Planlı elektrik kesintisi neden yapılır?

Dinozoflar

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
350
Arkadaşlar selam, Istanbul'da yaşıyorum ve sık sık elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyorum. Haftada en az 1-2 kez kesinti oluyor. Güç kaynağım sanırım bu kesintiler yüzünden bir kere bozuldu. Peki bu kesintiler neden yapılıyor? Nedir bu kimsenin bilmediği "altyapı" çalışmaları? Bunlar gerçekten gerekli mi, yoksa bu alanda da yine Türkiye'nin çok eksiği mi var? Ayrıca son sorum, Avrupa'da da yaşayanlar veya gitmiş olanlar özellikle cevaplarsa sevinirim: Avrupa'da günlük hayatta zırt pırt böyle kesintiler oluyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, İstanbul'da yaşıyorum ve sık sık elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyorum. Haftada en az 1-2 kez kesinti oluyor. Güç kaynağım sanırım bu kesintiler yüzünden bir kere bozuldu. Peki bu kesintiler neden yapılıyor? Nedir bu kimsenin bilmediği "altyapı" çalışmaları? Bunlar gerçekten gerekli mi, yoksa bu alanda da yine Türkiye'nin çok eksiği mi var? Ayrıca son sorum, Avrupa'da da yaşayanlar veya gitmiş olanlar özellikle cevaplarsa sevinirim: Avrupa'da günlük hayatta zırt pırt böyle kesintiler oluyor mu?

Hatlar vs. zarar gördüyse, altyapı çalışmaları vs. vs. Gerekli olmasa kimse kesmez bu arada.
 
Elektrik kesintisinden sisteminizi korumak için UPS almanızı öneririm. Hem elektriği sisteme stabil bir şekilde veriyor, hem de aniden elektirikler gittiğinde sisteminiz kapanmaz, bir şey yapıyorsanız dosyalarınız silinmez. Bir de akım korumalı priz almalısınız.
 
Not :Santral Bakımlarından ziyade Trafo ve Dağıtım yerlerinde ki bakım onarım için yapılır . Santraller Enterkonnekte olduğu için santral kapansa bile elektrik evinizde kesilmeyebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı