PlayStation 4 Pro mu, Xbox Series S mi almalıyım?

Yüksek FPS istiyorsan mutlaka Series X, daha güçlü olduğu için çoğu oyunda daha yüksek FPS veriyor.

Peki aradaki 2400TL fiyat farkına değer mi? Yani şöyle düşünürsek mesela o 2400 liraya telefonumu değiştirecek olsam veya başka bir şeye kullanacak olsam.

Peki aradaki 2400TL fiyat farkına değer mi? Yani şöyle düşünürsek mesela o 2400 liraya telefonumu değiştirecek olsam veya başka bir şeye kullanacak olsam.
Uzun vade için Xbox Series X daha mantıklı olur. Fakat başka bir ihtiyacınız varsa da onu alabilisiniz. Ben olsam bir kere alacağım bari iyisinden alayım mantığından hareket ederek Xbox Series X alırdım. Ben böyle diyorum ama sizi de zorlamış olmayayım. Son karar sizin.

Monitörün veya televizyonun 50-60Hz ise Series S. Yüksek özellikli bir televizyonun var ise Series X. Series X ve Series S arasında çok bir FPS farkı yok. Ben 4K'cıyım demiyorsanız Series S almanız bu bütçede daha mantıklı olur. Ek olarak belirteyim Xbox Series S ve X in ömrü aynı.

Monitörün veya televizyonun 50-60Hz ise Series S. Yüksek özellikli bir televizyonun var ise Series X. Series X ve Series S arasında çok bir FPS farkı yok. Ben 4K'cıyım demiyorsanız Series S almanız bu bütçede daha mantıklı olur. Ek olarak belirteyim Xbox Series S ve X in ömrü aynı.
2k 120hz ve 1080p 240hz monitörü var.

2K 120Hz ve 1080p 240Hz monitörü var.

O zaman zor bir karar olur. Çözünürlük olarak Series S çözünürlüğünde monitörler. Eski oyunlarda ikisi de 120FPS'yi yakalıyor. Zaten yeni nesilde 120FPS desteği olan oyunlar azınlıkda olacak gibi duruyor. Ben olsam Series S alıp 2K 60FPS oynardım. Daha iyi grafik ve 120FPS de daha iyi çözünürlük dışında pek bir + kazanmaz Series X alırsa.

Bilgisayar olarak Monster Abra A5 v16.6.5 modeline sahibim ve bu bilgisayarıma SanDisk Ultra 3D 500 GB SSD,
Crucial 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 RAM eklemesi yaptım. Bilgisayarımın ekran kartı bildiğiniz üzere GTX 1650 Ti'dır. Xbox Series S ikinci el fiyatı en düşük 3500TL'ye, PS4 Pro ikinci el fiyatı en düşük 2600TL'ye buldum. Ayrıca Xbox Series S'in sıfırını 6 ay sıfır faizle taksit imkanıyla Amazon'dan satın alabiliyorum. Exclusive oyun takıntım yoktur. Tek takıntım şu ana kadar çıkmış tüm oyunlarda ve uzun vadede çıkacak(mesela sonraki beş yıl) tüm oyunlarda 1080p çözünürlük ve üzeri çözünürlüklerde 60 FPS ve üzeri FPS almak istiyorum. Belirttiğim kriterlere göre hangi konsolu satın almam daha mantıklı olacaktır? Her şeyiyle karşılaştırma yaparak anlatır mısınız? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Series S. Game Pass ve SSD olması yeter almanıza.

O zaman zor bir karar olur. Çözünürlük olarak Series S çözünürlüğünde monitörler. Eski oyunlarda ikisi de 120FPS'yi yakalıyor. Zaten yeni nesilde 120FPS desteği olan oyunlar azınlıkda olacak gibi duruyor. Ben olsam Series S alıp 2K 60FPS oynardım. Daha iyi grafik ve 120FPS de daha iyi çözünürlük dışında pek bir + kazanmaz Series X alırsa.
Bence de öyle yapılabilir. Zaten arkadaş pek konsol takıntım yok demiş. 1TB Segate SSD'sini de alır ileride. Keyfine bakar. Ya da Xbox Series X alır. Fakat dediğiniz gibi FPS'de büyük bir fark olmaz. Hem 4k çözünürlüğe geçmeyi de düşünmüyormuş.

Xbox Series S alın hocam. Çünkü:
1. Xbox'ın oyun kütüphanesi GamePass'te PlayStation'a oranla daha çok oyun var.

2. Yanlış hatırlamıyorsam o cihazla 4K 120 FPS alabiliyordunuz.

3. GamePass'den aldığınız oyunları PC'de oynayabilirsiniz.(Ultimate olarak)

Bunlar Xbox Series X almanız için sebepler. Umarım sana bi katkım dokunmuştur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı