Hocam POCO'ları da önermeyen çok, yazılımı iyi değil diyorlar ve daha sıfır kutuların bozuk gelenleri bile varmış. Yoksa performans ve batarya olarak güzel cihazlarlar zaten, o yüzden sormuştum konuda. POCO ile söylenenleri boş zamanınızda konuyu okuyun derim. A54'ün esprisi, işte Samsung yazılım kalitesine ve ortalama özellikte bir telefona sahip olması. Her şeyden orta orta bulundurması vs.
20-22K olsa yine alınır, 240W'lık olanı 4700MAH mı ne. Bize 150waatlık bile fazlasıyla yeter. Batarya on numara duruyor, işlemciside öyle. Arayüzdede pek sıkıntı duymadım. Sadece işte 2 yıl mı ne Android güncellemesi muhabbeti var.
Güncelleme olayı önemli ama çok fazlada abartmamak gerek. Normalde telefona çok önem vermem ama mevcut telefonum çok çok eski. Artık, şarj sorunu, eski Android kaynaklı uyum sorunu(6.1), programların sık sık çökmesi, interneti açınca telefon 1dk kendine gelememesi vs sorunlardan ötürü yenileme gereği duydum. Yenilemişkende iyi bir şey olsun, beni en az 5-6 sene tekrar telefon aldırmasın istiyorum.
ROM atma olayını bende istemem ama ne yapalım, dengeli bir telefon yok piyasada. ROM'lu telefonların bankacılık işlemlerinde ne kadar riski var tartışılır tabii. Bende bankacılık programlarını yoğun olarak kullanıyorum, ara ara borsa işleri yapmaya çalışıyorum. Bataryaya biraz da bundan önem veriyorum. İnterneti açık olarak tüm gün durması lazım, sık sık bu programları kullanmam gerekir. Ara ara video izleme imkanım olduğunda, öğlen aralarında izlemek isterim. Yine dolmuşlarda, vs oyun oynamak isterim. O kadar para verince telefonda yapılabileceklerden az çok faydalanmak herkesin hakkı. Sonuçta 1-2 klık ürün değil ki çok şey bekliyoruz desek.
Bataryası iyi olanın işlemcisi vasat; işlemcisi iyi olanın bataryası vasat. İkisi de iyi olanın yazılımı vasat, hepsi iyi olanın fiyat uçuk. Neresinden tutarsan elinde kalıyor.
A54'te işte S21FE yakın fiyat verip batarya hariç her alanda kaybettirdiğinden elim varmıyor vallahi.
Sık sık telefon değiştiren arkadaş attım GT5i, bu telefon en az 30kdan gider, diyor