PlayStation oyun fiyatlarinın abartılması

Merhabalar sevgili forum uyeleri. "PlayStation alinmaz, konsol kadar oyun fiyati vereceksiniz" gibi on yargilari kirmak için bu yaziyi yazmak istedim. Aslinda PS alan birinin onunde oyun oynamak için bircok alternatif yol bulunuyor. Insanlar sadece herhangi bir oyunu arama motoruna yazip fiyatlara bakarak ozel oyun oynamak isteyen birisine bile PC oneriyor. Bu oyunlari ucuza getirmek için birkac yol gosterecegim. Hadi yazima gecelim. (ılk 2 yolun PS5 de versiyonun da gecerli olmadigini belirteyim. Almayi dusunuyorsaniz bence biraz daha katip diskli versiyonunu satin alin. Uzun vadede kazancli cikarsiniz.)

takas

Oyunlari nispeten ucuz miktarlarla oynamanin ilk yolu takas sistemi. Mesela 520 TL'ye kutulu olarak demon souls aldiniz, oynadiniz ve bitirdiniz. Daha sonra demon Souls'u miles morales ile takasladiniz. Miles Morales'i de godfall ile takasladiniz. Godfall'i da oynayip bitirdikten sonra AC Valhalla ile takasladiniz. Gunun sonunda 4 tane yeni nesil oyunu 520 TL'ye oynadiniz ve elinizde AC Valhalla kaldi. Simdi ise diger basligimiza gecelim.

al-sat

su an ise elimizde AC Valhalla var. Paraya ihtiyacimiz oldu ve bu oyunu satmak istiyoruz. Ortalama 350 TL gibi bir fiyata sattiktan sonra elimizde hiçbir oyun kalmiyor ve toplam 170 TL'ye 4 tane yeni nesil oyun oynamis olduk. Gercekten gunumuz sartlarinda bu 2 yol ile bu fiyata bu oyunlari oynamak guzel bir şey. Hadi diger basligimiza gecelim.

PS Store indirimleri

bu dijital oyunlara deginmek istedim. Kutulu oyunlardaki gibi takas ve al-sat yapamayacaginizi belirteyim. Lakin kutulu oyunlara nazaran daha fazla indirim oluyor. Ornek olarak RDR2'nin indirimsiz fiyati 469 TL. PC tarafinda ise indirimsiz fiyati 299 TL. Indirimli fiyatlarina gelecek olursak PC tarafinda 60 TL'lik Epic kuponuyla birlikte 140 TL'ye RDR2'yi satin alabilirsiniz. Steam'den kupon olmadan almak isterseniz 200 TL'ye geliyor. PS tarafinda ise indirimli fiyati donemine gore 134 TL ile 200-230 TL arasi degisiklik gosteriyor. Yani zaman zaman PC'den ucuza, zaman zaman PC ile denk fiyata alinabiliyor. O yuzden indirimleri takip etmekte fayda var. Hadi son basligimiza gecelim.

kardeşlik sistemi

kardeslik sistemi ise guvendiginiz biriyle anlasip oyunlari yari fiyatina oynayabileceginiz bir sistemdir. Detayli olarak asagiya biraktigim videoda anlatilmis.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarim bu yaziyla on yargiyi kirmakta az da olsa yardimci olabilmisimdir. Buraya kadar okudugunuz için teşekkür ederim. Eksiklerimi veya eklemek istediginiz seyleri belirtirseniz sevinirim.

Arkadaşım bilgisayar toplayacaktı ekran kartı fiyatları yüzünden vazgeçti konsol alacak bana da daha mantıklı geliyor bilgisayara göre.
 
Moderatör doğru yapmış yazınızda oyun fiyatı hakkında kelime bile geçmiyor sadece nasıl daha fazla oyun oynayabiliriz diye yazmışsınız. Az önceki arkadaş 2 oyuna 900 TL vermeyi gayet normal gördü.
:D
2 oyuna 900 verip onları insanlarla takaslayarak bir sürü kaliteli oyun oynamayı gayet normal gördüm.
 
Hilecilerle baş etmenize gerek de kalmayacak. :)
 
Neden Xbox ile karsilastirma geregi duydunuz ki? PS Now gelene kadar Gamepass ile karsilastirilmayacagini herkes biliyor.
Başka konsol mu var hocam PS ile Xbox dışında? 700 TL bir oyun o kadar etmez. Oyunlar değerlidir tabii ki de. 700 TL yani herhalde oyunun içinde olursan anca değer. PS'te gamepass gibi bir şey olsa o fiyatlar o kadar çok dikkat çekmezdi.
 
İşte hocam PS fanları normal diyorlar fiyatlara sonra da Sony Tr düşürmüyor acaba neden düşürmüyor? Hem işlerine gelmiyor hem de çok pahalı ya uzatmaya gerek yok.
Evet, bence de muadiller tercih edilmeli. Xbox veya PC bu devirde daha mantıklı. Otuzda biri fiyatına aldığım bağımsız oyunların zevkini buradaki oyunların hiçbirinde bulamam.
 
Evet oyunlar bu yöntemlerle daha ucuza getirilebilir ama bu pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez. Her insan bu yöntemlerle uğraşmak istemeyebilir veya vakti olmayabilir. Bu arada elinize sağlık, faydalı bir yazı ama yine de oyun fiyatları Game Pass ve PC de çok daha uygun uğraş istemeyenler için.
 
Başka konsol mu var hocam PS ile Xbox dışında? 700 TL bir oyun o kadar etmez. Oyunlar değerlidir tabii ki de. 700 TL yani herhalde oyunun içinde olursan anca değer. PS'te Game Pass gibi bir şey olsa o fiyatlar o kadar çok dikkat çekmezdi.

Bildiğim kadarıyla öyle bir şey planlanıyor hatta PS Plus da oyunlar var diye biliyorum yanlış olmasın.
 
:D
2 oyuna 900 verip onları insanlarla takaslayarak bir sürü kaliteli oyun oynamayı gayet normal gördüm.

2 oyuna 900 TL vermeyi normal görmek şaka herhalde zamanında çok ucuza PS4 aldım ve 4 yeni oyun alsam PS4 parası çıkıyor bunu meşrulaştırmak yerine neden toplamda 150 dolar eden oyunları 900 TL'ye aldığımızı düşünür müsün? Yaşadığım yer küçük ve PS4 oyunu satan yer bir elin parmağını geçmez.
 
Hocam cahilliğime verin, bu kardeşlik sistemi PS tarafından sunulan bir şey mi yoksa bir açık falan mıdır?
 

Geri
Yukarı