Polonya'da okumak mı yoksa asker olmak mı?

Bir kere geliyoruz dünyaya ben olsam net Polonya'ya giderdim bir de neden Polonya onu merak etim.
Açık konuşmak gerekirse 11 sene örgün okudum son senemde açığa geçtim ve almanya örgün lise diploması istiyormuş. Hemde daha ekonomik olduğundan ötürü istiyorum. Bir nevi eğitimi orada alıp diğer avrupa ülkelerine geçiş yapmayı planlıyorum.

Hocam şu anda insanların ülkeden gitmesini desteklemiyorum. Onun yerine bilinçlenerek oy kullanmasını istiyorum. Bu sebeple dış ülkere gitmelerini desteklemem.

Kim gelirse gelsin bu ülkenin sadece toparlanması ayağa kalkmasi için bile minimum 10 yili var. Teknik direktör degistirmiyoruz su an muhalefette de is yok.

Fiyatları falan hep araştırdım ingilizcemde şu an zaten B1 diyebilirim başvurumu seneye haziran gibi düşünüyorum. O zamana kadar b2'yi aşarım diye düşünüyorum. Zaten çalışma izni verdiklerinden ötürü bir noktada kendim çalışmam gerekecek. Burada ne bölümü kazanmıştınız?

Aviation management kazanmıştım hazırlık bölümü (sayısal dersler vb için) ile birlikte, rzesowdaki uıtm üniversitesinden.

Açık konuşmak gerekirse 11 sene örgün okudum son senemde açığa geçtim ve Almanya örgün lise diploması istiyormuş.
Örgün mevzusunun birebir aynısını yaşadım tüm planlarım saçma sapan bir şeyle suya düşmüştü. Ben de Polonya düşünüyorum fakat her kafadan farklı ses çıkıyor nedense.

Aviation management kazanmıştım hazırlık bölümü ile birlikte, rzesowdaki uıtm üniversitesinden.

Bu arada üniversite başvururken seviye ile alakalı İngilizce belgesi istiyorlar, herhangi bir uluslar arası İngilizce sınav türü olabilir, IELTS (academic), TOEFL, Duolingo test gibisinden, bence B2 seviyesine çalışırken bu sınavlardan birinin formatınada çalışın, çünkü belge sunmanız gerekecek.

Ve lise transkript, mezuniyet diploması gibi belgelerin MEB tarafından apostillenmiş ve yeminli tercüme ile İngilizce + lehce/polish olması da gerekiyor.

Kim gelirse gelsin bu ülkenin sadece toparlanması ayağa kalkmasi için bile minimum 10 yili var. Teknik direktör degistirmiyoruz su an muhalefette de is yok.

Bir ülkenin muhalefeti adamakıllı siyaset yapamıyorsa o ülke bir çöplükten farksızdır.

Mesela, Atatürk döneminde bile Atatürk'ün kendi isteğiyle onayladığı muhalefet vardı. Hem CHP içinde hem de gazete anlamında eleştirilere teker teker cevap veriyordu. Şu anki iktidarımız güç sarhoşluğu yaşıyor. Üstüne muhalefette iktidardan pek farklı değil. Bu sebeple bizim "insan" olarak gelişmemiz lazım.

Bu arada üniversite başvururken seviye ile alakalı İngilizce belgesi istiyorlar, herhangi bir uluslar arası İngilizce sınav türü olabilir, IELTS (academic), TOEFL, Duolingo test gibisinden, bence B2 seviyesine çalışırken bu sınavlardan birinin formatınada çalışın, çünkü belge sunmanız gerekecek.

Ve lise transkript, mezuniyet diploması gibi belgelerin MEB tarafından apostillenmiş ve yeminli tercüme ile İngilizce + lehce/polish olması da gerekiyor.

Peki hocam ben bu aşamaları geçerim diye düşünüyorum fakat vize işi kafamı karıştırıyor. Red yeme ihtimalim yüksekmi henüz 22 yaşındayım fakat başvururken 23 olacağım ve 1.sınıfa başlayacağım. Daha önceden bilgisayar programcılığı ön lisans bitirdim ve askerliği yaptığımdan ötürü bu yaşta başvurduğumu ifade etsem red yer miyim sizce?

Peki hocam ben bu aşamaları geçerim diye düşünüyorum fakat vize işi kafamı karıştırıyor. Red yeme ihtimalim yüksekmi henüz 22 yaşındayım fakat başvururken 23 olacağım ve 1.sınıfa başlayacağım. Daha önceden bilgisayar programcılığı ön lisans bitirdim ve askerliği yaptığımdan ötürü bu yaşta başvurduğumu ifade etsem red yer miyim sizce?

Maalesef vize hakkında hiçbir fikrim yok, yanlış bilgi vermek istemiyorum, ben Avrupa vatandaşı olduğum için gitmeyi düşünüyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı