Piyasa Limit ve Spot Limit ne demek?

Capt. Price

Decapat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
42
Kripro işine yeni girmiş sayılırım o yüzden mümkün olduğunca yeni birine veya hiç bilmeyen birine anlatırmış gibi anlatırsanız sevinirim. Ben bugün 1 USDT aldım çünkü SHIB alacaktım ancak bir problem var, ben limit emri ile alıyordum çünkü bildiğim tek Emir oydu. Ondaki sıkıntı şuydu: Minimum 10 USDT ile almam lazım. Bende de o kadar para yok. Piyasa veya Spot limit ile denemeden önce, bunlar ne anlama geliyor? Basit bir şekilde açıklayabilirseniz iyi olur.
Başlığı yanlış girmişim. Demek istediğim şuydu: Piyasa Emri ve Spot Limit ne demek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stop emri koymak mesela 0.5$dan bir coin aldın, o coin için 0.48$ stop koyuyorsun ve coin o değere düşer ise coin satılıyor, stop koymanın amacı daha büyük kayıpları önlemekdir.
Stop_ 0.48$
Limit_0.475$
Yani 0.48$ olunca, 0.475$dan satılır ani düşüşleri önlemek için.
 
Destek noktasına stop koyulur ki olası ani düşüşlerin önüne geçilsin hatta al_sat için fırsat çıksın.
E aynı şeyi limit satışta da yapıyorum zaten, stop loss bir tık daha detaylı oluyor sadece, yeni başlayan birisi kavrayana kadar normal limit satış yapabilir bence.
 
1 - Limit alış satış fiyatı sen belirlersin o fiyattan satar ya da alır. Örnek doların var 8.40'a satış koydun o fiyata gelince satar.


2 - Piyasa alış satış o anki piyasa ( fiyat ) neyse direk o fiyattan alır yada satar . Örnek doların var fiyat şu an 8.35, o fiyattan satar.

3 - Stop - limit bir şeyi adlıktan sonra fazla zarar etmemeye yarar. Örnek dolar aldın 8.30'dan 8.20'ye stop koyarsan doların değer 8.30'dan 8.20'ye düşünce satar temel mantık daha fazla zarar etmemektir çünkü düşüşe devam edebilir.

Ayrı yeten 10 birim işlem şartı vardır, TL işlem çiftinde 10 TL, USD işlem çiftinde ise 10 USD minimum işlem miktarıdır.
Küçük işlemelerde stop koyman çok da önemli değil .
 

Geri
Yukarı