PlayStation markası, Sony'nin elinde kalan son koz mu?

Playstation olmazsa Sony geçmişteki konumuna geri döner sadece hatta bugün Playstation'ı söküp atsan Sony'nin değer kaybı %25 bile olmaz. Örneğin konsollarla alakası olmayan dağ gibi Panasonic markası var orada.

Ek olarak Sony asıl parayı oyun satışlarından kazanıyor. Konsol satışı başına kazancı çok düşük.
 
Microsoft'un bu oyunların popülerliğini kazanacak yeni bir oyun çıkarmaya gücü olduğunu sanmıyorum, bu bahsettiğiniz oyunlar "Kült" oyunlar.
+ Böyle işler için mazi gerekir. Bir oyunun hikayesini tak diye çıkardın öyle işe yaramaz. Yavaş yavaş günden güne yayılacak, sevenleri sevmeyenleri çıkacak. Sonra, çok sonraları bir patlayacak herkes neymiş ya bu diyecek. TES evreni gibi bir oyuna şimdi başlansa belki 20 sene sonra o şanı kazanır.
 
Televizyon konusunda pek bir şey diyemem lakin kamera konusunda dünyada Canon, Sony'den daha fazla tercih edilmiyor mu sizce de?


Bence Sony televizyon konusunda da iyi. 8 yıllık KDL46HX850 model bir TV'miz var ve canlılığı, çoğu yeni televizyonda yok. Sadece yanlış karar aldılar.

Canon'un ürün gamı biraz daha fazla, bu nedenle fazla satıyor olabilir. Tam oranlar hakkında bilgim yok, lakin bir Sony kameranın, özellikle de Full Frame bir kameranın kalitesi bir Canon kamera asla ulaşamaz.

Bunu Canon kullanan birisi olarak söylüyorum.
 
Son düzenleme:
Sony bence televizyon, kamera gibi ürünlerinde PlayStation'daki gibi bir reklam gücü yakalayabilseydi Microsoft değerinde bir dünya devi olurdu. Zaten dev bu hamlelerle daha dev olurdu.

Microsoft'un elinde tüm bilgisayar ve tablet piyasasının %80'ini elinde tutan Windows gibi bir işletim sistemi var. Televizyon, kamera gibi ürünlerde böyle bir dominasyona sahip marka yok.
 
Sony bence televizyon, kamera gibi ürünlerinde PlayStation'daki gibi bir reklam gücü yakalayabilseydi Microsoft değerinde bir dünya devi olurdu. Zaten dev bu hamlelerle daha dev olurdu.

Reklam gücü yakaladı zaten. İhtiyacı olmayan birisi neden kamera alsın ki? Sony sadece PS ve kamera departmanıyla beraber bile ayakta kalabilir. Ki, Microsoft ile Sony bir tutulamaz bana göre.

Şu an Sony bir kulak üstü kulaklık kullanıyorum. Çok bilinmiyor ülkemizde, ama çoğu markadan kaliteli aslında.

Bu, bence ülkemizle alakalı bir durum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı