POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

@emrah_8 bu cihazda cooling system de olacak. Overheating ve thermal throttling sorunlarını en aza indirmeye çalışıyor Samsung.
Bu da fiyatını artıracaktir çünkü S22'den daha iyi bir soğutma ile gelecek.
Valla ben buna tav oldum, 411 dolar ile çıkacak denilmiş. Allah bilir bizde kaça gelir. Yıl sonuna kadar gelse bari, kara cuma vs denk getirip bir kampanya falan verse on numara olurmuş. İşlemci, ekran, batarya çokgüzel. Ram ve alan bana gereksiz fazla ama telefon yok valla piyasada. Keşke biraz 8/128lik çıkıp biraz daha ucuz modeli olsaymış. Tabi diğer özellkler kırpılmayacak. oyun oynayacaksan rahat rahat geniş ekranda güçlü işlemciyle, güçlü bataryayla oynayacaksın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beklemeye değer, zaten yapacak başka bir şey ok bu konuda.

Exynos bu sektörde yeni değil, illaki eninde sonunda düzelecektir. 2200'deki GPU sorunu da Samsung'tan değil, AMD - Linux - Android entegrasyonundan kaynaklanıyor.

Merak etmeyin, Exynos 2400 kötü olmayacak. O kadar yatırım yapıldı, S23 serisi es geçildi. Bunca süreç Qualcomm ortalıkta yargı dağıtsın diye mi sizce 🙃?

@emrah_8 realme gt3 gelmedi buda gelmeyebilir. Gelirse güzel olur ama bunlar büyük ihtimalle s23'ten bile pahalı getirir :) S23 FE'nin fiyatı benim tercihimi belirleyecek. Belki bir çılgınlık yapar poco f5 veya gt2 ile riske girerim sırf biraz daha iyi bataryası için :)

@emrah_8 realme gt3 gelmedi buda gelmeyebilir. Gelirse güzel olur ama bunlar büyük ihtimalle s23'ten bile pahalı getirir :) S23 FE'nin fiyatı benim tercihimi belirleyecek. Belki bir çılgınlık yapar poco f5 veya gt2 ile riske girerim sırf biraz daha iyi bataryası için :)
Valla 411 dolar en alt paketi denilmiş, tabi çıkarken değişir mi bilmiyorum. Diğer yandan 411 dolar her ne kadar 11-12 bin tl olsada Türkyenin havasından, suyundanda katarak çok rahat 22-25k en azından bulur. GT2 ile S21FE arasındayım ve GT2 daha yakınım gibi. Batarya önemli ya, oyun oynamayı geç gün boyu sürekli açık internet ve ara ara sosyal medya, programları kullanma,video izleme vs yapınca günü çıkaramadıktan sonra isterse ağzıyla kuş tutsun hani. İkide bir şarjla mı uğraşacağız. Oyun hariç günü çıkaramayan telefon telefon değildir benim gözümde. S23FE beklerim bende, bakalım anormal fiyat, yine aynı düşük batarya süresi olursa GT2 alırım gibi duruyor. Güncellemede artık yapacak birşey yok. Sırf güncelleme içinde S21FEnin bir altı A54 alınmaz gibi geliyor..

Vallahi 411 dolar en alt paketi denilmiş, tabii çıkarken değişir mi bilmiyorum. Diğer yandan 411 dolar her ne kadar 11-12 bin TL olsa da Türkyenin havasından, suyundan da katarak çok rahat 22-25k en azından bulur. GT2 ile S21FE arasındayım ve GT2 daha yakınım gibi. Batarya önemli ya, oyun oynamayı geç gün boyu sürekli açık internet ve ara ara sosyal medya, programları kullanma, video izleme vs yapınca günü çıkaramadıktan sonra isterse ağzıyla kuş tutsun hani. İkide bir şarjla mı uğraşacağız. Oyun hariç günü çıkaramayan telefon telefon değildir benim gözümde. S23FE beklerim bende, bakalım anormal fiyat, yine aynı düşük batarya süresi olursa GT2 alırım gibi duruyor. Güncellemede artık yapacak bir şey yok. Sırf güncelleme içinde S21FEnin bir altı A54 alınmaz gibi geliyor.

Realme önermiyorum. GT2 ve A54 arasında kaldıysan kesinlikle pocof5 al geç. Sonuçta Xiaomi alt firması. Realme'den çok daha iyi. A54'te kamera olarak pocof5'ten iyi değil. Performans olarak da A54'ten çok daha iyi pocof5.

Vallahi 411 dolar en alt paketi denilmiş, tabii çıkarken değişir mi bilmiyorum. Diğer yandan 411 dolar her ne kadar 11-12 bin TL olsa da Türkyenin havasından, suyundan da katarak çok rahat 22-25k en azından bulur. GT2 ile S21FE arasındayım ve GT2 daha yakınım gibi. Batarya önemli ya, oyun oynamayı geç gün boyu sürekli açık internet ve ara ara sosyal medya, programları kullanma, video izleme vs yapınca günü çıkaramadıktan sonra isterse ağzıyla kuş tutsun hani. İkide bir şarjla mı uğraşacağız. Oyun hariç günü çıkaramayan telefon telefon değildir benim gözümde. S23FE beklerim bende, bakalım anormal fiyat, yine aynı düşük batarya süresi olursa GT2 alırım gibi duruyor. Güncellemede artık yapacak bir şey yok. Sırf güncelleme içinde S21FEnin bir altı A54 alınmaz gibi geliyor.

POCO F5 de 380 dolardan çıkmıştı şu an 18 bin TL. Hadi bu 20-22 bin olsun. 240W hızlı şarj ne demek ya :) Snapdragon 8 gen 2 de zaten çok iyi. Ama ülkemize gelmesi Realme Türkiye'nin keyfine bağlı. Samsung bu yüzden güzel işte. Çıkardığı çoğu model hızlıca ülkemize geliyor. Mesele güncelleme değil ya yoksa Android 13 uzun yıllar götürür. Samsung veriyorsa 5 yıl güncelleme bu markalarda verecek. Sanki ucuza satıyorlar. GT 2 kötü cihaz değil ama hani çoğu yerde satışı yok. Tek tük stok gelmiş satılıp bir daha bulunamayacak herkesin unuttuğu bir cihaz olacak gibi duruyor. Zaten 12 ile çıkmış 14'te kalırsa bir de bak sen şu işe. 14 zaten çıktı çıkacak testleri yapılıyor. Ben gerekirse bir şekilde şarj ederim gidip böyle güncelleme vermeyen, kullanıcısını sallamayan, TR de var olmayan markaları almam. Macera aramaya gerek yok. A34 ve a54 gayet güzel bu arada. Oyun oynamayan için çok iyi. Oyun oynatır ama yüksek fps vermez.

@Aegonide A54 13 bin lira, POCO F5 18 bin lira yalnız :) A54 5 yıl güncelleme alacak. Kamerasında odaklanma sorunu yoksa F5 gibi belki ondan iyidir. Xiaomi alt markası diyorsunda X3 Pro kronik sorunluydu ve Android 13 hala almadı. Öte yandan bazı F4'ler açılmıyormuş. X3 Pro'daki gibi 2 sene sonra anakart değişimine gitmeyeceğine inanmıyorum :)

Realme önermiyorum. GT2 ve A54 arasında kaldıysan kesinlikle pocof5 al geç. Sonuçta Xiaomi alt firması. Realme'den çok daha iyi. A54'te kamera olarak pocof5'ten iyi değil. Performans olarak da A54'ten çok daha iyi pocof5.

Hocam POCO'ları da önermeyen çok, yazılımı iyi değil diyorlar ve daha sıfır kutuların bozuk gelenleri bile varmış. Yoksa performans ve batarya olarak güzel cihazlarlar zaten, o yüzden sormuştum konuda. POCO ile söylenenleri boş zamanınızda konuyu okuyun derim. A54'ün esprisi, işte Samsung yazılım kalitesine ve ortalama özellikte bir telefona sahip olması. Her şeyden orta orta bulundurması vs.

POCO F5 de 380 dolardan çıkmıştı şu an 18 bin TL. Hadi bu 20-22 bin olsun. 240W hızlı şarj ne demek ya :) Snapdragon 8 gen 2 de zaten çok iyi. Ama ülkemize gelmesi Realme Türkiye'nin keyfine bağlı. Samsung bu yüzden güzel işte. Çıkardığı çoğu model hızlıca ülkemize geliyor. Mesele güncelleme değil ya yoksa Android 13 uzun yıllar götürür. Samsung veriyorsa 5 yıl güncelleme bu markalarda verecek. Sanki ucuza satıyorlar. GT 2 kötü cihaz değil ama hani çoğu yerde satışı yok. Tek tük stok gelmiş satılıp bir daha bulunamayacak herkesin unuttuğu bir cihaz olacak gibi duruyor. Zaten 12 ile çıkmış 14'te kalırsa bir de bak sen şu işe. 14 zaten çıktı çıkacak testleri yapılıyor. Ben gerekirse bir şekilde şarj ederim gidip böyle güncelleme vermeyen, kullanıcısını sallamayan, TR de var olmayan markaları almam. Macera aramaya gerek yok. A34 ve A54 gayet güzel bu arada. Oyun oynamayan için çok iyi. Oyun oynatır ama yüksek FPS vermez.

@Aegonide A54 13 bin lira, POCO F5 18 bin lira yalnız :) A54 5 yıl güncelleme alacak. Kamerasında odaklanma sorunu yoksa F5 gibi belki ondan iyidir. Xiaomi alt markası diyorsunda X3 Pro kronik sorunluydu ve Android 13 hala almadı. Öte yandan bazı F4'ler açılmıyormuş. X3 Pro'daki gibi 2 sene sonra anakart değişimine gitmeyeceğine inanmıyorum :)

20-22K olsa yine alınır, 240W'lık olanı 4700MAH mı ne. Bize 150waatlık bile fazlasıyla yeter. Batarya on numara duruyor, işlemcisi de öyle. Arayüzde de pek sıkıntı duymadım. Sadece işte 2 yıl mı ne Android güncellemesi muhabbeti var.
Güncelleme olayı önemli ama çok fazlada abartmamak gerek. Normalde telefona çok önem vermem ama mevcut telefonum çok çok eski. Artık, şarj sorunu, eski Android kaynaklı uyum sorunu(6.1), programların sık sık çökmesi, interneti açınca telefon 1dk kendine gelememesi vs sorunlardan ötürü yenileme gereği duydum. Yenilemişken de iyi bir şey olsun, beni en az 5-6 sene tekrar telefon aldırmasın istiyorum.

ROM atma olayını bende istemem ama ne yapalım, dengeli bir telefon yok piyasada. ROM'lu telefonların bankacılık işlemlerinde ne kadar riski var tartışılır tabii. Bende bankacılık programlarını yoğun olarak kullanıyorum, ara ara borsa işleri yapmaya çalışıyorum. Bataryaya biraz da bundan önem veriyorum. İnterneti açık olarak tüm gün durması lazım, sık sık bu programları kullanmam gerekir. Ara ara video izleme imkanım olduğunda, öğlen aralarında izlemek isterim. Yine dolmuşlarda, vs oyun oynamak isterim. O kadar para verince telefonda yapılabileceklerden az çok faydalanmak herkesin hakkı. Sonuçta 1-2K'lık ürün değil ki çok şey bekliyoruz desek.
Bataryası iyi olanın işlemcisi vasat; işlemcisi iyi olanın bataryası vasat. İkisi de iyi olanın yazılımı vasat, hepsi iyi olanın fiyat uçuk. Neresinden tutarsan elinde kalıyor.

A54 de işte S21FE yakın fiyat verip batarya hariç her alanda kaybettirdiğinden elim varmıyor vallahi.

Sık sık telefon değiştiren arkadaş attım GT5i, bu telefon en az 30K'den gider, diyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de şuan 4 yılı doldurmuş huawei nova5t kullanıyorum. Telefon hala canavar gibi çalışıyor. Ama 128gb hafıza yetmiyor, pubg oynuyorum günde saat kadar bazen 2,3 saat oynadığım da oluyor. Pili de artık az gitmeye başladı. Birkaç ay sonra bende telefon değiştireceğim. Ya orta üst segment yada 2.el temiz amiral gemisi alacağım. Şuan mi13t nin çıkmasını bekliyorum. Hoşuma giderse büyük ihtimal onu alacağım.
Ben eşime telefon aldığımda s20fe ve s21fe yi baya inceledim. Aslında telefon gerçekten kaliteli. Ekranı, kasası, kamerası kesinlikle amiral telefon hissiyatı veriyor. Cihazı bşr tekno markette vitrinde elinize alıp inceleyin. Bu şekilde kafanızda birçok sorunun cevabını alırsınız.

Hocam POCO'ları da önermeyen çok, yazılımı iyi değil diyorlar ve daha sıfır kutuların bozuk gelenleri bile varmış. Yoksa performans ve batarya olarak güzel cihazlarlar zaten, o yüzden sormuştum konuda. POCO ile söylenenleri boş zamanınızda konuyu okuyun derim. A54'ün esprisi, işte Samsung yazılım kalitesine ve ortalama özellikte bir telefona sahip olması. Her şeyden orta orta bulundurması vs.

20-22K olsa yine alınır, 240W'lık olanı 4700MAH mı ne. Bize 150waatlık bile fazlasıyla yeter. Batarya on numara duruyor, işlemciside öyle. Arayüzdede pek sıkıntı duymadım. Sadece işte 2 yıl mı ne Android güncellemesi muhabbeti var.
Güncelleme olayı önemli ama çok fazlada abartmamak gerek. Normalde telefona çok önem vermem ama mevcut telefonum çok çok eski. Artık, şarj sorunu, eski Android kaynaklı uyum sorunu(6.1), programların sık sık çökmesi, interneti açınca telefon 1dk kendine gelememesi vs sorunlardan ötürü yenileme gereği duydum. Yenilemişkende iyi bir şey olsun, beni en az 5-6 sene tekrar telefon aldırmasın istiyorum.

ROM atma olayını bende istemem ama ne yapalım, dengeli bir telefon yok piyasada. ROM'lu telefonların bankacılık işlemlerinde ne kadar riski var tartışılır tabii. Bende bankacılık programlarını yoğun olarak kullanıyorum, ara ara borsa işleri yapmaya çalışıyorum. Bataryaya biraz da bundan önem veriyorum. İnterneti açık olarak tüm gün durması lazım, sık sık bu programları kullanmam gerekir. Ara ara video izleme imkanım olduğunda, öğlen aralarında izlemek isterim. Yine dolmuşlarda, vs oyun oynamak isterim. O kadar para verince telefonda yapılabileceklerden az çok faydalanmak herkesin hakkı. Sonuçta 1-2 klık ürün değil ki çok şey bekliyoruz desek.
Bataryası iyi olanın işlemcisi vasat; işlemcisi iyi olanın bataryası vasat. İkisi de iyi olanın yazılımı vasat, hepsi iyi olanın fiyat uçuk. Neresinden tutarsan elinde kalıyor.

A54'te işte S21FE yakın fiyat verip batarya hariç her alanda kaybettirdiğinden elim varmıyor vallahi.

Sık sık telefon değiştiren arkadaş attım GT5i, bu telefon en az 30kdan gider, diyor :)

Ben biraz baktım Realme GT5'i zor getirir gibi geldi bana. Daha Realme 11 getireceğiz deyip getirememişler herhalde insanlar şikayetçiydi. Gelirse de saçma fiyatla gelme ihtimali var. O fiyata S23 alınır. GT 2 için 3 yıl güncelleme sözü vermişler. Yani Android 15'i alacakmış. Birkaç aya 14 çıkar seneye de 15 çıkar. 15 ile uzun süre kullanılabilir. Fakat ben 16 bin TL civarında Snapdragon 865 ve 888 yerine Snapdragon 8 gen 1 veya ayarında güçlü işlemci almak istiyorum. Gerçekten alternatif cihaz yok. Bir de bugün 256 GB telefonumun 128 GB'sini kullandığımı gördüm. Hani öyle çok fazla oyun oynamam ama CoD Mobile yüklemişim 25 GB yer kaplıyordu. O yüzden GT 2 de bir tık avantajlı. İçinden adaptörde çıkıyor. Az önce nothing Phone 2'nin fiyatını gördüm 37k :) POCO F4 ve F5 senin için riske girebilirsen mantıklı olabilir. Kameraları işini görüyorsa birinde Snapdragon 870 ötekinde 7 gen 2 gibi iyi işlemciler var. POCO F4'ün 6 GB yerine 8 GB ramlisi keşke o fiyata satılsaymış. Şunu da ekleyim a34 şuan 10200 tlye kadar inmiş. Tek sıkıntısı işlemcisi zayıf. Yoksa tam fiyat performans cihazı. Keza s20 fe de 11 bin tlye gördüm. Tek sıkıntısı güncelleme almayacak olması.

@Aegonide Maalesef her cihazı deneyimleme imkanımız yok. Realme gt2 ve poco f4, f5 gibi cihazlar mağazalarda pek göremedim.

Hocam ben de şuan 4 yılı doldurmuş huawei nova5t kullanıyorum. Telefon hala canavar gibi çalışıyor. Ama 128gb hafıza yetmiyor, pubg oynuyorum günde saat kadar bazen 2,3 saat oynadığım da oluyor. Pili de artık az gitmeye başladı. Birkaç ay sonra bende telefon değiştireceğim. Ya orta üst segment yada 2.el temiz amiral gemisi alacağım. Şuan mi13t nin çıkmasını bekliyorum. Hoşuma giderse büyük ihtimal onu alacağım.
Ben eşime telefon aldığımda s20fe ve s21fe yi baya inceledim. Aslında telefon gerçekten kaliteli. Ekranı, kasası, kamerası kesinlikle amiral telefon hissiyatı veriyor. Cihazı bşr tekno markette vitrinde elinize alıp inceleyin. Bu şekilde kafanızda birçok sorunun cevabını alırsınız.
s21fe yakındanda inceledim, çok beğendim zaten. O telefon batarya hariç çok güzel. s22yide, s23de yakından gördüm, onlarda çok güzel ama ufaklar baya. O ufak ekranda oyunda, videoda pek tat vermez gibime geliyor. X13T özellik olarak iyi duruyor, lakin MİU arayüzünü beğenmeyenlerde var bu arada. Ve fiyat olarakta tuz gelir buda.

Ben biraz baktım Realme GT5'i zor getirir gibi geldi bana. Daha Realme 11 getireceğiz deyip getirememişler herhalde insanlar şikayetçiydi. Gelirse de saçma fiyatla gelme ihtimali var. O fiyata S23 alınır. GT 2 için 3 yıl güncelleme sözü vermişler. Yani Android 15'i alacakmış. Birkaç aya 14 çıkar seneye de 15 çıkar. 15 ile uzun süre kullanılabilir. Fakat ben 16 bin TL civarında Snapdragon 865 ve 888 yerine Snapdragon 8 gen 1 veya ayarında güçlü işlemci almak istiyorum. Gerçekten alternatif cihaz yok. Bir de bugün 256 GB telefonumun 128 GB'sini kullandığımı gördüm. Hani öyle çok fazla oyun oynamam ama CoD Mobile yüklemişim 25 GB yer kaplıyordu. O yüzden GT 2 de bir tık avantajlı. İçinden adaptörde çıkıyor. Az önce nothing Phone 2'nin fiyatını gördüm 37k :) POCO F4 ve F5 senin için riske girebilirsen mantıklı olabilir. Kameraları işini görüyorsa birinde Snapdragon 870 ötekinde 7 gen 2 gibi iyi işlemciler var. POCO F4'ün 6 GB yerine 8 GB ramlisi keşke o fiyata satılsaymış. Şunu da ekleyim a34 şuan 10200 tlye kadar inmiş. Tek sıkıntısı işlemcisi zayıf. Yoksa tam fiyat performans cihazı. Keza s20 fe de 11 bin tlye gördüm. Tek sıkıntısı güncelleme almayacak olması.
@Aegonide Maalesef her cihazı deneyimleme imkanımız yok. Realme gt2 ve poco f4, f5 gibi cihazlar mağazalarda pek göremedim.
Artık gelince bakacağız ona hocam, şuan için alabileceğimiz bir model var mı? Yok, S23FE diyoruz ama şarj konusunda değişen bir şey olmayacak gibi. Kamera biraz daha iyileşebilir, güncelleme süresi yeni olduğundan biraz daha ileri gidebilir gibi duruyor.

Oyunu çok oynayan için 128GB yetmez zaten, 4 tane oyuna zaten telefon dolar. :) Kendi açımdan baktığımda basit bir oyun, bir araba yarışı anca tutarım. Oda arada lazım olunca zaman geçirmek için.
S'lerde adaptör mevzusuda var. O yüzden +400-500 tl yazmak gerek telefonun üstüne.

A54 taban olarak tutuyorum zaten.
Poco vs s21fede 10 kişi yazmışsa 9 kişisi s21fe demiş. Şimdi insanın gidipte poco dönesi gelmiyor haliyle. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı