PlayStation vs Xbox Series X

Oynadığın PS oyunlarını başka oyunlarla belirli bir ücret ile takas edebilirsin, çoğu Playstation sahibi bunu yapıyor zaten. Bu takas olayını Konsol Oyun veya KEGames gibi yerlerden yapabilirsin.

Daha erken bir fikir sahibi olmak için Bu konsollar aynı markanın aynı mimarili çiplerini kullanıyor. Özelleştirme en minimum seviye olur ki pc mimarisinde uzaklaşmasın (cell mimarisinin yarattığı sıkıntı örneğin). Bir de xbox departmanından açıklama gelmişti, bu sorunları bildiklerinden bunun sebebinin konsollarının geliştirici kitlerinin geç yolladıklarını söylemişti. Bu sebep ve 2 donanım halinde çıkması dezavantaj yarattı. Ayrıca tflops az önce dediğim mimariye kadar aynı olmasından dolayı oldukça önemli, yoksa xbox one'ında saat hızı daha yüksekti onun daha iyi olması lazım ama diğer değerler düşüktü. Hangi değerler? Ünite ve çekirdek sayısı gibi birimleri ps5'den oldukça fazla xsx'de. Ps5'deki özelleştirme genel olarak amd'nin smart shift özelliğini daha verimli hale getirme üzerine. Yani sunumda anlatılan işlemci ve gpunun değişken hızlarıyla sıcaklık ilişkisi. Hem bir kaç ay geç yollanması hem de 2 donanımla çıkanın sebep olduğu dezavantaj önümüzdeki sene ile birlikte kalkar zaten pc mimarisi kullanıyorlar daha rahat adepte olurlar 7.nesil ve öncesine göre. Ama özel oyunlar konusunda ne olur bilmem ps in eli daha sağlam, ama xbox bünyesinde bir sürü stüdyo var onu zamanla görücez. Ben açıkcası yakın olacağını ama muhtemelen kendimin ps tarafına özel oyun açısından daha yakın olduğumu düşünüyorum, şimdilik en azından. Ama tek açıdan ps5 in yükleme konusunda daha iyi performans sunması dışında, bundan sonraki yıllarda çok zor, bu özel oyunlardaki gibi zevk renk değil matematik aslında. Aynı ps4'ün xbox one ile olan farkı, ve xbox one x'in ps4 pro ile olan farkları gibi. Özel oyun olarak da xbox one daha fazla özel oyunla çıkmıştı ilk yılında fakat sonrasında özellikle 2016 ve sonrasında ps4 çok daha fazla ve kaliteli özel oyunlar çıkardı, bu yüzden her şey için çok erken. En az bir kaç yıl beklemek daha somut bir cevap oluşturmak ve yeni nesil deneyim yaşamak için daha iyi olacaktır. Biraz erken bir yorum olduğun düşündüğümden bir şekilde ekleme yapmak istedim. Dostlarım konsol savaşı saçma bir olay, keşke herkesin imkanı olsa da iki cihazı da alsa ama her şey nasıl mutlu olunacağını bakıyor şuan. Herkese iyi günler :)

Kararı verdirecek olan oyunlar, hangisinin oyunları size sıcak geliyorsa onu tercih etmeliyiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kararı verdirecek olan oyunlar, hangisinin oyunları size sıcak geliyorsa onu tercih etmeliyiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle öyle ama şuan onun için de çok erken bence. Xbox one çıkışta daha çok ve çeşitli oyunla çıkmıştı. Ama özellikle 2015 sonrası ps4 oyunları hem sayıca hem de kalite olarak bence daha iyidi (özellikle tlou2 ve gow favorilerimdir şahsi beğenilerime göre ). ve sony ye hem konsol hem de oyun konusunda çok büyük satış sayılarına ulaştırdı

Yani ben PS5 almak aklıma daha çok yatıyor özel oyunlardan PlayStation'un kendisinden dolayı PS5 almayı planlıyorum Xbox bana iyi gelmiyor Game Pass'de o kadar iyi değil aynı oyunun 17 18 19 20'si var ben zaten bir tanesini oynarım bana mantıksız geliyor hele diğer tarafta Uncharted gibi oyunlar varken PS5 bence çok daha iyi.
Aynı oyunun 18-20 tanesi mi var? Allah Allah? Kaç önce bunu deyip şimdi her yerde XSX diyorsunuz :D
Xbox'da pek bir şey yok.
Öyle mi? Allah Allah yahu, şu an XSX diye her yerdesiniz.

Aynı oyunun 18-20 tanesi mi var? Allah Allah? Kaç önce bunu deyip şimdi her yerde XSX diyorsunuz :D

Öyle mi? Allah Allah yahu, şu an XSX diye her yerdesiniz.
Hocam siz de aynı durumdasınız. Hatta kendi rehberinizde bile yazmışsınız boş konsol diye. Şimdi bir mesajımı alıntılamışsınız ona bakacağım.

Hocam bir de aynı oyun 18 tane değil. Fifa'nın Fifa 17, Fifa 18, Fifa 19, Fifa 20 olarak olmasını demek istemiştim. Yanlış anlaşılmış. ☹️

Sizin sebebinizi alayım, benim PC'm bozulduğu için XSX tercih ettim.
Hocam düzeldi mi bu arada? İşlemci falan değişecekti.

Hocam aslında yine PS5 alabilirim ama oyun fiyatları engel koyuyor. Zaten 3 sene sonra PC alacağım. O zaman da her şeyi oynarım. Hocam bir de XSX yerine PS5 alıp sonra XSX fiyatına PC almak bence daha mantıklı olurdu ama siz bilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı