçlarından biri de son kullanıcıya hitap etmek zaten. Bu yüzden Linux bilmemen sorun olmaz. BETA katılımcıları arasında Linux'e hakim olanlar ve hiç bilmeyenler bulunuyor.

İşletim sistemleri hakkında bilgim yok, eski bilgisayarıma kursam ne gibi eksileri olur?
Bilgisayarın özelliklerini paylaşabilir misiniz?

İşletim sistemleri hakkında bilgim yok, eski bilgisayarıma kursam ne gibi eksileri olur?
Şimdi bak hani Windows ve Macler var ya işte bu onlara yapılmış kodları ile herkesin oynayabileceği(Yasal olarak), dağıtabileceği, içinde ne olduğunu bildiğin bir işletim sistemi çekirdeğidir Linux.
İnsanlar bunu alır ve üstünde düzenleme yaparak işletim sistemleri yaparlar.
Bu da onlardan biri :D.

x32 sürümünü stabil şekilde kullanabilirsiniz. Desteği bitmiş Windows 7'yi kullanmak yerine tercih edebilirsiniz. Fakat kullandığınız yazılımların hepsini desteklemeyebilir. Tabi eğer kullandığınız yazılımları da paylaşırsanız çalışma masamda bir PiluX kopyasıyla test etme imkanı bulurum.

Ek not: x32 sürümü Skype ve Netflix desteklememektedir.
(Bu not 06.05.2020 tarihinde v1.3 sürümü için düşülmüştür. Bu konuda çalışmalara devam edilmiş olup sonraki sürümlerin destekleme ihtimali bulunmaktadır.)

MEmu, Edge, Adobe ve Netflix. (x32 için gelirse geçeceğim)
MEmu: Android emülatörü olarak birçok alternatifleri var.
Edge: Linux desteği bulunmuyor. Yerine farklı tarayıcı kullanabilirsin.
Netflix: Eğer Firefox tarayıcısını indirirsen Firefox üzerinde çalışıyor.
Adobe: Hangi Adobe yazılımını kullanıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı