Pop!_OS ile RDR2 çalıştıramıyorum

nirus

Decapat
Katılım
26 Temmuz 2019
Mesajlar
85
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Linux'u bayağı bir süredir denemek istiyordum çünkü Windows 10'da tonla gereksiz uygulamalar vesaire var. Dün sevdiğim bir YouTuber'ın indirme rehberiyle de indirdim, çok da sevdim. Her şey çok hızlı tepki veriyor falan, Steam'de proton kullanarak Rocket League'i de indirmeyi başardım ama RDR Online'ı açamıyorum. Proton ile başlatmaya zorladım olmadı. Wine ve litrus indirdim ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum. YouTube'da ve Google'da aramayı denedim ama bulamadım. Umarım bir cevap alabilirim. :) iyi günler.

Eğer gerekli ise RX 570 ekran kartım var, hiçbir sürücü kurmadım ama kendiliğinden sürücüsü var sanırım içinde (Rocket League direkt normal çalışıyor çünkü) ve sürücü nasıl güncellenir onu da bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'daki bazı videolarda Wine ile oynayanlar gördüm ayrıca Proton'un sitesinde de RDR2 Gold olarak görünüyor, incelemelerinde de arada bir gerçekleşen çökmeler haricinde oynandığı falan yazıyordu o yüzden.
Proton surumu kac?
Steam'de bulunan son sürüm, o da 6.3-5 sanırım
 
sürücü nasıl güncellenir onu da bilmiyorum.
İşte, onun nasıl yapıldığını tam bilmiyorum.
Bide şöyle bir şey var oyunu POP!_OS için ayrıca indirmedim. Windows'dan direkt olarak geçtim ve HDD'de bulunan dosyalar ile açmaya çalışıyorum. Lİnux olduğu için tekrar 112GB indirmem gerekir mi acaba.
Bu Rockstar Launcher'ı da indirmeye çalışmıyor, kendim indirsem yardımı dokunur mu acaba
6.3-5 surumu ile cogu kisi sorunsuz calistirmis. Baska bir proton surumu ile dener misin?
Şimdi 5.12-6 ve 5.0-10'u da şimdi denedim ama onlar da çalışmadı.
 
Son düzenleme:
@nirus AMD ekran karti suruculeri acik kaynakli oldugu icin Linux cekirdegi ile birlikte gelir, yani otomatik yuklenir. O yuzden manuel olarak surucuyu yuklemene gerek yok. @OzgunP yardimci olabilir belki.
 
Birde bir sorum olacak. Acaba Linux'a tamamen geçmek iyi bir fikir mi öyle aşırı fazla oyun oynamıyorum son zamanlarda ama istediğim zaman oynamak da iyi olur. Ayrıca Steam Deck ile beraber Proton da bayağı gelişir diye tahmin ediyorum, yani sizin de fikrinizi almak isterim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı