Ping sorunu için çözüm önerisi

Altinumero

Decapat
Merhaba arkadaşlar, Covid-19 sebebiyle üniversiteler online eğitime geçince öğrenci evinden aile evine döndüm ve öğrenci evindeki Türknet internetimi dondurdum. Aile evinde ise 16mbit hızda Türk Telekom interneti var, ben online oyun oynarken ailem de internete bağlandığı için ping oluyor, doğal olarak onlara internetten çıkın diyemiyorum sadece kendi zevkim için. Dondurduğum interneti buraya taşımayı düşündüm ama bildiğim kadarıyla evde tek hat var ve hem hat çektirme ücreti hem internetin nakil ücreti fazla geldi en azından 5 ay falan kullanıcam burda öğrenci evine giderken hem hat işe yaramayacak hem de bir nakil ücreti daha ödemem gerekecek. Evdeki hatta 2 adet modem bağlamayı ve bilgisayarıma kablolu internet yapmayı düşündüm (modem oturma odasında televizyona bağlı olduğu için odama alamıyorum) bunun için de kablosuz modem gerekiyormuş araştırdığım kadarıyla maalesef o yöntem de olmuyor. Sizce ne yapmalıyım, var olan internet paketini yükseltmek ping çözümünü sağlar mı ya da farklı bi çözüm öneriniz var mı? Teşekkür ederim

Hangi oyunlarda ping sorunu yaşıyorsun
Herhangi bi oyun farketmiyor rust csgo lol raft oynuyorum hepsinde de bu ping sorununu yaşıyorum
Anladığım kadarıyla wifi üzerinden bağlantı sağlıyorsunuz. İlk öncelikle yapmanız gereken bağlantınızı tarifeli bağlantı olarak ayarlamak. Bu arka planda özellikle windows updatenin çalışmasını engelleyecek. 2. Olarakta [Çözüm] Online oyunlarda ani Ping artışı - Technopat Sosyal buradaki uygulamayı indirmeniz olacak.👍
Çok teşekkür ederim bunu deneyip sonucumu yine yazacağım
Programı denedim ancak ping konusunda herhangi bi yardımı olmadı maalesef bi işe yaramadı

Son düzenleme:
Bağlantınızı tarifeli bağlantı yaptınız mı? Yapmadiysaniz birde yaparak dener misiniz?
Yeni gördüm kusura bakmayın, evet tarifeli bağlantı da yaptım ancak hiç bişey değişmedi. Lol cs gibi oyunlarda yine ping geçince oyuna devam edebiliyorum ama rust için baya sıkıntı yapıyor, ping girdikten sonra düşmesine rağmen rust düzelmiyor ve bağlantımı kesene kadar herhangi bi loot yapmamı ya da herhangi bi işlem yapmamı bile engelliyor o yüzden pingi düzeltmeye çalışıyorum, acaba internet paketini yükseltmek çözüm olabilir mi

Büyük ihtimal olmayacaktır. Benim normalde lol de sabit 21 pingim vardır. Ama şu an herkes evde olduğu için(Tüm Türkiye) interneti çok aktif kullanıyor. Buda ping e sebep oluyor. Lol deki pingim aşırı inişli çıkışlı oldu. Bu dönemde ping sorununuzu çözmeniz pek mümkün gözükmüyor maalesef. Bir çözüm varsada ben bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı